Enflasyon ekim ayında enflasyon TÜFE'de yüzde 3,54 arttı. Yıllık bazda enflasyon yüzde 85,51'e yükseldi.

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Kışlık Konserve Bamya Tarifi - Tarif Defteri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ekim ayının zam şampiyonu yüzde 26,23 ile sebze oldu.
 Kisa-hazirlik-icin-konserve-nasil-yapilir - Bu İşler Böyle Yapılır
Pazara haftalık alışverişe çıkanlar artık günlük çıkmaya başladı. Bu durum en çok kış hazırlığı yapan kadınları etkiledi. Konserve ve turşu tutmak isten kadınlar bu durumdan şikayetçi. 

Diyanet'ten pazar alışverişi konusunda tavsiyeler - Yaşam HaberleriPazardan alışveriş yapan A.Ç yaşanılan zorlu süreci şu sözlerler anlattı; “ Önceden 500 lira ile pazar arabasını doldururduk. Kışlık malzeme alırdık. Bu durumda artık kış için hazırlık yapmak lüks oldu sadece günü kurtarmak için yaşıyoruz. Sadece kendimize yapmazdık bu hazırlığı fazla fazla yapar çoluk çocuğumuza bile gönderirdik. Artık konuşmaya derdimizi anlatmaya mecalimiz kalmadı. Sesimizi duyan yok. Kime derdini anlatacaksın ki. Pazarcıya fiyat neden böyle diyorsun ‘abla gelişi böyle diyor’ yazın onlarca çiftçinin ürünü çöpe gitti. Gelemeyen sebzenin fiyatını zam yaparak vatandaştan çıkarıyorlar. Bu gidişle kuru ekmeğe bile muhtaç olacağız”diyerek dert yandı. 

Karışık Turşu (5 Kilo Bidon) - Yahyalı Yöresel - Yöresel Ürünler
Bir bidon turşu tutmanın maliyeti ne kadar oldu?

1 kg kornişon: 35 TL
1 kg havuç: 33 TL
1 baş lahana: 70 TL
250 gram sarımsak: 29,95 TL

Bunlar sadece ana malzemeler, turşu tarifi vermeyi çok isterdik. Ama bu fiyatlarla, cebinizdeki para ile ne kadar alabileceğinizi gösterdik.

Birde bunun konservesi var 10 kavanoz için 10 kg domates almak isterseniz. 400 TL anında gidiyor. 

Kabuğunu Soymadan Kışlık Domates Konservesi-1001YemekTarifi-Kolay, Pratik,  Videolu ve Resimli Yemek Tarifleri

Anlayacağınız bu sene kışlık tutmak hayal oldu. Açıklanan veriler gösteriyor ki sadece zamda şampiyonuz. Hazırlık yapmak artık başka kışlara kaldı...

Editör: Gökçe Çalışcı