Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı
Seçildiği günden bu yana mahalle sorunlarının çözümü adına aşındırmadık kapı bırakmayan gerektiğinde kendi çabalarıyla oluşturduğu bütçe ile sorunlara neşter vuran Zeki Yardımcı başta trafik olmak üzere sorunların hepsinin üstesinden geleceğine inanıyor. 
 
•   Sayın muhtarım, öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum , sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz?
 
BİR ÇOK HİZMET GETİRDİK..
Ben Zeki Yardımcı 1975 Bursa doğumluyum, Aslen Rizeliyim. Mahallelilerimizin teveccühü ile muhtar oldum,  vaatlerimiz vardı, bir kısmını kendi imkanlarımızla da olsa yerine getirdik. Bunlardan bahsedecek olursam kamera sistemi, cami ezan sistemi, mezarlık sistemi ve Osmangazi Belediyemizin yaptığı halı sahanın ışıklandırma sistemleri...  Bunların çoğunu  kendi bütçemizle yaptık. Günlük hizmetler konusunda Osmangazi Belediyemiz sağ olsun elinden geldiği kadar yardımcı oluyor, çöp toplama, budama, bakım, park bahçe hizmetleri layıkıyla yerine getiriliyor. Eksiklerimiz var mı? Elbette var.
 
 
•      Sayın muhtarım,  sırası gelmişken  eksikliklerle ilgili neler söylemek istersiniz?
Martaş  Fabrikasının  arkasında mevcut bir yolumuz var, o yol şu anda stabilize. O yolla ilgili daha önce mecliste görüşüldü o bölgede ikamet edenlerinde talebi  yolun asfaltlanması neticesinde otobana bağlantı yapılması buradaki trafik yükünü azaltacak. Çünkü yoğunlukla o yol kullanıldığından büyük bir sıkışıklığa sebep veriyor. Terminal istikametimiz de  yol kenarlarında tretuvar düzenlemesi  maalesef yok. Bu bölgede  mutlaka kaldırımlarla  ilgili bir çalışma yapılması lazım. Armutlu-Yunuseli arasındaki mevcut yol çok işlek, trafik yoğunluğuna rağmen yolda  bölünmeler var ve bunlar kazalara sebebiyet veriyor. Bu bölgelerin kazalara sebebiyet vermemesi için acilen yolun genişletilmesi lazım ya da bu sıkıntılı bölgelerin düzenlenmesi gerekiyor. Biz bu konuda gerek Büyükşehir gerekse Osmangazi Belediyesi'ne dilekçe verdik, her ikisinden de bu zamana kadar olumlu dönüş alamadık ve hayata geçirilemedi. Bundan sonra inşallah hayata geçirilmesini bekliyoruz en azından 1’er  metre, olmadı yarımşar metre gidiş ve geliş  yolunun  genişlemesi lazım.
     Ayrıca terminal istikametinden gelen köy girişinde tam manavların karşısından dönen yol dar ve virajlı olması nedeniyle insanlar  çıkışı  göremiyorlar, burada büyük sıkıntı yaşanıyor birçok kere kaza oldu mutlaka bu bölgenin rahatlatılması, genişletilmesi lazım diye düşünüyorum. 
 
ÇOCUK PARKIMIZIN SÖZÜNÜ ALDIK
Bizim burada ayrıca çocuk parkımızın yenilenmesi ile ilgili Osmangazi Belediyesi ile görüştük, olumlu cevap aldık, inşallah daha çağdaş, daha güzel bir şekilde hizmet vermeye başlayacak bunun da  müjdesini Armutköy mahallemizin sakinlerine buradan vermek istiyorum. Hizmet binamızı zamanında Osmangazi belediyemiz yaptı, buranın bakımı ile ilgili  girişimlerde bulunduk en kısa zamanda burasının bakımı da  yapılacak.
 
TRAFİKLE İLGİLİ SIKINTILARIMIZ ÇOĞUNLUKTA
Armutköy, Demirtaş Sanayi Bölgesinden, İstanbul yönünden gelen araçları, İzmir yolunu Beşevler’e bağlayan bir pozisyonda, bu güzergahta  gece trafiğinden kaçmak isteyen içki almış olan insanlar ya da evrakı eksik olan sürücüler şehir merkezine girmeden buradan  geçiş yapıyorlar. Bu bağlamda mutlaka burada girişleri çıkışların  Mobese  takılarak izlenmesini istiyoruz. Bir nokta var Terminal’den köy içine gelirken bir köprümüz var buraya en azından bu köprüye bir Mobese takılmasını istiyoruz. Mobese kamerası  kurulması durumunda buradaki güvenlik daha hat safhaya çıkacak köyümüze herhangi bir olumsuz durum yok fakat dışarıdan gelenler bazen kargaşaya sebebiyet verebiliyor. Bununla ilgili emniyet güçlerimiz çalışıyor, özellikle Demirtaş Karakolumuz bizi hiç eksik bırakmıyor sağ olsunlar. 
 
TAŞIMALI SİSTEM OLMALI
Yeniceabat’ta ilköğretim okulumuz var herkes maalesef taşımalı eğitim olmadığından  kendi cebinden servis ücretlerini veriyor bu manada Milli Eğitim'in taşımalı servisi mahallemize getirmesini bekliyoruz maddi durumu yerinde olmayan dar gelirli ailelerin faydalanması bakımından bu çok elzem. Çünkü böyle bir sıkıntı maalesef yaşıyoruz.
Hizmet binamızda büyük bir konferans salonumuz var. Bu salonda önümüzdeki dönemde BUSMEK ya da OSMEK  kanalları aracılığıyla herhangi bir spor dalı ya da bayanlarla ilgili dikiş-nakış vesaire kurslar düzenlemek istiyoruz. Dereboyumuz var, Dereboyunda öyle bir sokağımız var ki hemen hemen genişliği 10 metre bu sokağı ağaçlandırmak istiyoruz, nasıl mı? Dudaklı köyündeki çınarlar gibi burada cevizli yol yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ilgili görüşmelerimiz olacak.
Terminal’den başlayarak, Terminal Armutköy  Köprü ve Yunuseli arasındaki Telekom direklerinin  hepsi yamuk. Bununla ilgili Telekom'a defalarca  girişimde bulunduğumuz halde maalesef burada işler çok ağır aksak ilerliyor. Burada bazı sokaklarda altyapıyı bahane ederek, bağlantı yapılamıyor. En azından Kablolu TV’yi  buraya getirebiliriz. Kablolu TV üzerine çalışma yapabiliriz diye düşünüyorum.
 
DOĞALGAZSIZ SOKAKLAR GAZ BEKLİYOR..
Armutköy’ün Yunuseli kısmında kalan derenin öbür tarafında 3 sokağımız var. ve ayrıca Yunuseli’nin de 10-12 sokağı, yani toplamda 15 sokakta doğalgaz yok. Bir hafta kadar  önce Alinur Başkanımız  bir açıklama yaptı, bu konuyla ilgili Bursagaz yetkilileriyle görüşmüş, inşallah onun haberini bekliyoruz. Sonuçta 15 seneden, 20 seneden beri orada oturan kişiler uzun yıllardan beri doğalgazın gelmesini bekliyor karşı tarafında oturan insanlar da doğalgaz varken o bölgedekilerde  maalesef yok. Armutköy’ün eski top sahasının olduğu yer, şu an Rahvan Atları koşu alanı olarak geçiyor.  Aynı zamanda mahallelimiz burayı bu çamlıkları piknik alanı, mesire alanı olarak kullanıyor. Fakat son zamanlarda buraları çok cazip hale geldiği için dışarıdan gelen insanlar burada içki içiyorlar. Biz bu alanın etrafının bir şekilde korunarak çevrilmesini kapatılmasını istiyoruz. Böylelikle bu tür insanların gelmesinin önlenmesi gerekiyor. Ailelerin  piknik alanı olarak kullandığı bu alanın  bu şekilde korunmasını istiyoruz. Burada Alem yapılması hoş değil iyi bir şey değil. Osmangazi Belediyemizin bir proje ile burasının düzenlemesi ile ilgili bir çalışma yapılmasını bekliyoruz. 
 
•     Sayın muhtarım, son olarak başta Armutköy mahalle sakinleri olmak üzere insanlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?
 
BİZE AĞIR YÜK VERDİLER..
Mahalle sakinlerimizin teveccühü ile muhtar olduk, bize ağır bir sorumluluk verdiler. Biz bu yükün altında kalmak istemiyoruz, hizmetlerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Malum az-çok belediyelerin  durumlarından kaynaklanan ekonomik sıkıntıları biliyoruz. Biz belediyelerimizi  bu konuda eleştirmek istemiyoruz sonuçta bu durumu biliyoruz. Yatırımlar en azından Aralık ayına kadar biraz bekleyecek gibi gözüküyor işleri Büyükşehir toparlamaya çalışıyor, şu anda da elbette hizmetler yapılıyor ama yılbaşından sonra çok daha  hızlı bir şekilde  hizmetlerin verileceği kanaatindeyim. Osmangazi Belediyemizin büyük projeleri var kent meydanında olduğu gibi, Panorama Müzesini de açtı belediye, buranında belediyeye getirdiği yükü  biliyoruz aynı zamanda.
 
BAŞKAN VE YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜRLER..
Hizmet anlamında en büyük destekçimiz olan Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Başkanı Yücel Bey’e Park ve Bahçeler Şube Müdürü Cahide Hanım’a teşekkürlerimizi iletmek isterim. Her aradığımızda,  taleplerimizi söylediğimizde yerine getiriyorlar, sağ olsunlar. Ayrıca Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a da  teşekkürlerimi bilhassa iletmek istiyorum. Bize oy versin vermesin bütün Armutköy Mahallesi sakinlerine bütün Bursalılara ve bütün  vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.