‘100 Adımda İdeal Şehir Yıldırım’ projesinde yer alan her 5 mahalleye 1 kreş hedefini gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 75. Yıl Mahallesi’nde yapımında sona gelinen kreş binasında incelemelerde bulundu. Toplamda bin 300 metrekarelik alanda inşa edilen kreş binası 3 katlı olarak hizmet verecek. Modern binanın içerisinde 5 adet oyun ve etkinlik odası, 1 adet uyku odası, 1 adet emekleme odası, 1 adet sağlık odası, iç bahçe, oyun bahçesi ve teras yer alacak.


STANDARTLARIN ÜZERİNDE 
Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak fiziki, sosyal ve kültürel projeleri teker teker hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Eğitim, bir şehrin geleceğe taşınmasındaki en önemli faktörlerden bir tanesidir. Bu anlayışla yaptığımız projelerin bir kısmı da mutlaka eğitimle alakalıdır. Bugün de 75. Yıl Mahallemizde bin 300 metrekarelik, özel okulların standartlarının çok daha üzerinde bir okul öncesi eğitim hizmetimizin, bir kreşimizin sonuna geldik. Yaklaşık 1 aylık bir süre içerisinde de kreşimizi hizmete açmış olacağız” diye konuştu.
GELECEĞE BİRLİKTE 
Yerel yönetimler olarak geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi fiziki şartlarda eğitim görmesini arzu ettiklerini belirten Başkan Edebali, “Yerel yönetimler olarak okullarımızın rehabilite edilmesi, eksikliklerinin tamamlanması, yeni okulların yapılması konularına çok büyük önem veriyoruz. Biz 100 projemiz içerisinde Yıldırım’a kreş sözleri vermiştik. Şevket Yılmaz Hastanemizin içerisinde yaklaşık 2 bin metre kareye yakın bir kreşi, Millet Mahallemizde büyük bir kreşi, 75.Yıl Mahallemizde de bin 300 metrekarelik bir kreşi bu dönem hayata geçirmiş olacağız ve önümüzdeki zaman diliminde de yeni kreşlerin yapımına devam edeceğiz. Çünkü okul öncesi eğitimin ne kadar önemli, hayati olduğunu, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında ne kadar önem arzettiğini çok iyi biliyoruz. Bu çalışmalarla Yıldırımımızı geleceğe hep birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı.