Ufuk IRGAŞ



BİN YILLIK GEÇMİŞİMİZİ YAŞATTILAR

Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Kültür Derneği Başkanı Baki Koçlu, Yönetim Kurulu ile Muhtarlarında destekleriyle, Mustafakemalpaşa’da kültürlerini yaşatmak için her yıl binlerce Yörük-Türkmen’in buluştuğu 20. Geleneksel Bozağaç Şölenine; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa  Esgin, Geçmiş dönem AK Parti Bursa milletvekillerinden Faruk Ambarcıoğlu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İlçe Başkanı Tevfik Demir, MHP İlçe Başkanı Ahmet Beygirci, Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, belediye meclis üyeleri, İki Altın Kemerli Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca, Çalı Güreş Ağası Hakan Söğünmez, Sincansarnıç Ali Bey Güreş Ağası Ozan İnci, Kabulbaba Güreş Ağası Niyazi Dal, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri muhtar ve yaklaşık beş bin davetli ile Yörükler katıldı.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi


DUA İLE BAŞLADI
Yörük Beyi Şerif Ali Kılıç ve eşinin deve üzerinde temsili göç yürüyüşünün ardından, Muradiye Cami imamı Lütfi Taşçı’nın Kur’an tilaveti ile başlayan şölende konuşan Bursa Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Kültür Derneği Başkanı Baki Koçlu, Yörüklerin Türk dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Bu yıl 20’ncisini düzenledikleri Bozağaç Ertuğrulgazi ve Osmangazi'yi Anma Şenlikleri’nin, maziden geleceğe-ecdattan toruna ilelebet süreceğini kaydeden Koçlu, “Bu yolu kutsal bildik, sevdik ve sevdalandık. Bu topraklarda Ertuğrulgazi ve Osmangazi’nin temelini attığı, milletimizin asırlardır üzerine titreyerek bugünlere getirdiği emaneti, Allah’ın izniyle, bizden sonraki nesillere, daha da ileriye taşımış bir şekilde teslim etmeye kararlıyız. 20.Bozağaç Yörük Şöleni ve Ertuğrulgazi ve Osmangazi'yi Anma Şenlikleri’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, kahraman ecdadımızı saygıyla yâd ediyoruz” dedi.


ÖZLENEN GERÇEKLEŞTİ
İki yıl aranın ardından gerçekleşen şölende Menteşeli Cengiz, Fatoş Kadıoğlu, Anıl Aşkıner Saper, Cihangir Arslan, Belediye Mehter Takımı, Balıkesir Kepsut sahne alırken, Çalkandil Mahallesi Folklor Ekibi de eşsiz bir gösteri sundu.