Merkez Çukurova ilçesine bağlı 6 Ağustos 2014 günü Beyazevleri Mahallesi'nde meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişmişti;
Tatar Ramazan lakaplı Ramazan D. arkadaşlarıyla birlikte daha önce aralarında husumet bulunan Mahmut G.'nin (32) babasının barına gitti. Bir süre arkadaşlarıyla eğlenen Ramazan D.'yi gören Mahmut G. "Bu adamın burada işi ne? Hesabını kesin gitsin buradan" dedi. Ancak Ramazan D. bunu kabul etmeyerek bardan gitmek istemedi. Bu nedenle aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga barın dışında devam ederken silah ve tüfekler çekilerek karşılıklı iki grup birbirine ateş etmeye başladı. Kavganın sonucunda Mutlu Özyıldız (34), Ahmet D., (29), Ramazan D. (36), Mehmet Sıttık B. (38), Mahmut G. (32), Abdulkerim G. (59), Davut B. (29) Suat Z. (29) ve Yusuf O. (27) yaralandı. Olayı gören vatandaşlar durumu polise haber verdi. Polis olaya müdahale edip çatışmayı sonlandırdı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan Mutlu Özyıldız, Adana Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Yaralı olan ve olayı başlatan zanlılardan Mahmut G. tedavi edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Bacağından vurulduğu için ayağa kalkamayan Mahmut G. tekerlekli sandalye ile adli tıpa getirildi. Zanlı ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Tekerlekli sandalye ile götürülen zanlı ilginç bir görüntü oluşturdu. Polis zanlı için geniş güvenlik önlemleri aldı.