Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat

Özkan YILDIRIM

- Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım?

EYLÜL AYINDA LOTUS OFFICE’YE GEÇTİK

- Ben Bülent Kazım Gençay, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1998 yılında mezun oldum. İlk kliniğimi 1999 yılında Ordu-Ulubey'de açtım, orada fazla kalmadım, askerlikten sonra bir dönem Kestel’de çalıştım ve sonrasında Yeşil Caddesi’nde klinik açtım. 2021 yılının Eylül ayında Lotus Office’ye geçtik. Evliyim bir erkek ve bir kız çocuğumuz var. Büyük olan lise son sınıfta, kızım ise 7’nci sınıfta.

YURT DIŞI - YURT İÇİ EĞİTİMLERE, SEMİNERLERE HALA GİDİYORUM

Buraya geldiğimiz için herkes çok memnun, zaten önceki kliniğimizde de tek hekim çift ünite kullanıyorduk, burada da aynı şekilde sistemi devam ettiriyoruz. Bunu ‘hastalar beklemesin’ diye yapıyoruz. Beklenecek bir durum gerektiriyorsa, hasta orada bekliyor, biz de hemen diğer hastaya yardımcı olmuş oluyoruz. Burada daha önce eski yerimizde yapamadığımız yüz ve kafa röntgeni ne kadar geniş çaplı röntgenleri de gerçekleştirebiliyoruz. Geniş kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Basit ortodontik tedavilerinden, implant tedavilerine, seramik kaplamalardan gülüş estetiğine kadar her şeyi yapıyoruz. Her türlü tedavi uygulamasını gerçekleştirebiliyoruz. Bazı operasyonlar için dışarıdan diş hekimi getirilenler olmakla birlikte ben uzun yıllar edinmiş olduğum tecrübelerden dolayı bütün operasyonlarda dahil uygulamaları kendim yapabiliyorum. Birçok uluslararası seminere gittim. 

Kadavra seminerine gittim. İtalyanlarla ortaklaşa bir projemiz vardı orada kadavra üzerinde implant cerrahi üzerine eğitimler aldım. Daha sonra Brezilyalılarla ortodonti seminerlerine katıldım. Yine yurtiçinde de çeşitli kongrelere seminerlere hala daha gidiyoruz, hatta bir ay önce seramik lamina semineri vardı İstanbul’a gittik. Kendimizi geliştirmenin sınırı yok. Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Bundan sonra da yine kendimi geliştirici olması durumunda bütün yurtiçi-yurtdışı seminerlere katılım sağlayacağım. İnsanın kendini geliştirmesi ve böylelikle hastalarını da bu gelişmelerle tanıştırması gerekiyor. Bu uğurda gereken çabayı göstermeye uğraşı vereceğim.

-Diş hekimliği güzel elit bir meslek gerçekten de Bülent Bey. Peki siz gençlere bu mesleği önerir misiniz? Onlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

FAKÜLTE SAYISI ÇOK FAZLA ARTTI

-Diş hekimleri fakülteleri çok fazla arttı, bizim zamanımızda 23-24 tane fakülte varken şu an 120-130 diş hekimliği fakültesi oldu. Tabii buradan çıkan gençler de hemen dolu dolu olsun istiyorlar ama çok yığılmanın olduğu yerde bu olmuyor. Bizim bu hasta potansiyelimizin oluşması bile düşünün 20 seneyi aşkın sürede oldu. Fakat yeni mezunlar hemen bunun olmasını istiyor. Bu da hemen olmuyor, bu çok sabır istiyor, kendini geliştirmeye ve iyi eğitmeye bakar. Seminer veya kursları takip etmek gerekiyor. Son zamanlarda poliklinik olayı çok olmaya başladı biliyorsunuz her yerde her yolda görüyorsunuz nedir orada bu kadar hekim kendine özel yer açamayacağına göre bir noktada toparlanmaya başladılar. “A” şahsı gerçi diş hekimi olmasını bile gerek yok. Polikliniği kuruyor ve yeni mezunları alıyor alt tarafta çalışmaya başlıyor. Hem yeni mezunun acemiliği bitecek orada hem kendini geliştirecek çok aşırı üretimin sonucu bu maalesef. Az üretim olup da daha kaliteli olsaydı aslında daha iyi olurdu gençler için de daha güzel olurdu diye tahmin ediyorum. Tabii karar verecek olan gençler kendileri. Gelecekte de çok yoğun bir diş hekimi gelecek gibi gözüküyor. Sayı fazla olunca her öğrenci her yeni gelen hekim geçimini sağlamak için hasta isteyecek bu sefer kalite düşmeye başlayacak. Fiyat konusunda acemi olduğundan dolayı daha aşağılara düşecek. Rekabet anlamında bu tabi mesleği olumsuz etkileyecek. Bunları girmeden önce göz ardı etmemeleri lazım. Bunları Diş Hekimi olmayı hedefleyen gençlerin mutlaka dikkate almaları lazım. 

- Bülent Hocam gerçekten güzel bir form tutmuşsunuz görmeyeli, ne gibi sporlar yapıyorsunuz, hobileriniz neler?

MOTOSPORLARI VE MÜZİKLE UĞRAŞIYORUM

- Motor sporları yapıyorum. Kros, dağ, motor sporları bayırlarda tepelerde arkadaşlarımızla birlikte tabiat içerisinde oluyoruz doğa ile baş başa hem de motorlarımızla geziyoruz. Gerçekten güzel bir ambiyans oluyor. Sohbeti ve muhabbeti elbette motorlarımız ile yapmış olduğumuz bu gezilerde günün stresini hem de yorgunluğunu atmış oluyoruz. Bunun haricinde müzikle uğraşıyorum uzun yıllardır saz çalıyorum. Bu da benim yorgunluğumu atmamın diğer bir yöntemi.

-Peki şimdi de gelelim gelecek hedeflerinize.  Yeşil Caddesi’nden Lotus Office’ye geçmeniz hedeflerinize ulaşma anlamında da herhalde güzel bir gelişme?

  BUNDAN SONRAKİ HEDEFİM; GELEN HER HASTAYA CEVAP VEREBİLMEK OLACAK

 -Ben iyi bir yerde muayenehanemiz olsun istiyordum. Onu gerçekleştirdim, bundan sonrasında da her hastaya cevap verebilmem çok önemli. Gelen hastamızı memnun edebilmek benim için hedef olacak. Zaten gelen hastamız memnun olduğunda aileleri veya tanıdıkları da gelecektir. Gelen hastalarım ile çok güzel diyalogum var. Zaten ‘Bülent sen bu işi yaparsın, en güzelini yaparsın’ diyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor bana güvenmeleri. Benim kendilerini yarı yolda bırakmayacağımı ve en iyi uygulamayı tedavi yöntemini seçeceğimi biliyorlar. Hastalarımıza bir şeyi danışmak isteyenlere güven verebilmek çok önemli bence. Ben de bunu gerçekten 20 yılı aşkındır başardım gibime geliyor. Ben hastalarıma ilk geldiklerinden sonuna kadar  ‘bunu yaparsam sonucu bu olur, şunu yaparsam sonucu bu olur. Hiç bunlara girmeyelim, bunu istiyorum dersen bunu yapalım’ diyerek seçeneği kendilerine sunarım. Onlar da bana ‘hocam en uygunu neyse o olur’ dediklerinde ben o uygulamayı yaparım. 

BENİM İÇİN VİCDAN ÇOK ÖNEMLİ

Sonuçta insanız, yapılan işlemler son dakika dahi hastaya taktığımız protezde terslik görüyorsam iptal ederim. En baştan gene yaparım, onu da zaten bütün hastalarımız biliyor. Bu meslekte vicdan çok önemli benim için vicdan en öncelikli olan. Akşam yattığında kafanı yastığa koyduğunda geriye dönmemek ve düşünmemek lazım. Ayrıca yaptığın her işin arkasında da duracaksın. Ben hem Yeşil Caddesi’ndeki eski kliniğimizde, eylül ayından beri buradaki kliniğimizde olsun elimden gelen ne varsa onu yapmaya çalışıyor ve tüm çabayı ortaya koyuyorum.  

 

 İLETİŞİM BİLGİLERİ:
KONAK MAHALLESİ, 1. BADEM SOKAK,
LOTUS OFFİCE NO:26 B BLOK, K: 4 NO:47
NİLÜFER/BURSA