Uzman doktor kadrosuyla Yıldırımlılara şifa dağıtan Belediye Tıp Merkezi, son 4 yılda 500 bin 219 kişiye poliklinik hizmeti verdi. Dahiliye polikliniği, çocuk polikliniği, kadın doğum polikliniği, diş polikliniği, kulak burun boğaz polikliniği, göz polikliniği ve acil polikliniği hizmetleriningerçekleştirildiği merkezde laboratuvar tetkik işlemleri de yapılıyor. Öte yandan aynı dönemde 11 bin 128 ilçe sakinine hasta nakil hizmeti verilirken, defin hizmetleriyle de vatandaşların acısı hafifletiliyor. 

Yıldırım’da aslî hizmetlerin yanında doğrudan insanların hayatına etki edecek çalışmaları gerçekleştirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’de tıp merkezi hizmeti veren 5 belediyeden biri olarak hemşehrilerimizin sağlığını ön planda tutuyoruz. Asli hizmetlerimizin yanında toplumların geleceğine yapılan en büyük yatırım olan eğitime de destek olurken, insanlarımızın sağlığını korumak ve hastalarımıza şifa bulmak adına sosyal belediyecilik faaliyetlerimizde sağlık yatırımlarımıza da büyük önem veriyoruz. Hastane niteliklerinde koşullar, modern ekipmanlar ve uzman çalışanlarımızla Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi’mizle vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. 
Edebali, “İnsanlarımızın en önemli ihtiyaçları sağlık. Hemşerilerimizin zor günlerinde, hastalıklarında yanlarında olarak, onların şifa bulmasına katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımızdan cenazesi olanlara, en zor günlerinde bütün işlemleri ücretsiz olarak sağlayarak, acılarını ve kederlerini bir nebze de olsa hafifletmeye çalışıyoruz. Bu bizim kültürümüzün ve kadim medeniyetimizin yüklediği bir görev” diye konuştu.