Ulaş Girgin

Şehre ve vatandaşlara yaptığı yatırımlar ile  takdir toplayan Bursa Büyükşehir Belediyesi bir projeyi daha harekete geçiriyor. Ortaya koyulan ‘Eğitim Sosyal Destek Çeki’ projesi ile 50 bin ihtiyaç sahibi çocuğun 50 milyon TL destek ile öğrenim gereksinimlerinin karşılanması hedefleniyor. 

Bugün proje kapsamında Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Gözgeç Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Doktor Ahmet Alireisoğlu, Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Akif Erol katıldı.

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.38.39

Projenin tanıtım filminin izlenmesinin ardından konuşan Mehmet Akif Erol “Büyükşehir Belediyesi’nin hem esnaflara hem de öğrencilere olan bu büyük desteği için teşekkür ederiz. Biz de göreve geldiğimiz yönetim kurulu ile birlikte esnafımızın yararına çalışıyoruz. 1000 TL tutarındaki çek bizi çok mutlu etti. Umarım Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile çalışmaya devam ederiz be başkanımız bizi desteklemeye devam eder” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.39.24

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, “Belediyemizin hayata geçirdiği bu proje için çok teşekkür ediyorum ve bu projenin devam etmesini temenni ediyorum. Yeni öğretim dönemi evlatlarımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.39.59
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, “Bu projenin yerel anlamda sunduğu katkı çok sevindirici. Aynı zamanda bu proje, şehir, öğrenci ve şehrin eğitim ile ilgili dinamiklerine katkısı noktalarında çok önemli. Öğreniciler ve eğitimciler adına sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.41.16

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

Etkinlikte konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnsanlık tarihi var olduğu sürece ihtiyaç sahipleri de var olacaktır. Biliyorsunuz ki çocuk okutmak hiç kolay deği. Benim küçüklüğümde okul kitaplarını dükkan dükkan arardık. Şimdi devlet okul kitaplarını çocuklarımıza ücretsiz olarak sağlıyor. Bu desteği yerelde gerçekleştirmek, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak bizim de en büyük görevimiz. Her biri 1000 TL’lik 50 bin çek dağıtıyoruz. Belediyecilik sadece altyapı ve üstyapı çalışmaları ile sınırlı olmamalı. Bursa’yı her anlamda daha yaşanılabilir bir şehir yapmak adına var gücümüzle çalışıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.41.18

İhtiyaç sahibi ailelere nefes aldıracak

Konuşmasına projenin aileler adına öneminden bahsederek devam eden Aktaş, “Bu proje ihtiyaç sahibi ailelere nefes aldırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Biliyorsunuz ki okul okuyan bir çocuğun servis masrafı, üniforma gibi birçok ihtiyacı var. Bazı ailelerde okuyan 4 çocuk var. Bu noktada bizler de nasıl merhem olabiliriz diye düşünüp bu projeyi hayata geçirdik. Bu pazartesiden itibaren dağıtımlara başladık. Bu projeye büyüyüp gelişerek devam ediyor. Herkese katılımları nedeniyle çok teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.” dedi. 

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.40.31
“Devletin en önemli özelliği sosyal devlet anlayışı”

Aktaş’ın ardından konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye gelen Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Gözgeç, “Devletin en önemli özelliklerinden biri sosyal devlet anlayışıdır. İktidara geldiğimizden beri sosyal destekler konusunda büyük adımlar attık. Bu noktada ak belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptıkları ayrıca değerli. Bu 50 milyon TL’lik yardımın bereketleneceğine gönülden inanıyorum. Projede emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.41.18 (1)

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.42.59

WhatsApp Image 2023-09-01 at 11.42.59 (1)

Editör: Duygu Doğan