Hafızaya iyi gelen besinler merak ediliyor. Güçlü hafıza için bu besinleri tüketin. İşte detaylar...

ZEHİR GİBİ HAFIZANIN SIRRI 5 BESİN

Yaban mersini

Yaban mersini beyin için son derece iyi bir besindir. Yapılan araştırmalar, düzenli yaban mersini tüketiminin sadece hafızayı değil, aynı zamanda konsantrasyonu da geliştirdiğini ve hatta hafızanın geri kazanılmasını sağladığını göstermiştir.

Kakao

Kakao çekirdeği, ona acı tadını veren polifenoller, kateşinler, epikateşinler ve tanenler açısından zengindir. Bunlar, merkezi sinir sistemini saldırılardan korumada antioksidan bir rol oynarlar ve kan-beyin bariyerini geçme yeteneğine sahiptirler.

Balık yağı

Omega 3 yağ asitleri kalbin ve beynin düzgün çalışması için gereklidir. En yoğun haliyle bol miktarda balık yağında bulunur. Balık yağını direkt alabileceğiniz gibi aftada en az iki kez somon balığı gibi yağlı deniz balıklarını yiyerek de elde edebilirsiniz.

Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat

Yeşil çay

Yeşil çay polifenoller bakımından çok zengindir ve en çok bulunanı birçok takviyede kullanılan epigallocatechin gallate'dir (EGCG).

Ceviz

Ceviz oldukça sağlıklı bir atıştırmalıktır. Uzmanlar, her gün bir avuç ceviz yemenin hafızayı iyileştirebileceğini söylüyor.