SON DAKİKA
Hava Durumu

#kurutma

A Gazete - kurutma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kurutma haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Saç kurutma makinesi nerelerde kullanılır? Haber

Saç kurutma makinesi nerelerde kullanılır?

ASLI YEŞİLYURT Saç kurutma makineleri, kışları bizi hastalıktan koruyan, nemli saçlarla dışarı çıkmamızı engelleyen, saçları kabartan bir alet olmasının yanı sıra çok yaratıcı yerlerde de kullanılabiliyor. Günlük hayatımızında tek bir alanda kullandığımız saç kurutma makineleri aslında birçok işe yarıyor. İşte saç kurutmanızı kullanabileceğiniz alanlar… ÜTÜ YERİNE KULLANILIR Eğer ütü yapacak vaktiniz yok ise kıyafetinizi bir askıya asın ve sprey yardımıyla hafifçe nemlendirin. Daha sonra ise saç kurutma makinesini sıcak ayarda kıyafetinize tutun. Bu işlem sizi ütü yapmaktan kurtaracaktır. LEKELERİ GİDERİR Çocuklar duvarları boyamayı çok sever. Ebeveynler ise bu oyundan pek memnun olmazlar. Ancak bunun da çözümü saç kurutma makinesinden geçiyor. Kurutma makinesini sıcak ayarda duvara bir süre tutun, daha sonrasında nemli bir bez yardımıyla silir. Ahşapların üzerinde kalan su lekelerini veya mum lekelerini de bu yöntemle silebilirsiniz. YARA BANDINI ÇIKARIR Yara bantlarını çıkarmak çok zor olabiliyor. Ancak bandı çıkarmadan önce saç kurutma makinesiyle biraz ısıtırsanız, bant canınızı yakmadan çıkacaktır. AYAĞI VURAN AYAKKABILARDA KULLANILIR Ayakkabıların ayağı vurması bir kabusu yaşatabilir. Ancak bunun çözümü da saç kurutma makinesinde saklı. Saç kurutmanızı ayakkabınıza bir süre uygulayın. Isındıkça genleşen ayakkabıyı giydiğinizde ayağınızın şeklini alacak ve bir daha ayağınızı vurmayacaktır.

Tescilli Kale biberi hasatı devam ediyor Haber

Tescilli Kale biberi hasatı devam ediyor

Denizli’nin Kale ilçesinde üretimi yapılan ve yaklaşık olarak 800 dekar alanda üretimi yapılan Kale biberinde hasat hız kesmeden devam ediyor. Bu alandan yaklaşık 3 bin ton yaş biber üretimi gerçekleştiriliyor. Kale İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Recep Tahtakın; Kale biberinin tescil ve ayırt edici özelliklerinden bahsederek, “2010 yılında biberimize Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Ziraat Odamız ve Tarım Müdürlüğümüzün katkılarıyla coğrafi işaret alınmış ve Türkiye’nin 3. tescilli biberi olmuştur. Kale Biberi ilçemizde mikroklima özelliği gösteren Alanyurt, Demirciler, Gökçeören, Habibler ve Özlüce Mahallelerini kapsayan (Akçay Havzası) lokal bölgede en verimli şekilde yetiştirilebilmektedir. Kale biberi iriliği ve gösterişi ile diğer biber çeşitlerinden ayırt edilebilmekte Genellikle 3 damarlı, yağ oranı iyi, etli, meyvesi iri, saman sarısı ve hafif yeşilimsi renktedir. Kale biberinin gen kaynaklarının korunması bizim için çok önemli, biber kale için bir isim markasıdır bunu yaşatacak olan da kurumlarıyla ve üreticileriyle tüm kale halkıdır” dedi. Kale Biber Festivali'nde birincilik elde eden üretici Önder Müşöl ise Ocak- Şubat gibi dikilen biber fidelerinin hasadına kadar geçen zamanda hangi işlemlerden geçtiğini ve ürüne iyi baktıklarını belirterek, "Biberi tarladan topluyoruz buradan diğer İllere de tüccarlar gelip götürüyor pazarlama sorunumuz da yok. Kalanları dizerek kurutma yapıyoruz buradan pul biber olarak ta yemeklerde kullanıyoruz. Kale biberine has yapılan biber tatarımızında lezzeti başka yerde bulunmaz." diye konuştu. Kaynak:İHA

Üzüm sergisi Haber

Üzüm sergisi

Havaların sıcaklığına göre yaklaşık 10 günde kuruyan üzümler, kuruyup toplandıktan sonra hasat mevsimi bu yıl için sona erecek. Kilis’in Musabeyli ilçesinde çiftçilerin önemli geçim kaynağı olan Kilis Horoz Karası üzüm yetiştiriciliğinde bağlardan toplanan üzümler, kurutulmak üzere tarlalara seriliyor. Çoğu kurutmalık olarak piyasaya giren ve geri kalanı ise sofralık olarak satılan üzümler, Ağustos ayından itibaren tarlalara serilirken ilçede hem hasat, hem de kurutma mesaisi devam ediyor. Bağlarda gündelik işçileriyle birlikte toplanan üzümler, daha sonra kurutulmak için tarlalara serilmeye başlandı. Kurutulması için toplanan üzümlere önce su potasyum karbonat ve zeytinyağından oluşan karışımla yıkandıktan sonra sergi alanına alınılıyor. Kuruyan üzümler ise hem iç piyasada hem de başta Avrupa ülkeleri olmak üzere çeşitli Ülkelere ihraç ediliyor. ‘‘Bu sene 6 kilogram yaş üzümden 1 kilogram kuru üzüm çıkıyor’’ Geçen sene 4 kilogram yaş üzümden 1 kilogram kuru üzüm çıktığını, bu sene ise iklim şartlarından dolayı 6 kilogramdan 1 kilogram kuru üzüm elde ettiklerini söyleyen çiftçi Sadık Yılmaz, ‘‘İklim şartlarından dolayı bu sene 6 kilogram kuru üzümden 1 kilogram kuru üzüm çıkıyor. Geçen senelerde daha fazla kuru üzüm elde ediyorduk. İklim şartlarından dolayı tiyekler yanmış durumda olduğundan dolayı verimli üzüm alamadık. Benim üzümden başka gelirim yok eşim ve çocuklarım sadece üzüme bakıyor. Üzümde bu şekilde olunca bizler çok üzülüyoruz’’ dedi. Siyah inciler kurutulmaya başlandı Bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri olan Kilis Horozkarası üzümünün kurutma mesaisinin başladığının altını çizen Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, ‘‘Üzüm hasadının başlamasının ardından kurutma mesaisi başladı. Mağdur olan çiftçiler, umudunu yaş üzüme bıraktı. Sabahın ilk ışıklarıyla tarlalarına gelen üreticiler öğlene kadar çalışabiliyor. Üzüm serme işlemi yaklaşık bir hafta sürüyor ve daha sonra üzümler ambalajlanıp paketlendikten sonra piyasaya sürülmeye başlanılıyor. Geçen sene 160 bin dekar alanda üretim alanı olanı vardı ve 50 bin ton ürün aldık. Bu sene ise yüzde 30 gibi bir rakamla üzüm alabiliriz’’ ifadelerini kullandı. Kaynak:İHA

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.