Hiperpigmentasyon son derece koyu melanin üretimi nedeniyle oluşur, dengesiz bir cilt tonlamasını ortaya çıkarmaktadır. Yüksek oranda ki melanin üretimi aşırı güneş ışığına maruz kalma, vücudun hormon bakımından değişimi, yanma, zararlı olan kimyasallarla temas, tahriş, deri enfeksiyonu ve cilt yaralanması gibi faktörlerden ortaya çıkmaktadır. Zerdeçal herhangi bir yan etki yaratmadan etkili şekilde koyu olan lekelerden kurtulmak amacıyla kullanılmaktadır. Doğal bir ilaç kategorisindedir. Cilt beyazlatma uygulaması isteyenler zerdeçal tedavisine başvurmaktadır.

Zerdeçalın Cilde Faydaları Nelerdir Ve Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?

Oldukça güçlü olan anti-inflamatuar curcumin ve melanin üretimini de azaltmada önemli etkilere sahip bileşenler içermektedir. Parlak ve güzel bir cilt için kullanılır. Zerdeçalın düşük kolesterolü bulunmaktadır, sivilceleri tedavi eder ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Ürünün faydaları uzmanlar tarafından hala tam anlamıyla tespit edilememiştir. Zerdeçal ile cilt beyazlatma uygulamasının sağladığı faydalar tam anlamıyla doğru sonuçlar vermektedir. Zerdeçal antioksidan görevi üstlendiği için vücutta bulunan toksinleri atmaktadır.

Vücutta bulunan toksinleri atarak bir nevi temizleme işlevi gerçekleştirmektedir. Bu etkisiyle melanin üretiminin vücutta düzenlenmesine ve cildin çok daha iyi bir performans göstermesine yardımcı olmaktadır. Üst seviyede parlaklık sağlamakla kalmayarak ciltte bulunan siyah noktaları ve lekeleri kısa sürede yok etmektedir.

Zerdeçal Cildi Nasıl Aydınlatıyor?

Curcumin, zerdeçal da koyu lekeler, koyu renkli cilt tonu, pürüzlü cilt lekeleri ya da akne veya yara izi vermekten sorumlu melanin üretimini düzenlemektedir. Bu düzenleme çok daha düz tonlara sahip olan bir cilt kazanımını tetikler. Cilt daha genç ve aydınlık gözükecektir. Üstelik zerdeçalın hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Sadece bunlarla kalmayan zerdeçal kuvvetli antioksidan etkisindedir. Vücutta bulunan toksinleri atarak temizleme işlevini başarı ile yerine getirmektedir. Bu işlemler cildin performansını da yakından etkilemektedir. İyi bir performans gösteren cilt, melanin üretiminin vücutta devam etmesine ve düzelmesine de izin vermektedir. İnsan bedeni, özellikle de yüzü sanıldığından çok daha hassastır. Bu nedenle bölge ile temas eden her şey dikkatle incelenmelidir. Sizlerin hafifletici olarak gördüğü uygulamalar, yüze zarar verebilmektedir.

Zerdeçal maskesi - Zerdeçal maskesi nasıl yapılır? - Cilt Bakımı

Özellikle cilt beyazlatma için gerçekleştirilen uygulamalarda tahrişe yol açabilecek adımlar atılmamalıdır. Doğru bir uygulama gerçekleştirmek isteyenler muhakkak zerdeçalın etkilerinden faydalanmalıdır. Zerdeçal tedavi için kalıcı olamayabilir, bu nedenle düzenli şekilde kullanılması önemlidir. Düzenli kullanılan zerdeçal daha kalıcı hale gelecektir. Hafif bir yüze sahip olmak isteyenler muhakkak zerdeçalın kusursuzluğundan yararlanmalıdır. Zerdeçalın içerisinde bulunan curucumin, oluşabilecek yan etkilerin önüne geçmektedir ve kalıcılığı da en üst seviyeye çıkartmaktadır. Antioksidan ve anti bakteriyel özellikleri nedeniyle cilde pek çok fayda sağlamaktadır. Sadece bu özelliklerle değil anti-inflamatuar özelliği ile de öne çıkmaktadır.

Zerdeçal Maskesi — 8 Zerdeçal Kürü Tarifi - Makyaj MAG

Yaşlanmaya Karşı Koruyucu
Zerdeçal cilt beyazlatma özelliğinin yanı sıra, lekeleri giderme ve hafifletme etkileri ile de oldukça doğal bir çaredir. Bu özelliği curucumin adlı bileşenle mümkün olmaktadır. Pürüzlü yamalardan ve koyu renkten sorumlu aşırı melanin üretimini ortadan kaldırır. Zerdeçal, yani güçlü antioksidan diğer maddelerle birleştirilerek genç görünümlü ve yumuşak bir yüze kavuşmayı garantiler. Anti-aging özelliği ile işlev görmektedir.

20  Ekim 2023 Cuma   TV yayın akışı! 20 Ekim 2023 Cuma TV yayın akışı!

Cilt beyazlatan zerdeçal maskesi nasıl yapılır? Zerdeçal maskesi tarifi… -  Güzellik haberleri – Sözcü

Netice olarak yüzün esnekliği daha üst seviyelere çıkacaktır. Zerdeçaldan yapılan maske ölü hücreleri de yok etmektedir. Düzenli şekilde kullanıldığı takdirde ölü hücrelerden arınmış, parlayan bir yüze sahip olmak mümkündür. Bazı yetişkinler ve gençler sivilce izlerinden, koyu lekelerden oldukça mustariptir. Bu şikâyetlere çözüm mutfağınızdan gelmektedir. Sivilce ve akne izlerinin neden olduğu zararı gidermesi beklenen yetersiz ya da aşırı kolajen üretiminin sonucuyla ortaya çıkmaktadır.