Gülin ÖZDEMİR - Mehmet ÇETİNKAYA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in Merinos AKKM’deki tanıtım toplantısına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Bursa'nın yeniden yeşil olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımızın görevlerinden bir tanesi de Bursa’ya yeniden yeşil Bursa atmosferini yaşatmak olacaktır” ifadesini kullandı. Toplumun bütün değerlerine saygı gösteren bir kent kimliğini Mustafa Bozbey’in inşa edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı gösteren bir belediye anlayışının olmasının önemli olduğunu dile getirdi. “Belediye başkanlarının imkânları fazla. Bursalılar vergi ödüyor. Bursa’nın ana kent belediye başkanı, yapacağı her harcamanın hesabını Bursa halkına şeffaf şekilde verecek. Kul hakkını yemeyeceğiz, kul hakkını yedirmeyeceğiz” diye konuşan Kılıçdaroğlu, “İyi bir belediye başkanı, belli kişiler ve gruplar için pozitif ayrımcılık yapmak durumunda. Kent engellilerin de kentidir. Onların da gezme, konuşma, onların da parklara gitme hakkı var. Onlar kentimizin önemli unsurlarıdır. O zaman onlar için pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Bozbey, oy vermedim diyenin de yanına gidecek. Bütün Bursa’yı kucaklayacağım diyecek. Herkesin belediye başkanı olacak. Halka hizmet eden Belediyecilik istiyoruz” şeklinde konuştu.

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN ANLAYIŞ

Bozbey’in hedeflerinden bahseden Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bizim dışımızdaki canlıların da yaşama hakkı var. Onları korumak ve yardım etmek bizim görevimiz. Kentte yaşlılarımız, gençlerimiz, çocuklarımız var. Kentte yaşayan milyonlar var. Onların kültürle buluşması lazım. Sporla buluşması lazım. Çocuklar spor yapmalı. Yaşlılar spor yapmalı, kültürle buluşmalı. Belediye başkanlarımız bizi spor, kültür ve sanatla buluşturmak zorundadırlar. Tüketen değil üreten belediyecilik istiyoruz. İstihdam yaşatan belediyecilik istiyoruz. Kırsalla kent arasında iyi bir gelir dağılımını dengeleyecek politikalar geliştirmek istiyoruz. Bursa’yı Marmara’nın önemli bir merkezi hâline getireceğiz. İnegöl çok önemli bir ilçemiz. İl olmayı hak eden bir yer. İnegöl’ün mobilyası var. Bütün dünyaya tanıtılması lâzım. Moda tasarımcılarının gelmesi lâzım. Bütün dünyanın imrendiği mobilyalar ihraç edilmesi, uluslararası fuarların burada düzenlenmesi lazım. Ben İnegöllülerin tamamına CHP Genel Başkanı olarak söz veriyorum. Bütün bunların hepsini Mustafa Bozbey yapacaktır. Çünkü o kafasına koyduğu şeyi yapıyor.”

O Mustafa benim

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey , “Bir kardeşiniz, ağabeyiniz, arkadaşınız, evladınız Mustafayım” diyerek konuşmasına başladı. “Bursa seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla sık sık konuşması kesilen Bozbey,  Bursa’nın adayı olduğunu, bütün kenti gülümsetmek için yola çıktını söyledi ve şöyle devam etti:  “Hesap verebilir olacağız, şeffaf olacağız, katılımcı yaklaşım ve dayanışma anlayışıyla bir yönetim uygulayacağız. Dağıyla, deniziyle, ovasıyla, gölleriyle Bursamıza hak ettiği değeri kazandıracağız. Yeşiliyle, beyazıyla, mavisiyle Bursamızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Biz istiyoruz ki, bu güzel kentte, hiç kimse aç yatmasın. Biz istiyoruz ki, kentin zenginliği, kentliyle paylaşılsın.”

Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey, altı başlıkta sıraladığı kentin  sorunlarına 1 Nisan’dan çözüm olacaklarını söyledi. Bozbey, “Ulaşım bir haktır. Herkes bu hakkını en düşük bedelle kullanmalıdır. İşte biz, bunu sağlayacağız. Sosyal yaşam alanlarını Bursa’nın dört bir köşesine yayacağız. Her bir vatandaş kolayca ulaşabilsin diye. İhtiyaç sahiplerine, hak temelli yaklaşımla destek olacağız. İşsizlik, bugün Bursa’nın da en önemli sorunu. Meslek edindirme kurslarını yaygınlaştırarak istihdam konusunda adımlar atacağız. İş edindirme merkezleri oluşturarak, sanayi kenti olan Bursamızda ‘işveren ile işgöreni’ buluşturacağız. Bursa bir sanayi kenti ve biz bu kentte, insanla, çevreyle ve yaşamla barışık bir sanayi öngörüyoruz. Bursa aynı zamanda tarım kentidir. Biz, çiftçiyi de kalkındıracağız, kırsala da destek olacağız. Kooperatifçiliği birçok alanda uygulayarak dayanışma oluşturacağız ve kırsal kalkınmayı destekleyeceğiz. Bizim için her canlı önemlidir. Tüm canlıların yaşam haklarına saygı duyulan bir kent oluşturmak için çaba göstereceğiz. Ekolojik değerlerimize sahip çıkacağız. Yayla ve eko turizmi canlandıracak, deniz ve göllerin spor ve ulaşım amaçlı kullanılmasını sağlayacağız. Bursa aslında bir tarih kentidir. Ama değerlerinin kıymeti bilinemedi.  Biz, bu değerleri ortaya çıkararak Bursa’nın tarihini vurgulayıp, turizm potansiyelini artıracağız. Siz değerli halkımızın vereceği 5 yıllık yetkiyle; şehrin tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürel hikayelerini yeniden gün yüzüne çıkaracağız.Ve sizlerle birlikte, Bursa ile ilgili yepyeni hikayeler yazmaya devam edeceğiz. Bursamızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Foto altı: 1

Konuşmaların öncesinde Bursa yöresine ait halk oyunları sahnelendi