Ufuk IRGAŞ

Osmanlı İmparatorluğu’na payitahtlık yapmış Bursa ve köylerinde 800 yılı geride bırakan tarihi düğünler gelecek nesillere taşınıyor. Merve-İbrahim Ertaş’ın düğünü de töreleri aratmadı.

Bununla ilgili en son örnek Mustafakemalpaşa’nın Uğurlupınar Mahallesi’nde Merve-İbrahim Ertaş çiftinin hafta sonu gerçekleştirdikleri düğünlerinde yaşandı.  Uğurlupınar Mahalle Derneği Başkanı Yusuf Acar ve eşi Gülay Acar biricik kızları Merve Acar'ı Osmanlı geleneği at üstünde gelin almayla Bursa ya yolcu etti. Uğurlupınar mahallesinde Osmanlı geleneği at üzerinde gelin alayı geleneğinin sergilenmesi sırasında gelin adayı Ata bindirildiği sırada "Atalarınızdan bu yana gelen ‘Gelin ata binmiş ya nasip demiş" sözünü bugün ben de yaşıyorum. Buradan Bursa’ya gelin gideceğim. Haydi hayırlısı." ifadesini içeren kısa bir konuşma yaptı.

DİLLERE DESTAN BİR GECE

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Mustafakemalpaşa Uğurlupınar Mahallesinde gerçekleştirilen Osmanlı geleneği gelin alma alayının ardından Merve-İbrahim Ertaş düğünün yapılacağı Bursa Sarper düğün salonunda gerçekleştirilen dillere destan bir düğün gerçekleştirdi. Her iki ailenin de katılarak destek verdiği düğünde gelin babası Yusuf Acar, “Bu akşam bu salonda biricik kızım Merve ile öz oğlum gibi sevdiğim ve bağrıma bastığım damadım İbrahim'in düğünlerini gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Ben buradan evlilik müessesinin kutsal bir müessese olduğunu kızım ve eşine hatırlatıyor karşılıklı sevgi, saygı ve hoş görüyle kutsal müessesenin ömür boyu sürmesi dileklerim ve devletimiz, milletimiz ve ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirme mutlu ve sağlıklı bir yaşam dileklerinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Gelin Merve'nin yakınları anı fotoğrafında bir araya geldi.

Damat İbrahim Ertaş’ın yakınları da anı fotoğrafı çektirdi.

Gelinin annesi Gülay ve babası Yusuf Acar ile dayısı eski Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Aydın Akman ile eşi Firdevs de düğüne katıldı.

Düğün etkinliği Mustafakemalpaşa Uğurlupınar mahallesinde başladı.

Merve-İbrahim Ertaş çifti davul eşliğinde uzun süre çiftetelli oynayıp halay çekti.

Damat İbrahim Ertaş, annesi Haciye ile babası Fahri Ertaş

At üzerinde gelin alma etkinliği Mustafakemalpaşa Uğurluğınar mahallesinde başladı.

İbrahim-Merve Ertaş çifti düğünde hünerlerini sergiledi.

Gelinin dayısı Aydın Akman ile eşi Firdevs Akman

Gelin annesi Gülay Acar ile babası Yusuf Acar

Merve Ertaş at üzerinde gelin oldu.

Sarper Düğün Salonu Piyanist Şantörü Özkan davetlilere unutamayacakları bir müzik ziyafeti çekti.