Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KPSS lisans oturumu hakkında yer alan iddialara ilişkin olarak yetki verdiği Devlet Denetleme Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da sosyal medya hesabından suç duyurusuna eş zamanlı olarak inceleme başlatıldığını duyurdu. 

2022-KPSS lisans oturumundaki bazı soruların, bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların incelenmesi için dün DDK'ye talimat vermişti. Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamıştı.

DDK ayrıca iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

BTÜ öğrenci projelerinde ilk 6’da BTÜ öğrenci projelerinde ilk 6’da

YÖK, 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili iddialar konusunda inceleme başlattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2022 KPSS'de çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı görevden alınmıştı

Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'nu "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığı" iddialarını incelemekle görevlendirdikten sonra sınavları yapan kurum olan ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden almış, karar Resmi Gazete'de tebliğ edilmişti.