Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Özlem ATAÇ

Osmangazi’ye bağlı İntizam Mahallesi tekrar muhtarlık seçimlerine gidiyor. İntizam Mahallesi’nde 5 dönemdir muhtarlık yapan ve 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde tekrar seçilen Sami Güceyü’nün muhtarlığı mahallede oturmadığı gerekçesiyle düşürülmüştü ve seçimde ikinci olan Asiye Duralı, Güceyü'nün yerine muhtarlık koltuğuna oturmuştu. 16 gün muhtarlık yapan Duralı’dan yapılan itirazlar neticesinde tekrar mazbatası elinden alındı. Gazetemize açıklamalarda bulunan mazbatası elinden alınan kadın muhtar adayı Duralı, aylardır tüm birimleri aradığını ve hakkını aramaya devam edeceğini belirtti. Muhtarlık seçimleri için işinden de istifa eden Duralı, “Sami Bey ben muhtar seçildikten sonra Ankara YSK’ya itiraz dilekçesi vermiş, Ankara’da 2 günden bir şey olmaz der gibi kabul edildi ve 16 gün görev yaptığım koltuk elimden alınarak Sami Bey’e verildi. Hem işimden oldum hem yetmedi hakkım gitti” dedi. 


HAKKIMI ARADIM VE 
MAZBATAMI ALDIM

31 Mart seçimlerinde 2’inci olduğunu belirten Duralı yaşananları şöyle anlattı: “31 Mart muhtarlık seçimlerinde Sami Güceyü 1. oldu. Aslında bu beklenen bir durumdu çünkü Sami Bey mahalledeki bir okulda yıllarca öğretmenlik yapmıştı, herkes tarafından tanınıyordu emekli olduktan sonra muhtar olmuş fakat yaklaşık 15 yıl önce mahalleden taşınmıştı Nilüfer ilçesine. Kendisine hocam yapmayın 83 yaşındasınız ve bu mahallede oturmuyorsunuz dememe rağmen maalesef dinlemedi. Seçim sonu kendisini tebrik ettim ve dedim ki hocam sizi şikayet edeceğim çünkü mahallede oturmuyorsunuz azaları ile de konuştum bana istediğin yere git dediler. İlk önce Osmangazi İlçe Seçim Kurulu’na dilekçemi verdim. Dilekçemi 6 ay ikamet şartına uymuyor diye değil sahte adresle seçime girdi diye verdim. Seçim kurulu ikamet evrakına bakarak 6 ay şartına uyuyor mu diye kontrol etti. 6 ay dolmasına 2 gün vardı o yüzden ilçe seçim mazbatayı bana verdi.”
HAZİRANDA TEKRAR SEÇİM
Muhtar olduktan sonra Sami Güceyü’nün Ankara YSK’ya itiraz dilekçesi verdiğini ve bu dilekçenin kabul edildiğini belirten Duralı, mazbatasının elinden alındığını belirtti. Duralı, “Ben de işin peşini bırakmadım ilk önce CİMER’e yazdım, oraya buraya sevk ettiler ikamet var dediler. Bu sefer nüfus müdürlüğüne dilekçe verdim adres tespiti için tam 1,5 ay sonuç alamadım. Emniyet’e gittim dilekçe sonucumu almak için saatlerce nüfus müdürlüğünde bekledim ve sonucu aldım, oturmadığı ispatlanmış kaymakamlığa sevk edilmişti. Kaymakam görevden alsın diye bekledim ama günler geçti sonuç yok, kaymakamlığa defalarca gittim cevap alamadım. Ufak bir araştırma sonucunda mahalleden kaydının silindiğini öğrendim, sonra boş bir daireye tekrar sahte adres taşıdığını gördüm. Tekrar başa dönmüş oldum, tekrar nüfus müdürlüğüne dilekçe verdim, CİMER’e yazdım, Valiliğe yazdım Emniyet’e gittim. 2 adrese tespit istedim. Yine sahte olduğu ortaya çıktı 2 defa para cezası almıştı ama göreve devam ediyordu. 1 ay tekrar bekledim görevden alınmadı, ben de İçişleri Bakanlığı’na size bağlı olan Osmangazi Kaymakamlığı sahte adresi 2 defa tespit edilen muhtarı görevden almamıştır şeklinde yazdığım dilekçem Valiliğe sevk edilmiş ve o gün kaymakamlığa davet edilip istifa ettiğini öğrendim, görevden alma olmadı, soruşturma açılmadı, hakkım yenildi geri gelmedi ve azasına vekaleten devredildi. Şimdi haziran ayında tekrar seçime gideceğiz” ifadelerini kullandı.