Özkan YILDIRIM

Oto tamir, boya, kaporta, mekanik bütün küçük ve büyük araçların onarımında 33 senedir hem kaliteli işçilik konusunda olsun hem de hizmet anlayışı ve güler yüz bakımından olsun güzel hizmetler sunan, günümüzün belki de son jenerasyon ustalarından Yordam Oto’nun kurucusu ve işletmecisi Adem Yordam ile kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.


Adem Bey, sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz…

1974 Artvin doğumluyum, çocukluk yaşlarından itibaren, ilkokulu bitirdikten sonra, bu mesleğe öncelikle çırak, sonra kalfa ve uzun yıllardır da usta olarak hizmet vermekteyim. Bu yıl 33. yılımız. Arabayatağı Mahallesi 2. Çelik Sokak’ta hizmet vermekteyiz. Çocukluk yaşlarımdan beri bu meslek üzerine uzun yıllar çalıştığımdan bu meslekte usta olarak son temsilcilerden sayılırız. Burada küçük arabalar olsun, büyük araçlar olsun hepsinin oto tamir, boya, kaporta, mekanik her türlü sorun ve sıkıntılarını gideriyoruz. Uzun yıllardan beri bu sektörde hizmet vermiş olmamızın da avantajıyla Bursa'da bizi birçok kesim tanır yapmış olduğumuz işçilik olsun sunmuş olduğumuz güler yüzlü hizmet olsun herkes tarafından takdir edildiğini tahmin ediyorum. Bu da tabi ki bizleri ziyadesiyle memnun etmekte buradan bütün müşterilerimize bize güvenerek araçlarını teslim eden arkadaşlarımıza, dostlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

GENÇLER İŞSİZ KALMASIN

Adem Bey, 33 yıl kısa bir süre değil. Bu süreç içerisinde bu zanaatın erbabı olmuş durumdasınız. Peki, piyasada birçok kesimden duyuyoruz ki işsizlik oranları yüksek; bu konu ile ilgili sizin fikriniz nasıl?
Ben işsizlik olduğuna inanmıyorum. Herkes kendi kafasına göre iş beklentisi içerisinde olduğundan uzun sürelerce işsiz kalabiliyor fakat bu beklentiyi aşmaları durumunda piyasada uygun şartlarda yapabilecekleri işi bulabileceklerini tahmin ediyorum. Bunun yanı sıra Üniversite sınavlarına da girip uzun yıllar defalarca tekrar tekrar sınava girmek suretiyle uzun sürelerce işsiz kalanlarla da son yıllarda sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu gençlerin de mutlaka bir mesleğe yönlenmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Peki, piyasaların gidişatı nasıl, iş yoğunluğunuz ne düzeyde?

Uzun yıllar piyasada çalışmış olduğumuzdan bizi zaten çok geniş bir kesim tanıyor biliyor o yüzden şükürler olsun işyerimiz hiç boş kalmıyor piyasalardaki gidişatı da güzel görüyorum Allah'a şükürler olsun. Ayrıca sokağımızda da ağabey, kardeş, usta-çırak ilişkileri çok güzeldir. Sokağımız da bulunan meslek erbaplarımızla aramızda çok iyidir. Sıkıntı ve sorunları gidermekte daima dayanışma içerisinde olduğumuzu ve sevgi saygı çerçevesinden ayrılmadan güzel dostane arkadaşlıklarımız bulunmaktadır. Biraz önce de kısa olarak değinmiştim bu mesleğin bizler son temsilcileriyiz, aslında ileriki süreçte arkadan gelen fazla yeni yetişen nesil olmadığından yani çırak yetişmediğinden önümüzdeki birkaç on yıldan itibaren bu mesleği yapmaya devam edecek olan meslek sahiplerinin çok güzel kazançlar sağlayacağını da tahmin ettiğimi şimdiden kayıtlara geçmesi bakımından söylemek istiyorum.Bu yüzden aslında gençlere bu mesleği de önermek istiyorum.

Bayrama da çok az bir zaman kaldı. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımıza, neler söylemek istersiniz?

Birkaç gün sonra kurban bayramı başlıyor, inşallah. Buradan bütün İslam âleminin Kurban Bayramı'nın güzel geçmesini diliyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ

Yordam Oto’da uzun yıllar Adem usta ile birlikte güzel çalışmalar yürüten Asım Usta’yı da tanımak isteriz. Bizlere kendinizi tanıtır mısınız Asım Bey?
Ben Asım Bulut, aslen Yozgat -  Yerköy 1989 doğumluyum. 25 yıldır bu meslek içerisinde çalışmalar yürütüyorum. Son 15 yıldır da Adem usta ile beraber çalışmaktayız. Genelde boya işleri ile ben ilgileniyorum diğer işlerde de elimden geldiğince ustalarımıza yardımcı oluyorum şükürler olsun çalışmalarımız çok güzel eski işletme olmamız ve geniş kitleler tarafından tanınıyor olmamızın verdiği bir avantaj bu, ayrıca bizimle birlikte bize çalışmalarımızda yardımcı olan İsmail Ustamızda var. O da birçok konuda bizlere yardımcı oluyor. Son olarak bende bütün vatandaşlarımızın kurban bayramını kutlamak istiyorum, bayramın vatanımıza milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Etrafımız bir ateş çemberi, bu çemberi hep birlikte el ele vererek, dayanışma örneği göstererek etkisiz hale getirebiliriz ve o güç ve kudret bizim milletimizde var. Bu bağlamda başta bütün hemşerilerim olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın mübarek kurban bayramlarını kutluyor hep birlikte daha nice bayramlara ulaşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum. 

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi