Halkçı Başkan Ali Özkan…

            Belediye başkanı olmak zor iştir. Öncelikle size oy verenleri memnun etmenin yanı sıra bulunduğunuz ilin, ilçenin tüm kesimlerini memnun etmek asli görevlerinizdendir. Başkanın belediyenin rutin işlerini yürütmek için de mesai mefhumu gözetmeksizin her saat çalışması gerekir. İdealist bir başkan için halkın sorunlarını çözmek adına sürekli işleri takip etmek yaşam biçimi olur.

            Tabi yukarıdaki yazdıklarım her belediye başkanı için geçerli kurallar değildir. Halkın içine karışıp vatandaşla birlikte olanlar gibi halktan uzakta, makamında “küçük dünyaları ben yarattım” edasında olan başkanları da unutmamak lazım. Halktan kopuk olan başkanların seveni de az olur destekleyeni de.

            Başlığa geçecek olursak, Karacabey’de iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Ali Özkan tam bir halk adamı konumunda. Neden mi? Büyükşehir ile koordineli çalışarak ilçeye sürekli yatırımlar yapan ve çehresini değiştiren AK Partili Ali Özkan aynı zamanda vatandaşında sevgisini fazlası ile kazanmış bir isim. Günün her saati halkın içinde olan, kapısı herkese açık olan Başkan Ali Özkan Karacabey’i adeta karış karış gezerek her sorunu, her derdi yerinde tespit ediyor.

            Ali Özkan’a bazen bir sabahçı kahvesinde, bazen de tarlada çalışan çiftçin yanında görmek mümkün.  Sokakta oynayan çocuklarla da sohbet eden, belediye çalışanlarına çat kapı ziyaret eden Özkan değim yerinde ise her kesim ile birebir iletişim kuruyor. Gördüğümüz kadarı ile koltuğunda oturup uzaktan kumanda ile işleri takip etmek yerine her konuda olayların bire bir içinde oluyor. Ali Özkan zaten kendini de “mobil başkan” olarak tanımlıyor.

            Sonuç olarak; Karacabey’in sevilen başkanı öyle görünüyor ki halktan da fazlası ile destek görüyor. Bu çizgide ilerlediği sürece de “Karacabey’in efsane başkanı” sıfatını alması çok doğal bir durum olacaktır. Seçim kaygısı yaşaman kimseyi ötekileştirmeden görevi yapan Ali Özkan tam bir halkçı ve mobil başkan. Karacabey’e giderseniz her an karşınıza Başkan Ali Özkan çıkabilir sakın şaşırmayın.