Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

GÖKÇE ÇALIŞCİ

Hattat Ahmet Kutluhan'ın öğrencileriyle çıktığı yolculuğun 4. Durağı Bursa oldu.Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Hatt-ı Müstakim Ahmet Kutluhan ve Talebeleri Hüsn-i Hat Sergisi Tayyare Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılım ile hat severlerin beğenisine sunuldu. 

WhatsApp Image 2023-09-03 at 14.27.44
ECDADIN BIRAKTIĞI MİRAS BOZULMADAN AKTARILACAK 
Hattat Ahmet Kutluhan ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan  Kutluhan, "Bu sergiyi bize açan Büyükşehir Belediye'sine teşekkür ediyoruz. İlk sergimiz 1 yıl önce İstanbul'da açıldı. Geçen yıl ekim ayında 2.sergiyi Erzurum'da açtık, 3. Sergi ise Haziran ayında Ankara'da açıldı. 4. Sergi ise buraya nasip oldu. Yolumuz Hocamız, üstadımız Hasan Çelebi'nin yoludur. O bize ecdadımızın hat sanatını çıkardığı seviyeyi aktararak, bildiği her şeyi öğreterek ileri ki nesillere ulaşmasını amaçlamıştır. Ecdadın  bıraktığı bu mirası bozmadan, çizgisinden şaşırtmadan, yamultmadan, eğmeden ve bükmeden bir sonraki nesle aktarmanın gayreti içerisindeyiz"dedi.

WhatsApp Image 2023-09-03 at 14.14.16
Hatt-ı Müstakim nedir? "Osmanlı lügatında düz çizgi ve doğru yol anlamında kullanılan bir kelimedir." 

WhatsApp Image 2023-09-03 at 14.25.23 (1)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, “Bu tür sanatlara değer veren sanatçılarımıza ve geçmişten geleceğe ışık tutabilecek eserlere kapımızı gönlümüzü her zaman açıyoruz. Bu geleneği geleceğe taşıyan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Gökçe Çalışcı