Özkan YILDIRIM

Komagene Etsiz Çiğ Köfte lezzetini uzun yıllardır İnegöllülerle buluşturan Öner Akbulut ve oğlu Şevki Onur Akbulut ile bu güzel lezzetin birçok özelliğini masaya yatırdığımız, keyifli olduğu kadar detayları da öne çıkartmaya çalıştığımız güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım… Ne zaman bu sektöre girdiniz, bugüne kadar neler yaptınız?

Ben Öner Akbulut. 1959 Erzurum doğumluyum. 5 sene kadar önce İnegöl'e ailecek geldik. Öncesinde Erzurum'da 45 yıl kadar toptan gıda sektöründe çalışmalar yürüttüm, buraya ilk geldiğimizde fazla vakit kaybetmeden bu Komagene Çiğ köfte iş yerimizi açtık. Burada oğlum Şevki Onur Akbulut olmak üzere iki motosiklet kurye çalışanımız ve bir de diğer işlerimizde bize yardımcı olan bir kardeşimiz bulunmakta, toplam 5 kişilik personelle hizmet vermekteyiz.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Bize bu güzel lezzetlerinizle ilgili bilgi verir misiniz ustam?

Bir çok güzel lezzetimiz var… Çiğ köftemiz var; Komagene'nin çiğ köftesi çok güzel, özel bir çiğ köftedir. Sektörünün lideridir öncelikle Komagene. Onu söylemek isterim… Lezzetiyle vatandaşımız tarafından çok güzel teveccüh alır. Çiğ köftenin yanı sıra takomuz var, doritoslu  çiğköftemiz var. Porsiyon çiğ köftelerimizde her ayın 15'inde %50 indirimimiz var. Az önce söylemiş olduğum gibi 2 kuryemiz var semt olarak merkezdeki çevremizdeki 5-6 mahalleye servis yapıyoruz. Saat 12 gibi servisimiz başlıyor gece 12'ye kadar devam ediyor işte akşam kısıtlamalar başladığında ne telefonla siparişleri verdiklerinde evlerine kadar götürüyoruz.

İNDİRİMİMİZİ KAÇIRMAYIN!

Bir  şube ile gerçekten kirası, faturaları, giderleri vesaire bir şey kalmıyor. Mutlaka ikinci şubeyi ilerleyen süreçte açma hedefimiz var. Böyle olursa daha güzel olacak gibime geliyor. Bizim mesaimiz çok uzun olduğu için çalışacak personel bulmada da sıkıntı yaşıyoruz; bizim bu işimizde cumartesi pazar tatil yok. Bayram tatili yok. Bu konularda  sıkıntı olduğundan çalışacak eleman bulamıyoruz. Ancak haftada bir gün izin verebiliyoruz bu da çalışanlara yetmediği için işte 8 saat çalışmak istediklerinden burada sektörde maalesef  bu türden  sıkıntılar yaşıyoruz. İnegöl - Kemalpaşa Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, No 6/B’de bulunmaktayız. Paket servisi numaramız: 0224-716 04 00. Baş tacı müşterilerimize bir telefon kadar uzağız.

EN GEÇ 20 DAKİKADA TESLİM

Siparişleri müşterilerimize en geç 20 dakikada evlerine teslim edilmektedir. Kesinlikle sayın müşterilerimize buradan bunun garantisini veriyoruz; yarım saat geçtikten sonra zaten iptal etme şansları da olabiliyor. İnegöl'de birçok noktada  çiğ köfteciler var, şubeler var bazı markaların bayilikleri var sizin Komagene etsiz çiğ köfte olarak onlardan  farkınız nedir Ustam?

SEKTÖRÜN LİDER KURULUŞU

Komagene öncelikle sektörün lider kuruluşudur, kalitede bir numara aşağı yukarı Türkiye'de 1500 tane şubesi var. Onlardan biri de biziz hijyen anlamında da gerçekten mükemmel üretim tesisleri bulunmakta. Dönem dönem  değişen fırsat menülerimiz var halkımıza onları ısrarla önermek istiyorum buradan. Son olarak burada İnegöl'de yaşayan halkımıza, vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz Sayın Ustam ne tür önerileriniz olacak?

TATLIDAN YEMEĞE…

Sadece çiğköftemiz yok. Bunun yanı sıra hazır yemeklerimiz de var. Mevcut olanlardan bahsedecek olursam yaprak sarma, Amerikan salata, acılı ezme, patlıcan dolma, biber dolma, patlıcan salatası, haydari, karışık kızartma, şakşuka, barbunya pilaki, havuç tarator, kadınbudu köfte her zaman bulunmakta tatlı anlamında kadayıf dolması, fırın sütlaç, supangle, kazandibi, tavuk göğsü, kabak tatlısı, höşmerim  bulunmakta. Söylemiş olduğum gibi, kesinlikle bizde sadece çiğ köfte yok; birçok hazır yemeklerimiz ile de vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Gelsinler, sadece bizim bu güzel lezzetlerimizden tatsınlar ve de farkı görsünler. Ondan sonra zaten bu güzel lezzetlerden ayrılamayacaklar.

BUYURUN MİSAFİRİMİZ OLUN!

Ayrıca bunun yanı sıra son olarak şunu eklemek istiyorum: Çiğ köfte olarak da Komagene'nin bütün çiğ köftelerin de ceviz, fındık ve badem bulunmaktadır. Tabi bu da bu güzel lezzetin ortaya çıkmasında büyük ana aktördür. Son olarak buradan İnegöl'de yaşayan halkımıza, yurt genelinde yaşayan 84 milyon insanımıza İnegöl'den sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Esenlikler diliyorum ve onları mutlaka şubemize beklediğimizi eklemek istiyorum.