Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti
 
•     Öncelikle muhtarım gerçekten de güzel bir hizmet sunmuşsunuz vatandaşlarımıza... Traktörleri Bursa’ya kadar muayene istasyonlarına götürmek gerçekten çok meşakkatli bir durum ama gördüğümüz kadarıyla siz bu hizmeti köyünüze kadar getirmişsiz. Sayın muhtarım öncelikle sizi bir tanıyalım sonrasında bu hizmetinizle ilgilide bilgi verirseniz sevinirim?
 
ESKİ BİR  OSMANLI KÖYÜ...
Bende sizlere  gazetenizin sayfalarında bizlere de yer ayırdığınız için teşekkür etmek isterim. Ben Süleyman Yavuz, 1976 Ahmetbey  Mahallesi doğumluyum. Bu köyde doğdum büyüdüm. Köyümüz eski bir Osmanlı köyü, Osmanlı zamanında kurulmuştur. Osmanlı Bursa'yı fethettiğinde Nilüfer Deresi kenarında Osmanlı askerlerine at yetiştirmek üzerine kurulmuş bir çiftlikten daha sonra büyüyerek köye dönüşmüştür. Köyümüzde yabancı yok göç alıp, göç vermez herkes kendisine göre tarımını yaparak geçimini sağlar. Bölgemizde mayıs aylarında kiraz ve erik ile başlayan hasat zamanı Haziran'da şeftali, Temmuz'da Santa Maria Armudu, Ağustos-Eylül aylarında siyah incir daha sonra deveci armudu ve sofralık zeytin ile hasat sezonu  bitmektedir. 
 
GEÇİM KAYNAĞI TARIM
Atalarımıza bu güzel, bol ve bereketli toprakları bize bıraktığı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu arada  iki çocuk babasıyım. Köyümüz 120 hane 600 civarı nüfus bulunmakta, geçim kaynağı tamamen tarıma dayanıklıdır az önce de söylediğim gibi, herkes köyümüzde tarımla meşgul özellikle de  meyvecilik üzerine, sebze yok, bitkisel üretim yok, sadece meyvecilik üzerine üretim yapılmaktadır.
 
TÜV-TÜRK GEZİCİ MUAYENE ARACINI KÖYÜMÜZE GETİRDİK
Köylümüz büyük bir sıkıntı yaşıyordu traktörlerinin muayenelerini yaptırma hususunda... Bizde devreye girerek kurumdan gezici aracın köyümüze gelmesiyle ilgili yazışma yaptık ve bugün gelecekleriyle ilgili bizleri bilgilendirdiler sağ olsunlar. Bizde bütün arkadaşlarımız ve dostlarımız aracılığıyla bütün vatandaşlarımızı bilgilendirdik ve gördüğünüz gibi onlarca traktör  sahibi bu hizmetten faydalanmış oldu.
Belediyelerimizden bir takım taleplerimiz var bizde tabii yeni yeni bu sisteme entegre olmaya çalışıyoruz, taleplerimiz bilhassa rutin olanlar hemen karşılanıyor ama işte bazı hizmetler erteleniyor. 
Köyümüzde önceki, yıllarda yapılmış bir dere ıslah çalışması var bunun bir kısmı derenin üzeri açık kaldı buranın kapatılması ile ilgili müracaatlarımızı yaptık. Dilekçelerimizi verdik, bunlarla ilgili geri dönüşler olmadı maalesef, bu tür sıkıntılar yaşıyoruz sonra asfalt eksiğimiz var birtakım yerlerde, otobüsle ilgili ulaşımla ilgili sıkıntılarımız var aynı zamanda. Bir baraj sorunumuz var hükümetimizin 1000 günde 1000 gölet  projesi kapsamında göletimiz hayata geçirilmedi. Bunun hayata geçirilmesi ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.
 
ULAŞIMDA DEĞİŞİM ŞART!!!
 
•      Ulaşım sıkıntıları demiştiniz muhtarım, bunu biraz açabilir misiniz? Çünkü bu çok önemli bir konu?
Şimdi daha önceki yıllarda köyümüzden saat başında Fomara’ya belediye otobüsümüz kalkıyordu. Burulaş'ın yeni aldığı kararla  bizim otobüsümüz Buski'ye kadar yani Acemler'e kadar gitmeye başladı ve aynı zamanda 2 saatte bire çekildi. Bu sefer vatandaşımız insanlarımız mağdur oldu, çünkü yaşlılarımız var öğrencilerimiz var. Onların şehre ulaşmasında sıkıntılar yaşamaya başladı.Bu sefer insanlarımız yakında Gündoğdu var oradan 15 dakikada bir Fomara’ya gidiyor buradan 2 kilometre yürüyerek o araçları tercih ediyorlar. Veya Aksungur’dan Heykel’e çıkan araç var vatandaş yine buradan yola kadar yürüyüp onu tercih ediyor. Bu sefer de köyümüzün aracın da doluluk oranı düşüyor. Bu yönde belediyeye dilekçelerimizi verdik, bu  durumla alakalı  mutlaka yeni bir düzenleme yapılması gerekmekte. Çünkü bir otobüsün  kaçırılması durumunda insanları  iki saat beklemek zorunda kalmaları çok kötü. Ya eskisi gibi direk Fomara’ya  gitsin , ya da mutlaka bu konuyla ilgili  hepimizin kabul edeceği bir uygulama yürürlüğe girsin.
 
Hibe destekli programdan biz de yararlanmak istiyoruz
 
   Muhtarım tarımsal Kalkınma Kooperatifi demiştiniz nasıl gidiyor Kooperatifte  çalışmalar? 
Bizim kooperatifimiz bölgede kurulan en eski kooperatiflerden biri, 1970'li yılların başında sulama Kooperatifi olarak kurulmuş, Nilüfer deresinden köyümüzün arazisi kanaletlerle sulanıyordu sonrasında Nilüfer Deresinin kirlenmesi neticesinde, dereden sulama müsaade edilmeyince tesis orada atıl duruma geliyor. Sulama Kooperatifinde aktif olarak çalışmamasından dolayı ortaklar kooperatifi tarımsal kalkınmaya çevirdiler 1999 yılında. Biz  de aşağı yukarı 2006'dan beri kooperatifin yönetiminde başkanlığında görevlerde bulunarak bugünlere geldik. Kooperatifimizin  100  dönüm arazisi var bu alanlar hepsi meyvelik ,ayrıca bu köy kahvesi olsun, köy meydanı olsun bunlarda kooperatifimize aittir. Kooperatifimiz bu arazileri çalıştırıyor, ayrıca soğuk hava depomuz da onaylandı. Bu köyümüz  için çok büyük bir ihtiyaç. İngiltere'de kraliyet ailesinin sofrasını süsleyen siyah incir ,  köyümüzde yetişmekte. Tabii incir vesaire ürünler fazla hasat olduğunda köylümüz sıkıntı çekiyor , bu manada bu soğuk hava depomuz çok işe yarayacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı 2 yıl önce yaptık, Tarımsal kalkınmayı destekleme Kurumunun %50 hibe programına dosyamızı verdik, geri kalanında bu manada öz kaynaklarımızla, biz karşılayarak köyümüze böyle bir soğuk hava deposu yapmayı düşünüyoruz.
 
SADECE MERKEZDEKİ MAHALLELER YOK..
Bursa sonuç itibariyle sadece Merkez mahallelerden meydana gelmiyor bu manada köylerde var hem belediye başkanlarımızın, daire başkanlarının bir şekilde köyleri gezerek sıkıntıları sorunları yerinde takip etmelerinin ,eksiklikleri kendi gözleriyle görmeleri ve ona göre tedbirlerin alınmasının çok daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Ayrıca köyümüzde eğitimle ilgilide bir sıkıntı olduğunu eklemek istiyorum.
 
•     Muhtarım sizi destekleyen, oylarıyla güven oyu vererek sizi  seçen mahalle halkına neler söylemek istersiniz?
 
Bizi buraya getiren ,seçen kardeşlerimize oy verse de vermese de hepsine teşekkür ediyorum, herkesin sıkıntısına çare olmak için burada bulunuyoruz. Telefonumuz 24 saat açık ve zaman ne isterlerse dertlerini sıkıntılarını bizlerle paylaştıklarında biz onların bu sıkıntıları gidermek anlamında projeler yaptık bundan sonra da yapacağız son olarak başta bütün Ahmetbey Mahallesi sakinleri başta olmak üzere Bursa'da yaşayan hemşerilerime,  vatandaşlarıma saygılarımı ,sevgilerimi gönderiyorum, esenlikler diliyorum. 
    TÜV-TÜRK Aracını Ahmetbey Köyüne getirerek güzel bir hizmet sunmuş olan genç ve özverili muhtar Süleyman Yavuz’a çalışmalarında bizlerde başarılar diliyoruz..