SON DAKİKA
Hava Durumu

#Canan Karatay

A Gazete - Canan Karatay haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Canan Karatay haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Canan Karatay'a manevi tazminat ödeyecekler Haber

Canan Karatay'a manevi tazminat ödeyecekler

Anayasa Mahkemesi (AYM), bir televizyon programında beslenmenin önemi ve depresyonla beslenme konularına yönelik tıbbi açıklamaları nedeniyle İstanbul Tabip Odası tarafından Prof. Dr. Canan Karatay'a para cezası uygulanmasını, ifade özgürlüğünün ihlali saydı. Anayasa Mahkemesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, Karatay, 2016'da katıldığı televizyon programında, beslenmenin önemi, depresyonla beslenme arasındaki ilişki konularına ilişkin konuştu, ilaç şirketlerinin ticari kaygıyla hareket ettiğine, antidepresanlarla mutlu olunamayacağına, sağlıklı beslenmeyle mutlu olunabileceğine dair konuştu. Yayın üzerine İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu, Karatay hakkında disiplin soruşturması başlattı ve soruşturma sonunda Karatay'a bin 325 lira para cezası verildi. Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu da kararı onadı.  18 bin lira tazminat ödenecek Konuya ilişkin konuşan Canan Karatay, “7 sene oldu antideprasanların çok tehlikeli olduğunu açıklamıştım. Tabipler Birliği ve Psikiyatri Derneği bana dava açtı. İdare mahkemesinde davaya itiraz ettik ve idare mahkemesinden geri döndü. Benim davalarım idare mahkemesinden her zaman geri dönüyor. Tam 95 tane davam var. Haklı olduğum için Anayasa Mahkemesine müracaat ediyoruz, 7 sene sonra sonuçlandı. Bir hafta sonra gerekçeli karar elimize gelecek. Tabipler Birliği, bütün bu olaylardan dolayı bana 18 bin lira tazminat ödeyecek. Bu bir emsaldir, benim 95 tane davam var, fikir hürriyeti olduğu, açıklama yaptığım için ve halk sağlığına hiçbir zaman zarar vermediğim için Anayasa Mahkemesi bunu kabul etti. İnşallah diğer duruşmalarda da bu bir emsal olacaktır.” Dedi. Her zaman ben haklı çıktım Karatay, “Tazminat davası açacağım, beni uğraştırdıkları için. Zaten işleri güçleri beni uğraştırmak. Biz de karşı dava açacağız, haksız yere mahkemeleri de uğraştırdılar. Bizi de uğraştırdılar ve uğraştırsınlar her zaman ben haklı çıktım yine de haklı çıkacağım” şeklinde konuştu. İdare mahkemesince reddedildi Karatay'ın, ceza kararının iptali istemiyle açtığı dava Ankara 13. İdare Mahkemesince, yaptığı istinaf başvurusu da bölge idare mahkemesince reddedildi. Bunun üzerine Karatay, Anayasa Mahkemesine hak ihlali iddiasıyla bireysel başvuru yaptı. Yüksek Mahkeme, Anayasa'nın 26'ncı maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti ve Karatay'a 18 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Kaynak:İHA

Canan Karatay'ın reçetesi: Halsizlikten eser bırakmayacak Haber

Canan Karatay'ın reçetesi: Halsizlikten eser bırakmayacak

Ramazan'dan dolayı saatlerce aç ve sussuz kalıyoruz. Saatler sonra iftar ile birlikte birden mideye yükleniyoruz. Mideye yüklenince birden sindirim sisteminde büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Peki bu tarz durumlarda ne yapılmalı? Prof. Dr. Canan Karatay özel reçetesini paylaştı. Ramazan boyunca bu karışımı için ne açlık kalacak ne de sussuzluk. Vücuttaki tüm kötü enerjiyi atıyor. İşte Canan Karatay'ın gizli karışımı... Gün boyunca dinç ve güçlü kalmak istiyorsanız yumurta ve menemen gibi gıdaları bolca tüketmelisiniz. Sıklıkla açlık hissiyatı yaşıyorsanız mutlaka bol bol yumurta tüketin. Gün boyunca tok kalmanın püf noktalarından biri olan yumurta, hem rahat hem de dinç bir Ramazan geçirmenizi sağlıyor. İFTARA MUTLAKA BUNLA BAŞLAYIN Prof. Dr. Canan Karatay, iftarda ilk olarak çorba tüketilmesini öneriyor. Bağırsak enzimlerinin yavaş yavaş uyarılması noktasında dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Karatay, bu sayede sindirim sisteminin daha doğru şekilde çalışacağını ifade etti. Aynı zamanda iftar açılırken hafif bir kahvaltı seçeneklerinde olması gerektiğini belirten Canan Hoca, hafif ve besleyici bir öğün oluşturabileceğiniz söyledi. İFTARDA SAKIN BUNLARI AĞZINIZA SÜRMEYİN İftarda tüketilmesi sakıncalı olan besinleri de sıralayan Canan Karatay, baklava ve börek gibi hamur işlerinden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Karatay, bu besinlerin sindirim sisteminde yorgunluğa neden olacağını belirtti. Hamur işini yoğun şekilde tüketmek, Ramazan ayında oruç esnasında yaşanacak olan yorgunluğa neden olabiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, aşırı pide tüketiminin beklenmeyen bir kabızlık tehlikesiyle karşı karşıya kalma riskini de beraberinde getirdiğine vurgu yaptı. İftarda sadece bir dilim pide yenilmesi gerektiğini vurguladı. SUYU MUTLAKA BÖYLE İÇİN Ramazan ayında bolca tüketilen suyu sakın kuru kuru içmeyin. Canan Karatay, suya karıştırılan "sodyum bikarbonatın" oldukça faydalı olabileceğini dile getirdi. İngiliz karbonatı olarak da bilinen bu karbonat, vücuttaki etkileri ile rahatlatıcı bir yapıya sahip. Yudum yudum, içilecek bu karışım, vücudu alkali hale getirerek olası patojenlere karşı savaşmasını sağlarken aynı zamanda dinçlik sağladığını söyleyen Karatay, gün içindeki halsizliği de bitiriyor. Sıklıkla baş ağrısı problemleri yaşayan kişiler için de iyi bir alternatif olan bu karışım, engelleyici özelliğiyle bu ağrıdan kurtulmanızı mümkün kılar.

Prof. Dr. Canan Karatay en sağlıklı turşu tarifini verdi Haber

Prof. Dr. Canan Karatay en sağlıklı turşu tarifini verdi

Soğuk havalarda sofraların vazgeçilmesi olan turşunun yapılışı oldukça basit görülebilir. Ancak turşu yapımında kullandığınız ürünler çok çok önemlidir. Yaptığınız bazı hatalar turşunuzun tadını bozabilir ve tüm emeğiniz boşa gitmiş olur. Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı turşu tarifini verdi. Bugüne kadar yanlış turşu yiyormuşuz! Bunu yapan 95 yaşına kadar yaşıyor. Kimse daha önce bu tarifi uygulamadı. Hemen evinizde deneyin. İşte en sağlıklı turşu tarifi ve püf noktaları... DÜNYANIN EN SAĞLIKLI BESİNİ! Sağlık alanında yaptığı tavsiyelerle milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan reçetesi ile gündem oldu. Dünyanın en sağlıklı besinini açıklayan Canan Karatay, ev hanımlarını üstüne basa basa uyardı. Dünyanın en sağlıklı besinin lahana turşusu olduğunu ifade eden Canan Karatay, "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" açıklamasında bulundu. EN SAĞLIKLI TURŞU LAHANA TURŞUSU! Lahana turşusunun birçok hastalığa iyi geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Canan Karatay, her akşam mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle lahana turşusunun çok faydalı olduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirten Karatay, ev hanımlarını uyardı. Sofranızdan eksik etmeyin! CANAN KARATAY'IN ÖZEL LAHANA TURŞUSU TARİFİ Öte yandan Canan Karatay, kendisinin de sıklıkla tükettiği lahana turşusu tarifini paylaştı. Evde yapması oldukça kolay. İşte Canan Karatay'ın lahana turşusu tarifi; GEREKLİ OLAN MALZEMELER 1 büyük lahana 1 litre üzüm sirkesi Bir baş sarımsak Su ve tuz LAHANA TURŞUSUNUN YAPILIŞI Lahanalar bir gece önceden dış yaprakları soyulur ve göbeği çıkarılarak eşit parçalara bölünür. Lahana turşusunun erimemesi için çok küçültülmemelidir. Büyük bir tepsi içerisinde lahanalar tuz ile ovalanır. Üzerine küçük bir tepsi kapatılarak ağırlık konur ve bir süre bekletilir. Geceden bu işlemi yaparsanız daha iyi olur. Sabahında sarımsakları soyup hazırlamak gerekir ve sirke turşu yapılacak kavanoza eklenir. Sonrasında içerisine sarımsaklar atılır, üzerine de lahanalar yerleştirilir. Üzerini bastıracak kadar su eklenir. Kapağı kapatılır ve 10 gün sonra turşu hazır olur. 20 günde ise tam kıvama ulaşır. 20 gün bekletmek turşuyu daha lezzetli hale getirir. Ayrıca turşunun, daha çabuk olması için önceden lahanalar haşlanabilir. Deneyecek herkese afiyet olsun. LAHANA TURŞUSUNUN FAYDALARI NELERDİR? Lahana turşusunun içerisinde e vitamin oranı yüksektir. Bu yüzden de hem cilt hem de diş sağlığına fayda sağlar. Kalp hastalıklarına iyi gelir. Lahananın ağrı kesici etkisi olduğu için lahana turşusunun suyu da ağrı kesicidir. Kandaki kolesterolün düşmesini sağlar. Lahana C vitamini açısından da güçlü olduğu için soğuk algınlığına iyi gelir.

Kilo sandığınız ödem olabilir! Haber

Kilo sandığınız ödem olabilir!

Sağlıklı beslen üzerine verdiği tavsiyelerle dikkatleri üstüne çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer tüm dünyayı etkisi altına alan obezite ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Özellikle pandemi ile birlikte kilo almalar hızlandı ve obezite riski ile karşı karşıya kaldık. Vücudun bazı bölgelerinde oluşan yağlanmalar kolay kolay geçmez. Bunun nedeni ise kilo sandığımız yerlerde oluşan ödemlerdir. Bu ödemler kolay kolay geçmez ve istenmeyen görüntülere neden olur. Eğer sizde bu durumdan şikayetçiyseniz Canan Karatay'ın tarifini kullanın. Bu içecek ile cayır cayır yağ yakacaksınız. Etkisini görünce bir daha bırakamayacaksınız. İşte vücuttaki ödemi atan o muhteşem karışım... BU TAİRF İLE VÜCUTTA BİRİKEN ÖDEMİ ATIN Pandemi ile birlikte alınan kilolar başımıza dert oldu. Alınan kiloları vermek çok zordur. Hele bir de günlük hayatınız tempoluyla kilo vermek neredeyse imkansız. Tükettiğiniz besinleri önemle seçmelisiniz. Günümüzde bunu yapmakta neredeyse imkansız. Kilo alımı ile birlikte vücutta ödem birikir ve istenmeyen görüntülere neden olur. Sizde vücutta biriken ödemlerden rahatsızsanız mutlaka Canan Karatay'ın tarifini kullanmalısınız. Kolay yoldan ödem atın. CANAN KARATAY'IN ÖDEM ATAN GİZLİ TARİFİ Salatalara verdiği tat ile çok sevilen hem de içeceklerde kullanılan aynı zamanda C vitamini deposu olan limonu bir de Canan Karatay'ın tarifi ile tüketin. Vücutta biriken ödemi söküp atıyor. Peki Canan Karatay'ın ödem atan tarifi ne? Bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak sindirimi rahatlatan limonlu su detoksu, düzenli tüketildiğinde yağları yakıyor. Gün içerisinde tuvalete sık çıkamayan kimselerin sabah aç karna tüketmeleri ile direkt olarak tuvalete çıkabileceği limonlu su karışımı ile kilo vermek için vücutta biriken ödemler idrar yoluyla dışarı atılıyor. Canan Karatay tarafından önerilen bu karışım ile hem yağ yakacaksınız hem de vücutta biriken ödemlerden kurtulacaksınız. LİMONLU SU NASIL HAZIRLANIR? Dilimlediğiniz limonların bir kısmını sıkın. Sıktığınız dilimlerin kabuklarını da suya rendeleyin. Geriye kalan dilimleri de karışımı taşıyacağınız şişeniz, kupanız ya da fincanınıza koyun. Tercihinize bağlı olarak da ağzına kadar sıcak ya da soğuk suyla doldurarak afiyetle için. LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELER? Düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye ek olarak kullanılabilir. Limon suyu içerdiği sitrat nedeniyle böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Böbrek sağlığını destekler. Demir emilimini artırarak aneminin önlenmesine yardımcı olur. Kolajen sentezini desteklediği için cilt sağlığına faydalıdır. Vücuttan toksinlerin ve ödemin atılmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin düzeltilmesine yardımcı olur. Karaciğer fonksiyonlarının çalışması için destek verir. Su tüketimini kolaylaştırır. Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde rol oynar.

Tuzlu suyun faydalarını Canan Karatay açıkladı Haber

Tuzlu suyun faydalarını Canan Karatay açıkladı

İçme suyu sağlığımız önem teşkil ediyor. Uzmanlar, gün aşırı tükettiğimiz kahve, çay, meyve suyu gibi sıvıların suyun yerini alamayacağını, düzenli olarak su içilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak tıpkı normal su gibi içtiğimiz suyun da yapısı dikkat gerektirir. Dr. Canan Karatay'ın açıklamaları ile her zaman gündeme gelen su ile ilgili sözleri duyanları şaşırttı. PROF. DR. CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMA! "SUYU SAKIN BÖYLE İÇMEYİN" Sağlığımız hakkında bildiğimiz birçok yanılgı var. Son araştırmalar günde 2 litre su içmemiz gerektiği iddiasının yanlış olduğunu göstermiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta 'Suyu asla böyle içmeyin' diyen Prof. Dr. Canan Karatay, bugüne kadar yanlış yaptığımız şeyleri açıklayarak ezber bozdu. SAĞLIKLI SANDIĞIMIZ SU BİLDİĞİMİZ SU DEĞİL Karatay, “Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı su olmalı. Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için. dedi. VÜCUTTAKİ HÜCRELERİ TOPARLIYOR “İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı. Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek” TUZLU SUYUN FAYDALARI Düzenli tuzlu su tüketimi, sinir sistemine faydalı önemli mineraller içerdiğinden duygusal durumunuzu normalleştirmeye ve uykusuzluğun önlenmesine yardımcı olabilir. Tuzlu su, soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerdeki ve sinüslerdeki mukusa katkıda bulunur. Bir bardak tuzlu su cildinizi tazeler. Tuzlu su osteoporoza yardımcı olur ve kemikleri güçlendirir. Vücuttaki normal sıvı seviyelerini korur. Deniz tuzlu su, vücudumuz için önemli olan mineralleri içerir. Tuz, bağırsaklar için doğal bir antibiyotik rolü üstlenir. Bir bardak tuzlu su hazımsızlığa iyi gelir..

Kahvaltıda bunları sofranızdan eksik etmeyin Haber

Kahvaltıda bunları sofranızdan eksik etmeyin

Obezite hızla artıyor ve tüm dünyada en büyük sorun haline gelmiş durumda. Hazır gıda tüketimi, az hareketlilik ve şeker tüketiminin artmasıyla obezite sorunu en büyük hastalık haline geldi. Pandemide evde kalınan sürede alınan kilolar direkt olarak yağa dönüştü. Sizde fazla kilolarınızdan rahatsızsanız hemen bu diyet listesinin deneyin. Prof. Dr. Canan Karatay üstüne basa basa uyardı. Sabah kahvaltılarında bunları sakın eksik etmeyin. Göbek yağınızdan hemen kurtulun. Peki en hızlı kilo verimi nasıl olur? Hangi besinler yağ yakar? İşte detaylar... GÖBEK YAĞLARINIZDAN HIZLICA KURTULUN Sizde aldığınız kiloları bir türlü veremiyorsanız mutlaka bu listeyi uygulayın. Prof. Dr. Canan Karatay yine ezber bozan reçetesi ile dikkatleri çekmeyi başardı. Kadınların genellikle şikayetçi olduğu göbek yağlarını vermek oldukça zor. Ne kadar diyet yapsanız da göbeğiniz bir türlü erimez. Bu yağlardan kurtulmak istiyorsanız mutlaka bunları sabah kahvaltılarında tüketin. Canan Karatay üzerine basa basa uyardı. KAHVALTIDA BUNLARI YİYİN GÖBEĞİNİZDEN KURTULUN Canan Karatay yeni reçetesini paylaştı. Kilo vermeyle ilgili önerilerde bulunan Karatay, kahvaltılarda yenmesi gereken besinleri tek tek sıraladı. Ekmek ve hamur işlerinden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Karatay, kahvaltıda az pişmiş 2 yumurta, menemen, omlet, mıhlama, pastırma yumurta yapılabilir. Fakat bunların yanında ekmek, poğaça, simit vs. yenmemesi gerektiğini, bir ince çay bardağında fındık, fıstık, ceviz, badem veya yerfıstığı tüketilmesini gerektiğini söylüyor. KİLO VERMENİN PÜF NOKTALARI Yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite düzeyi ve vücut analizinize göre uygun bir beslenme programı takip edin. Açlık hissettiğinizde bisküvi, kek, börek vb. gıdaların yerine önce bir bardak su içmek ve meyve, kepekli kraker, yoğurt, beyaz peynir, kuru erik, 3–4 adet ceviz gibi hafif ve sindirimi kolay yiyecekler atıştırın. 3 ara öğün ve 3 ana öğün yemeyi alışkanlık edinin ve asla aç kalmayın. Günde ortalama 45 dakika yürüyüş yapın. Günde 8–10 bardak su için. Kan şekerini hızla yükseltip düşürmeyen, tokluk hissi veren, kepekli ve lifli yiyecekleri tercih edin. Üç beyazı (şeker-un-tuz) listenizden çıkartın. Kızartmayı sofranızdan uzaklaştırın, onun yerine ızgara, haşlama ve buğulama türüne yer verin. Uyku düzeninizi dengede tutun. Çok uyku kadar uykusuzluk da kilo aldırır, çünkü az uyku sinir sisteminin dengesini bozar, stres yaratır ve bu da paralel olarak atıştırma eğilimlerini arttırır. Reçeli kendi öz şekeriyle yapın. Alkol alımını azaltın. Sigara, kahve ve kafeinli içecekler kan şekerini düşürerek şekerli gıdalara saldırmaya neden olduğu için bunlardan uzak durun. Hazır gıdalar ve asitli içecekleri hayatınızdan çıkarın. Zayıflama ilaçlarından kaçının. Çünkü bitkisel zayıflama ilaçları; vücutta B1 vitamini (thiamin) eksikliğine yol açıyor, karbonhidrat metabolizmasını etkiliyor, istem dışı göz kayması, yürümede dengesizlik ve sinirlilik gibi sinir sistemi bozuklukları yaratır. Tartılmayı alışkanlık haline getirin ve eğer mümkünse yediklerinizi not edin. Kırmızı et tüketimini en aza indirin, onun yerine belirli ölçülerde tavuk ve balıktüketin. Yiyecekleri çok çiğneyin, porsiyonları azaltın, sofradan tıka basa tok olarak kalkmayın. Meyve ve tatlıyı yemekten yarım saat sonra yemeyi tercih edin. Sofranızda "Omega 3" ve "Omega 6"ya yer verin. Omega 3; ceviz, fındık, soya fasulyesi, lahana, ıspanak, brokoli, marul, kanola bitkisi, soğuk su balıkları, balık yağı ve Omega 6 da ayçiçeği, mısır, soya ve tahıl ürünlerinde bulunur. Eğer kabızlık sorunu ile karşı karşıyaysanız; bol sebze ve salata yiyin, spor yapın ve bol su için. Ekmek sepetini sofranızda bulundurmayın ve asla televizyon karşısında yemek yemeyin. Katı yağ yerine sıvı yağ kullanın ve et yemeklerine yağ katmayın. Mutlaka bir endokrinoloji uzmanına başvurun. Çünkü hormon bozukluğu da hızlı kilo alma ve gayret gösterilse de kilo verememe gibi sorunlar yaratır. Yüzden aşağıdaki hormon değerlerini kontrol ettirin.

Suyu asla böyle içmeyin... Haber

Suyu asla böyle içmeyin...

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle son dönemin dikkat çeken isimlerinden olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan reçetesi ile gündeme geldi. Su tüketiminin hayati öneme sahip olduğunu belirten Canan Karatay, 'Suyu asla böyle içmeyin' diyerek bombayı patlattı. Meğer bugüne kadar yanlış biliyormuşuz. Su içerken mutlaka bu şekilde için. İşte Canan Karatay'ın dikkat çeken uyarıları... CANAN KARATAY UYARDI: SUYU SAKIN BÖYLE İÇMEYİN!  "Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" adlı söyleşide konuşan Canan Karatay, yine ezber bozan reçeteleri ile dikkat çekti. Karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğini belirten Karatay, tükettiğimiz suyla ilgili de önemli bilgiler verdi. 'Suyu asla böyle içmeyin' diyen Karatay, bugüne kadar yanlış yaptığımız şeyleri açıkladı. Bunu kimse bilmiyor! "SAF SU DEĞİL, TUZLU SU İÇİN" Vücudumuzun düzenli olarak çalışabilmesi için yeteri kadar su alması gerektiğini belirten Canan Karatay, "İçi mineral dolu tuzlu su tüm hücrelerimize yararlı" diyerek şunları söyledi: "Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı su olmalı. Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için." VÜCUDU BAŞTAN AŞAĞI YENİLEYECEK Saf su yerine tuzlu su tüketilmesinin gerektiğini vurgulayan Canan Karatay, "İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı. Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek." dedi. TUZLU SUYUN FAYDALARI NELER? Deniz Tuzlu Su, vücudumuz için önemli mineraller içerir. Tuz, bağırsaklar için doğal bir antibiyotik görevi görür. Bir bardak tuzlu su sindirim sürecini hızlandırır. Tuzlu su osteoporoz ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Vücutta normal sıvı seviyesinin korunmasını sağlar. Sinir sistemine yararlı önemli mineraller içerdiğinden dolayı, düzenli olarak tuzlu su tüketimi duygusal durumu normalleştirip uykusuzluğa engel olmaya yardımcı olacaktır. Tuzlu su, soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerde ve sinüslerde mukusa katkıda bulunur. Bir bardak su tuzlu, cildi tazeler.

Canan Karatay 'yaz-kış bunu içerim' diyerek bombayı patlattı! Haber

Canan Karatay 'yaz-kış bunu içerim' diyerek bombayı patlattı!

Kış aylarının gelmesiyle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar hızlar arttı. Bu hastalıklardan hem kendini hem de çocuklarını korumak isteyen anneler ise çözüm yollarını araştırmaya başladı. Ezber bozan reçeteleriyle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay yeni yılın ilk bombasını patlattı. 'Yaz-kış bunu içerim' diyen Canan Hoca, kimsenin bilmediği tarifi açıkladı. Faydasını duyunca kaşık kaşık içeceksiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor kemikleri demir gibi yapıyor. Mutlaka her gün hem kendiniz hem de çocuğunuza içirin. CANAN KARATAY 'YAZ-KIŞ BUNU İÇERİM' DİYEREK GİZLİ TARİFİNİ VERDİ Kendi YouTube kanalından yeni bir video paylaşan Canan Karatay, kış ayının gelmesiyle ortaya çıkan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan kurtulmanın yollarını sıraladı. 'Her sabah mutlaka bunu içerim' diyen Canan Karatay, kimsenin bilmediği tarifi açıkladı. Bunu her gün mutlaka düzenli olarak için hem bağışıklık sisteminiz güçlenecek hem de kemikleriniz demir gibi olacak. KEMİKLERİ ÇELİK GİBİ YAPIYOR Canan Hoca'nın 2023 yılının ilk tavsiyesi kelle paça oldu. 'Yaz-kış demeden tüketirim' diyen Canan Hoca, kelle paçanın faydalarını tek tek sıraladı. Tüm annelere bu tarifi uygulayın mesajı veren Canan Karatay, şu açıklamalarda bulundu: "Kelle paça en doğal kolajendir, mineral doludur, kemiğin tüm mineralleri ona geçer. Ben ‘kelle paça’ dediğim zaman insanlar benimle alay ediyor. Etsinler ne yapalım... Kelle paça içemeyenler kemik suyuyla da doğal yoldan kolajen alabilir. Kasaptan kemik alıp onu 3-6 saat arası kaynatıp suyu içilebilir." HER SABAH MUTLAKA İÇİN "Biz yaz kış her sabah kemik suyu içeriz. Bir kupa dolusu kemik suyuna yarım limon sıkarız. Bir çay kaşığı da kristal kaya tuzu koyarız. Her sabah kahvaltıdan önce onu içeriz. Bu içecek, vücudun hastalıklara karşı direncini, kemikleri, kasları, kas bağlarını güçlendiriyor. Hormonları rahatlatıyor. Antikorlar kemik suyu çorbada, işkembe çorbasında, kelle paça çorbasında bolca var. Çocuklara da bunu içirmek lazım. Kemikleri güçlenir, boyları uzar." KELLE PAÇANIN FAYDALARI NELERDİR? Kelle paça çorbası kolajen, kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. Bu yüzden kemik sağlığı için dost bir besindir. Özellikle kemik kırılması gibi problemler yaşayanlar tarafından tüketildiğinde kemiklerin iyileşme süreci daha hızlı gerçekleşmektedir. Çocukların kemik gelişimi için önemli bir yere sahiptir. Kolajen üretimini desteklediği için cildin yapısını yenileri genç bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bağışıklığı destekleyen antioksidan gücüyle hastalıklara karşı korur. Yüksek bir kaloriye sahiptir. Bu yüzden kilo almak isteyen kişiler tarafından tüketilmesi önerilir. Enerji verici bir özelliğe sahiptir. Kanserli hücrelere karşı koruma sağlar. Protein içeriği ile diş ve ağız sağlığı için faydalıdır. Sindirim sistemine iyi gelerek daha düzenli çalışmasını sağlar. Saç ve tırnak sağlığını olumlu yönde destekler. Uykusuzluğa iyi gelir. Beyin gelişimini destekleyen omega3 yağ asitlerine sahiptir. Kas sağlığı için faydalıdır. Eklem sıvılarının korunmasında olumlu etkileri bulunur. EVDE EN KOLAY KELLE PAÇA TARİFİ GEREKLİ OLAN MALZEMELER 6 adet ilikli kemik 2 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı un Tuz Pul biber Nane Maydanoz YAPILIŞI 6 adet ilikli kemiği bir tencereye alın ve üzerine 2 litre su ile tuz ekleyin. 1,5 saat kadar kaynatın. Suyun çeşme suyu değil içme suyu olması gerekiyor. Daha sonra ayrı bir kabın içine 1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Ben genelde süzme yoğurt kullanıyorum. Süzme yoğurtla yapılan kemik suyu çorbası çok daha lezzetli oluyor. Üzerine tuz ve 1 yemek kaşığı unu ekleyin karıştırın ve son olarak arzunuza göre nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanıza birazda kimyon ekleyebilirsiniz. Kimyon farklı bir lezzet katıyor. Pişen kemik suyunuzu bir süzgeç yardımıyla tencereye süzün. Hazırladığınız karışım içerisine süzdüğünüz kemik suyundan 2-3 kepçe koyun ve karıştırın. Daha sonra karışımı kemik suyuna yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edin. Üzerini maydanoz ya da istediğiniz baharatlarla süsleyip, servis yapabilirsiniz. Çorbanızın şifasını katlamak için kasenize 1 dilim limonun suyunu sıkın. 1 tatlı kaşığı kadarda elma sirkesi ekleyin. Böylelikle kemik suyu çorbanızın şifasını katlamış olacaksınız. AFİYET OLSUN...

Canan Karatay haklı çıktı: İşte dünyanın en faydalı bitkisi! Haber

Canan Karatay haklı çıktı: İşte dünyanın en faydalı bitkisi!

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar arttı. Hem kendini hem de çocuğunu gripten korumak isteyenler ise sağlık beslenme formüllerini araştırmaya başladı. Bu doğrultuda Prof. Dr. Canan Karatay, yeni favori besinin açıkladı. Bilim dünyası Canan Karatay'ın ezber bozan reçetesi ile sarsıldı. Bu bitkiyi yiyin demir gibi olacaksınız. Ne hasta olacaksınız ne de burnunuz akacak. İşte dünyanın en fayladı bitkisi... BU OTU YİYİN DEMİR GİBİ OLUN Halk arasında yayla muzu, rebes, uşgun gibi isimlerle bilinen ışgın otunun faydalarını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Ülkemizde Doğu Anadolu ve Güney Doğu'da sıkça tüketilen ışgan otu, tam bir C vitamini deposudur. Kahverengi ve kırmızı kanatları olan ışgın otunun faydaları saymakla bitmiyor. Hazırsanız Canan Karatay tarafın önerilen ışgın otu kürü ve faydalarını açıklıyoruz. DÜNYANIN EN FAYDALI BİTKİSİ Daha öncesin Canan Karatay ışgın otunu önermişti ancak uzmanlar tarafından tepki çekmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda ışgın otunun faydaları kanıtlandı. A, B1, B2, E ve K vitaminleri bolca bulunan ışgın otu dünyanın en faydalı bitkisi oldu. Prof. Dr. Canan Karatay ise ışgın ile ilgili "Üzerine yumurta gelince dünyanın en sağlıklı yemeğidir. Bir kere antioksidan, vitamin, C vitamini dolu." demişti. Işgının kalp dostu bir yemek olduğundan bahseden Karatay, ışkının sadece kalp dostu bir yiyecek değil aynı zamanda karaciğer, tiroit ve beyin üzerinde de etkileri olan bir yiyecek olduğunu sözlerine ekledi. IŞGIN YEMEĞİ NASIL YAPILIR? GEREKLİ OLAN MALZEMELER 4-5 kök ışkın 1 tane soğan Bir miktar sıvıyağ 2 tane yumurta Bir tutam tuz IŞGIN YEMEĞİNİN YAPILIŞI Soğanı yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve yağda kavurun. 4-5 kök ışkını doğrayın ve soğan karışımının içine ekleyin. Bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmaya devam edin. Işgınları aşırı derecede kavurmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve ocağın altını kapatın. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. IŞGIN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR? Pek çok farklı kırmızı sebzede bulunan polifenol isimli madde ışgın otunda yüksek miktarda bulunur. Bitkinin kansere karşı önleyici etkisi bu özelliğinden ileri gelir. Polifenol maddesi ışkın otunun pişirilmesi ile ortaya çıkar, dolayısıyla bu otun kaynatıldıktan sonra tüketilmesi önerilir. Hücre yenileyici etkisi sayesinde ışkın otu kanser hastaları için umut kaynağı haline gelmiştir. Üzerinde hala çalışılan bu bitkinin kanserli hücrelerin gelişimini durduğu sonucu Amerika ve İngiltere’de yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu türden mucizevi etkilere sahip olan ışkın otu kanser tedavisi ilaçlarının içeriğinde kullanılması gereken maddeler arasındaki yerini almıştır. Işkın otu özellikle lösemi ile mücadelede kullanılmaktadır. A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahip olan bitki hayati tehlikenin ihtimaller dahilinde olduğu pek çok hastalığa iyi gelir. İştah açıcı bir etkiye de sahiptir ve zayıflıktan mustarip kişilerin kilo almasına yardımcı olur. Işgın otu faydaları arasında vücudu daha dirençli kılmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi etkiler yer alır. Sarılık ve havale sırasında kişide ortaya çıkan ateşi düşürmek amacıyla kullanılır. Işkın otu kökü kaynatılarak elde edilen su tansiyon ve şeker düzenleyici etkiye sahiptir. Sindirimi düzenler, midenin rahatlamasına yardımcı olur, bulantı gibi şikayetlerin giderilmesini sağlar. Afrodizyak özelliğine sahiptir. Kırışıklık giderici, cilt yenileyici, tazeleyici özellikleri vardır. Başarılı bir yaşlanma karşıtı ürünü olarak kullanılabilir. Işkın otunun asetilkolin mekanizmasına etki ettiği bilinir ve buna bağlı olarak Alzheimer hastalığı için önleyici kabul edilir.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.