Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

1999 yılından itibaren Gülbahçe Mahallesi'ne muhtar olarak güzel hizmetlerin gelmesini sağlayan Bayram Saygılı ile geçmiş 20 yılı değerlendirmiş olduğumuz güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?

Böylesine güzel bir fırsatı bana tanıdığı için agazete’ye ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben Bayram Saygılı, 1953 yılında Makedonya'nın Üsküp şehrinde doğdum. Bursa'ya 1958 yılında ailecek yerleştik. 1961 yılında yine ailecek İsveç'e gittik, babam orada çalışmalar yürütüyordu; bizleri de yanına aldı. Aşağı yukarı 27 yıl orada kaldıktan sonra 1988 yılında tekrardan Bursa'ya döndük. Tabi bu süre zarfında yaz tatillerinde gidip geliyorduk. Bursa'ya gelince ilk olarak tekstil sektöründe çalışmalar yürüttüm ama biraz fazla dürüst olduğumdan başarılı olamadım. Okulumuzun müdürünün de tavsiyesiyle 1999 yılında mahallemizde muhtarlığa adaylığımı koydum ve kazandım. Sonrasında sırasıyla 2004-2009 ve 2014 seçimlerinde de başarılı olarak muhtar olarak seçildim. Şimdi de inşallah mart ayında yapılacak seçimlerde tekrardan adayım.

Sayın muhtarım bizlere Gülbahçe Mahallesi'ni tanıtır mısınız?

Gülbahçe Mahallesi’nin 64 hektar,  103 sokak, 3 Cadde, 3000 konut, 7000 seçmeni ve toplamda da 17 bin nüfusu bulunmaktadır. Mahallemize 20 yılda çok güzel hizmetler sunduk. Altyapısıyla üst yapısıyla olsun mahallemizde birçok proje gerçekleştirdik.

Peki, sayın muhtarım bu süre zarfında, 20 yıllık sürede, ne gibi hizmetlerin gelmesine ön ayak oldunuz mahallenizde?

20 yılda Gülbahçe büyük değişim gösterdi. Yapmadığımız çalışma, getirmediğimiz hizmet neredeyse kalmadı. Basket sahası bile yaptık mahallemize ama şikâyet olduğundan dolayı yıkıldı, halı saha yaptık, spor kompleksi yaptık. Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi’ni mahallemize kazandırdık ama sonrasında yıktılar tekrardan yenisini yapmak üzere. sağlık ocağı, halk eğitim kursları vs. Sağlık ocağının hekim temini  üzerine birçok çalışma yaptık, alt yapı üst yapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Tabi bu arada birkaç  eksikliğimiz kaldı, onlardan da sırası gelmişken bahsetmek isterim. Gülbahçe ile Selamet Mahallesi’nin ortak olarak kullanacağı bir mahalle meydanı olmasını istemiştik; eski başkanımız Recep Altepe 3 dönüm arazi aldı ama sonrasında diğer yerler alınamadığından biz de orasını meydan olarak yapamadık.  Orada 3 dönümlük bir arazimiz var, mutlaka orasını güzel bir proje ile mahallemize kazanmamız lazım. Sosyal donatı alanlarının da olacağı bir tesis olması ile ilgili Ankara'ya Büyükşehir'e Osmangazi'ye ile, ilçeye  her yere bu projenin hayata geçmesiyle, ilgili başvurularımızı yaptık. Mutlaka bu projenin takipçisi olacağız.  Çünkü böyle bir tesise mahallemizin çok ihtiyacı var. 3 dönümlük arazimizi iyi bir proje ile değerlendirmek istiyoruz. Alanımız 3 dönüm olduğu için meydan olmuyor, yanında kalan araziler alınsa ve en az 7 dönüme çıksaydı, burasını meydan olarak değerlendirmek istiyorduk ama 3 dönemde kaldığı için meydan olmuyor; inşallah seçimlerden sonra bu alanın değerlendirmesi ile ilgili projeyi tamamen hayata geçirmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.

HALKIMI SEVİYORUM
 

4 dönemdir Gülbahçe Mahallesi'nde muhtarsınız. Mahalle sakinleri ile aranız nasıl? İletişiminiz nasıl? Tabi bu 4 dönemdir süren ilişkinin formülünü öğrenmek istiyorum…

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Elbette, öncelikle sevgi saygı çerçevesi içerisinde bu süreç sürmekte. Bir muhtar, mahalle sakinlerine mütevazi bir şekilde davranmazsa, o  muhtarlığı yapmış sayılmaz. Halkla muhtarın arasının daima iyi olması lazım. Vatandaşın kötü gününde de, iyi gününde de  her zaman yanlarında olması lazım. Ben onlarla çok iyi geçiniyorum. Geceleyin bile gezerim bütün  evleri;  ziyaret ederim çünkü onlarla olan ilişkim mükemmel.


Son olarak Gülbahçe Mahallesi sakinlerine ne gibi mesajlarınız olacak? Onlara neler söylemek istersiniz?

Tekrardan adayım… Onlar zaten beni tanıyorlar, dürüstlüğümle, gerçekçiliğimle yeni dönem için de adayım. Elbette karar verecek olan değerli halkımız ama sonuç itibariyle biz de burada 4 dönemdir elimizden gelen en iyi hizmeti sunmak için uğraşıyoruz. Onların her zaman yanındayız, buradan bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet, mutluluk ve esenlikler diliyorum.