Erkan ŞEN

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Adayı Uğur Korkmaz, renkli kişiliği ile dikkatleri üzerine çekmekte. Kongre takvimini beklemeden adaylığını açıklayanKorkmaz, çok sayıda partilinindesteğini almış ve yaptığı açıklamalarla özellikle gençlerin takdirini kazanmıştı. “20 bin TL maaşa aday değilim, gerekirse cebimden yüzlerce lira harcamaya adayım” diyerek, siyasetteki hedefinin ilçe başkanlığıyla sınırlı olmadığının sinyallerini veren Korkmaz, “Hedefim Cumhurbaşkanı olmak. Elini taşın altına koyan, siyasetin herhangi bir yerinden içine dâhil olan herkesin de hedefi bu olmalı. Tabi bu sözü koltuk sevdası, makam merakı olan biri olarak söylemiyorum. Hizmet merakı ve mücadele isteği ile söylüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İLÇE BAŞKANLIĞINDAN FARKSIZ

Aynı zamanda tiyatro sanatçısı olan Korkmaz, sanata ve bilime destek verilen bir ülkede sıkıntıların kolaylıkla aşılabileceğini dile getirdi. Korkmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül ve emek vermiş tüm üyeler, halka hizmet eden, ülkesi ve geleceği için çalışan, gericiliğe ve haksızlıklara karşı duran, toplumun özgürlüğü ve refahı için mücadele eden herkes benim için potansiyel bir Cumhurbaşkanı’dır. Zaten bir Cumhurbaşkanı’nda olması gereken vasıfların da başında bunlar gelir. Cumhur’un halk olduğunu, Cumhurbaşkanı’nın da ‘Halkın Başkanı’ olduğunu düşünürsek, ilçe başkanlığı ile cumhurbaşkanlığı arasında çok da fark göremiyorum.”

KENDİ HALİNDE BİR İNSANIM

Planlanmış bir siyasi kariyer hedefinin olmadığını ifade eden CHP Nilüfer İlçe Başkanı Adayı,“Başta kendi çocuğumun olmak üzere, tüm çocuklarımızın geleceklerini güzelleştirmek, ülkemizde barış ve huzur içerisinde yaşama hayaline sahip, kendi halinde bir insanım. Bu hayalleri gerçekleştirmek için de mücadele ediyorum ve daha da etmek istiyorum. Evi de işyeri de Nilüfer’de olan, 1997 senesinden beri Nilüfer’de ikamet eden bir birey olarak da, kendi ilçemin, yani memleketimin hizmetine öncelik vermiş bulunmaktayım. Politik hedefler dediğiniz zaman, iş memlekete değil de kendinize çalışmak amacına döner ve bu beni korkutuyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu hesapları, bu planları yapan insanlar olduğuna inanmak istemiyorum. Ben de böyle planlara sahip değilim. Önce bize bir görev verilsin, o görevi layığıyla tamamlayalım. Geleceğe dair hayallerimizi de kendi makam koltuklarımız üzerine değil de, demokrasi ve özgürlük üzerine, refah içinde yaşamak üzerine, barış ve huzur üzerine kuralım. Yerel siyaset bir çekişme, bir rekabet alanı değil de, bir bayrak yarışıdır. Bu yarışta rakibimiz kesinlikle Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri değildir. Elele ve gönül gönüle çalışmak, bir olmak, biz olmak istiyoruz. Benim politik hedefim bununla sınırlı. Ötesi yok” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.