Hatice DAL

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Huzurevi Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ‘Huzurevi Kermes ve Yiyecek şenliği’ Kaplıkaya’da ki Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Bahçesinde düzenlendi. Bu yıl 21.’si gerçekleştirilen kermese Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm birimler, şirketler, yerel firmalar, ilçe belediyeleri, dernekler ve sivil toplum örgütleri(STK) katıldı. Huzurevi Kermes ve Yiyecek Şenliği’nde huzurevi sakinleri tarafından yapılan ahşap boyama, deri işleme ve kâğıt rölyef gibi el emeği ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bunların yanı sıra kermeste tekstilden gıdaya, pazar malzemelerinden hediyelik eşyaya, yöresel yiyeceklerden ev yemeklerine kadar her türlü ürün yerini aldı. Huzurevi sakinlerinin ve ziyaretçilerin iyi vakit geçirebilmesi için bütün düzenlemelerin yapıldığı kermeste tüm gün boyunca Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Huzurevinde yaşayanların beğenisini kazanan konserde renkli görüntüler yaşandı. Huzurevi sakinleri ve Bursalıların birlikte güzel bir gün geçirmesini amaçlayan kermes aynı zamanda huzurevinin tanıtılmasını da hedefliyor.

HER TÜRLÜ ÜRÜN MEVCUT

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü ve Huzurevleri Vakfı tarafından gerçekleştirilen 21.kermesimizi düzenledik. Kermes 21 yıldır düzenli olarak huzurevinin bahçesinde gerçekleştiriliyor. Kermesten elde edilen gelirler Huzurevleri Vakfı’na bırakılıyor. Yıl içerisinde burada kalmakta olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan sakinlerimizin her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Geçen yılın kermes gelirleri ile bizim standartlara uygun olmayan bir ambulansımız vardı onun yerine kurumuza bir ambulans kazandırdık.Bu tür kaynaklara, hibelere hem bizim huzurevimiz hem benzer hizmet veren yerlerin ciddi anlamda ihtiyacı var” dedi. Kermeste her türlü ürünün yer aldığını belirten Toprak, “Huzurevleri Vakfı tarafından düzenlenen bu kermese ağırlıkla belediyemizin iştirakleriyle, daire başkanlıkları ve müdürlüklerin katılımının yanı sıra STK’lar da katılım gösteriyor. Satış yelpazesinde her türlü ürün var, tekstilden gıdaya, pazar malzemelerinden hediyelik eşyaya kadar her türlü ürünü bulabiliyorsunuz. Sabah 9’da başlayan bu etkinlik akşam 18’e kadar devam edecek” açıklamalarında bulundu.

HAVA MUHALEFETİ ENGEL OLMADI

Kermesin sadece huzurevi sakinlerine yönelik olmadığının altını çizenMüdür Hüseyin Toprak, hava şartlarından dolayı katılımın diğer yıllara göre daha az olacağını tahmin ettiklerini söyleyerek konuşmasına şöyle son verdi: “Biz bu kermesin duyurusunu resmi bir kurum olduğumuz için öncelikle belediyemizin duyuru ve ilan kanallarını kullanarak ve yerel basından yararlanarak duyuruyoruz. Hava açık olsaydı muhtemelen bahçemizde 10 bin kişiye kadar ziyaretçi izleyici görebilirdiniz. Bugünde 5-6 bin ziyaretçinin buraya uğrayacağını düşünüyorum. Huzur evinde barınmakta olan sakinlerimiz farklı kategorilerde bulunuyorlar. Bunların içinde hiç dışarı çıkamayacak olanlar var, bahçenin dışına çıkmalarına izin verilemeyenler vardır birde tamamen serbest dolaşıma izinli olan yaşlılarımız vardır. Ağır durumda olan sakinlerimiz dışındakilerin tamamı bahçenin içinde serbest olarak dolaşırlar. Diledikleri ürünlerden de alabilirler. Bugüne özel olarak da kurumdaki öğlen yemeğinde ızgara ikram edilir ki satışa sunulan ürünleri canları çekerse diye özellikle bugünkü yemek menümüz ızgaradan oluşur.”