Özkan YILDIRIM

  •      Öncelikle bizleri bu güzel ve donanımlı traktör servisinizde konuk edip ağırladığınız dan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Coşkun Ustam  sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.


BAYRAĞI BABAMDAN ALDIM

Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat  sunmuş olduğunuz için bende sizlere teşekkür etmek istiyorum .1974 Mustafakemalpaşa-Kömürcükadı Köyü doğumluyum .1970'li yıllardan itibaren babam Nuri Korkmaz tarafından kurulmuş olan işletmemizi   babamdan sonra ben devraldım. New Holland servisiyiz burada, elbette diğer binimum  bütün traktörlerin tamiri ve onarımı  ile  ilgili çalışmalar yapıyoruz. Evliyim iki tane kızım var. Ben 3 kardeşim birader de hemen  yan tarafta yine traktör tamirciliği yapıyor diğer kardeşim de Bursa'da görev yapıyor.

Peki ne gibi hizmetler veriyorsunuz burada Coşkun bey kaç kişi çalışıyor, vermiş olduğunuz hizmetler ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim?

Burada şu an aşağı yukarı 5-6 kişi çalışıyoruz. 2 tane de ayrıca çırağımızvar sigortalı çalışanlarımız var. En önemli hizmetlerimizden biri tarlada arazide bozulmuş olmasın da bile traktörlere müdahale edebiliyoruz. Hemen orada, arızayı  gideremememiz durumlarda çekicilerle buraya getirerek burada tamirine devam ediyoruz. 

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Çiftçi varsa biz de varız

Gelecekle ilgili beklentileriniz neler acaba Coşkun Ustam?

Bu çiftçilik var olduğu sürece bu işin bitmeyeceğine  inanıyorum, teknoloji ile ayak uydurup gelecek nesildeki traktörlere göre hareket edip bu mesleği yürütmek istiyoruz. Bizden sonraki nesillere güzel bir meslek bırakmak istiyoruz. Şimdi mesela biz bıraksak kalfalarımız var, onlar devam edecekler. Bu şekilde devam ediyoruz buradaki işleri işimiz bizim tabii öncelikle müşteri memnuniyeti çok önemli müşteri ile ilgilenmek ,hoş geldin demek onlara ikramda bulunmak çok önemli. Ondan sonraki işler zaten kendi kendine yürür. Kısa zamanlı  tamirler olduğunda  gün içerisinde teslim edebiliyoruz, bazen birkaç gün sonra teslim edebiliyoruz, bazen de 1 hafta süren arızalar bile olabiliyor ona göre traktör sahiplerini ilk kendilerine  geldiklerinde bilgi veriyoruz durumun nasıl ilerleyeceği ile ilgili değerlendirmeler yapıyoruz.

BURADA TAMİR OLMAYACAK DİYE BİR ŞEY YOK

    Bizim burada olmayacak diye bir şey yok kesinlikle onarımlarımız neticesinde traktör lerimiz yine hizmet verecek duruma geliyor, tabii burada 6 kişinin ekmek yemesi de güzel bir şey.1999 yılından beri usta olarak işin başındayım.

BÖLGENİN ÇİFTÇİSİ  BİZİ İYİ BİLİR VE TANIR

Peki ,Coşkun Ustam sizi niçin tercih etmeliler sizin bu anlamda farklılığınız ne?

Mesela Susurluk olsun, Karacabey bölgesinden olsun, yine Karacabey'in DENİZ KIYISI tarafından Kurşunlu'dan birçok müşterilerimiz var yine Balıkesir’in köylerinden, Bursa’nın merkez  köylerinden birçok müşterimiz buraya geliyorlar zaten benim bu konuda söyleyecek bir şeyim yok. İşte onların aslında söylemeleri lazım gerçekten güzel kaliteli bir hizmet sunuyoruz ve böylelikle de gerçekten geniş bir alanda çiftçimize hizmet ediyoruz. Sonuçta Onlar bizim bu vermiş olduğumuz hizmet kalitesini görüyorlar ve bu  şekilde bir kartopu gibi uzun yıllardan beri  hizmetimiz devam etmekte. İnşallah bundan sonra da her zaman çiftçimizin yanında olacağız.

ERKEN YAŞTA MESLEKLE BULUŞTURULMALARI LAZIM

Sektörümüzde yine en büyük sıkıntılardan biri de arkadan gelen yetişecek elemanlarla ilgili çıraklarla ilgili sıkıntı. Mutlaka meslek liselerinin özendirilerek gençlerin çocukken daha küçükken yönlendirilmeleri lazım. Benim mesela iki tane çıraklık eğitimi alan elemanım var çırak olarak, onlar inşallah ileride Kalfa olacaklar işte onlar endüstri meslek diplomasını da almış olacaklar,böylelikle. Bunun yanı sıra hem kafalığı alıyor hem diplomasını alıyor. Tabii bu büyük avantaj isterse üniversiteye devam etme durumları dahi var sınava girerek. Çıraklık eğitim Kurslarının yanı sıra meslek liselerinin de özendirilmesi lazım. Düz liseyi  bitirdikten sonra 17-18 yaşından  sonra çıraklık eğitimi almak zor oluyor ,mutlaka bunların daha erken yaşlarda meslekle buluşturulması lazım diye düşünüyorum.

Coşkun Ustam röportajımızın sonuna doğru bu bölgede yaşayan çiftçilerimize, insanlarımıza neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Az önce de söylemiş olduğum gibi buradan, Susurluk'tan, Karacabey'den, Bursa'dan birçok yerden gelen müşterilerimiz var bizim vermiş olduğumuz kaliteli hizmetin onlarda farkındalar. Buradan herkese bütün çiftçilerimize sevgilerimi   selamlarım iletmek istiyorum sonuç itibariyle  Çiftçi varsa biz varız çiftçilerin hizmetindeyiz. Gelsinler görsünler kaliteli hizmet anlayışımızın farkına varsınlar ve bizimle tanışsınlar demek istiyorum buradan değerli çiftçilerimize İnşallah bereketli yıllar ile birlikte güzel kazançlar elde etmelerini temenni etmek istediğimi de eklemek istiyorum.

HARİKA SİNERJİ

20 yılı aşkındır ortaya koymuş olduğu güzel sinerji ile güzel bir müşteri kitlesi oluşturmuş olan Coşkun ustamıza bizler de bundan sonraki çalışmalarında başarılarının  devamını diliyoruz.