İtfaiye ekipleri Bursa’daki 127 yurtta incelemelerde bulundu. Bu incelemelerde kusurlu bulunan, eksiklik tespit edilen yurtlara ve ilgili ruhsat veren kurumlara uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Muhammed Emin Tarım, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, Adana’da yaşanan üzücü olay sonrasında, Bursa genelinde resmi kayıtlara göre 127 yurdun ekipler tarafından incelendiğini söyledi.

Yapılan incelemeler sonucundaki denetimler yurt yetkililerine bildirildiğini belirten Tarım, “Akabinde ilgili ruhsat veren kurumlarımıza da yazılı olarak bu raporlar iletiliyor. Yurtlarda tespit ettiğimiz eksiklikler daha çok kaçış yollarıyla ilgiliydi. Bu kaçış yollarındaki yangın merdivenleri, yangın merdivenlerine ulaşımdaki kusurlar, kapıların uygunsuzluğu, merdivenlere ulaşımda pencerelerden veya kilitli kapılardan ulaşır vaziyette yapılan tespitler, merdivenlerin sağlıklı dış açık alana ulaşması gibi eksikler mevcuttu” diye konuştu.
Yurtlarda ilk uyarı sistemlerinin de çok önemli olduğunu belirten Tarım, “Yönetmeliğe göre gerekli olan duman algılama dedektörleri, alarm sistemlerinin olması, yangının erken tespit edilmesi ve tahliye imkanlarının daha hızlı yapılmasını sağlayacaktır” dedi.

Yangınların çıkışına etkili olan elektrik panosu, uygun olmayan kablo hatları, alev kaynağı olan doğalgaz kullanımı, ocak kullanımı, ısıtıcılar, kazan dairesi gibi noktalarda da eksiklerin tespit edildiğini anlatan Tarım, bu kusurların giderilmesi için gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.