İsrail´in saldırıları ile bir kez daha gündeme gelen Mescidi Aksa´ya adeta ziyaretçiler akın ediyor. Saldırıların ardından ziyaretçi sayısında önemli bir artış olduğunu ifade edildi. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy´da Mescidi Aksa´yı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Nezaket Emine Atasoy´u Mescidi Aksa´yı ziyaretinde, Kudüs Valisi Adnan Hussein, Kudüs Kadısı Abdulazim Selhem, Mescidi Aksa Genel Müdürü Ömer Kusvari ve Ürdün Haşimi Krallığı Mescidi Aksa temsilcisi Azzamil Hatip karşıladı.

Atasoy Mescidi Aksa´da yapmış olduğu konuşmasında, “Kudüs ve Mescidi Aksa biz Müslümanların mabedi, namusudur. Görüyorum ki İsrail askerleri Mescidi Aksa´yı işgal etmişler. Şartlar ne olursa olsun, nasıl olursa olsun tek bildiğim bir şey var ki; Bu İsrail işgali ya bitecek, ya bitecek” dedi.
Uluslararası topluma ve Dünya Devletlerine seslenen Atasoy, “Sizler bu haksız İsrail işgaline sessiz kalabilirsiniz. Fakat şunu bilmenizi isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkı İsrail işgaline sessiz kalmayacaktır” diye konuştu.