Ulaş Girgin

Havayolu ulaşımında karayolu ulaşımında olduğu gibi fiyatlar sabit değildir. Uçak bileti fiyatları seyahat edeceğiniz güne, saate ve hatta aya göre değişiklik gösterebilir. Özellikle hafta sonları nereye seyahat edecek olursanız olun bilet fiyatları hafta içine göre bir nebze daha yüksek olacaktır. Peki nasıl ulaşım en ekonomik hale getirilip gidilecek yer için daha fazla bütçe ayrılabilir?

Seyahat tarihinizi esnek tutun

Giriş kısmında söylendiği üzere uçak bileti fiyatları günden güne değişiklik göstermektedir. Bu nedenle seyahat tarihinizi esnek tutmak gideceğiniz tarih için birkaç alternatifi gözden geçirip en uygun olanını tercih etmenize yarayacaktır.

Almanya’dan sonra Hollanda ile de imzalandı Almanya’dan sonra Hollanda ile de imzalandı

Uçak bileti sorgulama sitelerini takip edin

İnternette seyahat edeceğiniz lokasyona en hesaplı şekilde yolculuk yapmanızı sağlayacak “Skyscanner” gibi birçok uçuş içinden en uygun olanlarını önünüze seren uçak bileti arama motorları bulunmaktadır. Gideceğiniz lokasyonu seçip bu gibi sitelerden arama yapmanız sizin için en uygun olan uçuşu bulmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca bu gibi sitelerin e bültenlerine üye olmak son dakika uçuş fırsatlarından da yararlanmanızı sağlayacaktır.

Alternatif havayollarına bakın

Dünya üzerindeki büyük şehirlerin çoğunda düşük bütçeli bilet satan havayollarının kullanıldığı ikinci veya üçüncü bir havaalanı bulunmaktadır. Uçak bileti ararken bu ucuz havayolu şirketlerinin biletlerine bakarak daha uygun fiyatlı uçuşlara rastlayabilirsiniz.

Biletinizi erken alın

Havayolu ulaşımında bilet fiyatları uçuş tarihi yaklaştıkça artmaktadır. Bu nedenle daha hesaplı bir yolculuk için biletinizi mümkün olduğunca erken almalısınız.

Gidiş dönüş uçuşlar daha pahalı olabilir

Bu durum her zaman geçerli olmasa da seyahatiniz için gidiş dönüş bilet almak daha maliyetli olabilir. Bu nedenle tek yön biletleri tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Örnek olarak gidiş seçeneğinde bir havalimanı daha ucuzken dönüş seçeneğinde aynı şehirdeki başka bir havalimanı ucuz olabilir.

Alternatif rotalarla aktarmalı yolculuk

Örnek olarak İstanbul’dan Madrid’e yapacağınız uçuş çok pahalı fakat İspanya’nın başka bir şehrine daha uygun uçuş buldunuz. Eğer vaktiniz varsa uçak biletinizi o şehre alıp alternatif yollar ile Madrid’e ulaşabilir veya o şehirden Madrid’e daha uygun bir uçuş bulabilirsiniz. Ayrıca gittiğiniz ilk şehri de keşfedip hem ucuza seyahat etmiş hem de bir yer daha görmüş olursunuz.

Editör: Ulas Girgin