Erkan ŞEN

agazete ailesi olarak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şükrü Kaplan’ı ziyaret ettik. İnegöl eski Emniyet Müdürü olan Kaplan, Bursa’ya olan sevdasını Âşık Çelebi’den yaptığı bir alıntıyla “Bursa ki yeryüzünün kalbidir” diyerek yorumladı ve ekledi: “Anadolu insanlığın bedeniyse Bursa onun ruhudur.” İnegöl’de yaşanan kültürel çatışmaların sorulması üzerine bir değerlendirmede bulunan Kaplan, istenmeyen problemlerin ilçenin farklı bölgelerden göç aldığı için kaynaklandığına dikkat çekti.

İNEGÖL’ÜN ETNİK SIKINTISI

Etnik ayrımcılığın insanlar arasında sıkıntılara yol açmasının üzücü olduğuna dikkat çeken İl Emniyet Müdür yardımcısı Kaplan, “Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen insanlar maalesef kendi içlerinde kümelenmiş ve bir kast sistemi oluşturmuşlardır. Mesela iki gencin kavgası toplumsal bir vakaya dönüşebiliyor. Bu tip durumlar oldukça üzücü sonuçlar doğurmakta maalesef. İşsizliğin olmadığı ve üretim kapasitesinin yüksek olduğu İnegöl’de böyle olaylar yaşanmasa keşke” değerlendirmesinde bulundu.

YAŞLIYLA YAŞLI, ÇOCUKLA ÇOCUK

Polisin herkesin anlayabileceği bir frekans kurması gerektiğine vurgu yapan Kaplan, “Polis gerektiğinde sanayiciyle sanayiyi, sağlıkçıyla sağlık üzerine olan problemleri konuşabilmeli. Yaşlıyla yaşlı, çocukla çocuk olabilmeli ki bir polis iletişimin güzelliği kendini gösterebilsin. Kendi lisanımızı kullanacak olursak iletişim kuramayız sokaktaki vatandaşla biz. Bir polis sokakta bulunan her karakterden insanla iletişime geçebilmeli” ifadelerini kullandı. Kaplan, vatandaşın huzuru için Bursa polisinin 7-24 çalıştığını dile getirdi.