Özkan YILDIRIM

  •     Öncelikle muhtarım, sizi tanımak isteriz. Sonrasında da Çamlıca'da yapılanlar başta olmak üzere yavaş yavaş sorularımıza geçelim..


ATATÜRK’ÜN HEMŞERİLERİYİZ

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Buralara kadar gelip bizlerle röportaj yapıp, gazetenizin  sayfalarında bizlere yer ayırdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek isterim. 1943 yılında doğdum, 77 yaşındayım . İlkokulu köyümüzde bitirdikten sonra çiftçilik ve  hayvancılık yapmaya başladım. Altı kardeşiz ,bizler Selanik macırıyız,  Atatürk'ün hemşerileriyiz. 1912  Balkan harbinden sonra dedem buraya gelmiş. Bu köyün ilk imamı rahmetli dedem “Pomak hoca” lakaplı  Mehmet Yıldırım’dır. Ninemin anlattığı kadarıyla baştan Diyarbakır'a gidiyorlar orası burası derken Bursa-Muradiye'ye geliyorlar, orada 3 ay kalıyorlar sonrasında  buraya geliyorlar , yerleşiyorlar.. 1976'dan 1983'e kadar ağabeyim muhtarlık yaptı sonrasında başka biri geldi  onun yanında azaydım çok uzun yıllar hep azaydım, 2000 yılına kadar, 2000 yılından sonra aza olmadım. Köyün her işinde su şebekesinden tutun, diğer bütün hizmetlerine hep yanında oldum son olarak da 2014 seçimlerinde artık yapılan çalışmaları daha da arttırmak niyetiyle aday oldum sonrasında 2019 seçimlerinde aday oldum. Millet iradesi sonuçta millet istedi biz de olduk. Güzel bir şekilde  seçimleri kazandım. 1976'dan beri burada tabii o zamanlar Muhtar değildim ama hep köyümüze bir şeyler katabilmek getirebilmek için uğraştım didindim, sonrasında da 2014'te işte söylemiş gibi bu süreç muhtarlığa kadar uzandı.

  •     Muhtar olduktan sonra buraya muhtarım ne gibi hizmetlerin getirilmesini sağladınız?

ARTIK SEL KORKUMUZ YOK.!!!

2014'te muhtar oldum, 2015'in Şubat 29'unda şu dışarıda görmüş olduğunuz 553 Metre demir kanalı alt baştan köyün üstü başına kadar  evvela buna kazma vurdurdum. Zamanın  DSİ Müdürü Kenan Bey’den de  Allah razı olsun. O müdür sayesinde bu projeye başladık. Eskiden çok fazla dağ  tarafından seller geliyordu. Gelen sel görmüş olduğunuz kahvenin altında yer olmadığından dolayı buraları köy altındaki hayvanları merkepleri bile alıp götürüyordu. Bu camimiz kaç defa suyun altında kaldı camimizin suyun altında kalmasına  tabii yetkililer de duyarsız kalmadı ve böylelikle buraya bu kanalı yaptık. Bu kanalın altından traktörler bile  geçer öyle büyük bir kanal. Tabii bu kanalın  yapımından sonra bir daha burayı seller basmaz oldu.

MESUDİYE BAĞLANTI YOLUMUZ ASFALTLANDI

Mudanya'ya bağlantımızı sağlayan Mesudiye Köyü ile aramızda 6 kilometrelik karayolu vardı, toprak  ve çamurdu. Kışın arabalar zor gidip geliyordu onun dilekçesini verdik. 6 kilometrelik bu yolun  asfaltının  yapılmasını  sağladık... Ayrıca,tehlike arz eden yerlere bariyerler konuldu.

ÜÇ MUHTAR BİRLİK OLDUK HAYIRLAR’DAN BU TARAFA  ASFALT DÖKTÜRDÜK

Karacabey tarafından gelen yolu 3 Muhtar birlik olup Hayırlar , Çeşnigir , Çamlıca muhtarları ile birlikte  Hayırlar’dan bu tarafa  asfalt yaptırdık. Daha evvel vardı ama çok döküntü eski bir yoldu. Buradan bir Muratlı   ile bağlantımız kaldı bunun da dilekçesini verdik,  tamam  dediler ama halihazırda olmadı ama inşallah orası da tamamlanacaktır diye tahmin ediyorum. Az bir sokağımızda parke taşı eksiğimiz var onlarla da ilgili dilekçelerimizi de verdik. İçme suyu  şebekemiz  1980 yılında ağabeyim zamanında gelmişti. 1975-1976 senesinde elektrik geldi.1975  senesinden beri  direklerimiz betondu, iletim kabloları telliydi, kablolu kapalı sisteme geçildi bunları dile getirdik Allah razı olsun devletimiz  bunların hepsini kapalı kablo  yaptı..

  •    Geçmişten günümüze  güzel bir açıklama yaptınız muhtarım. 1970'lerden  günümüze gelen hizmetlerden, ağabeyinizin zamanından , sizin zamanınızdan olsun birçok konuya açıklık getirdiniz. Halihazırda Çamlıca Mahallesi'nin ne gibi eksikleri var ,bunları bizlerle paylaşır mısınız acaba?


KÖY KONAĞIMIZ ÇOK ÖNEMLİ..

En büyük eksiklik köy konağı eksikliği, köy konağını sadece Muhtarlık diye düşünmüyoruz, istemiyoruz. Aile hekimimiz geldiğinde hastalarını kahve köşelerinde bakmak zorunda kalabiliyor. Tabii bu da büyük sıkıntı burada yapılacak bir köy konağının  alt katında doktorumuzun hastalarını kabul edeceği bir oda, yine karşı tarafında çocuklar için bir kütüphaneye üst katta da muhtarlığın olabileceği bir köy konağı şeklinde olabilir. Sonuçta ben burada sadece muhtarlık olsun istemiyorum. Bu konağı insanlarımız için istiyoruz. Sonuçta mevcut muhtarlık binası belediyenin, burası 208 metrekare bahçesi ile birlikte burada yapılacak binada  belediyemizin olacak.

“ÇOK AMAÇLI SALON” EKSİKLİĞİ BÜYÜK SIKINTI

Üst tarafta da yine gidip fotoğraflarını  da çekeriz, orada da 408 metrekarelik bir arazimiz var kenarında  eski okulumuz mevcut... Oraya üst katında Düğün Salonu şeklinde işte insanların mevlütlerini okutabilecekleri, cenaze taziyelerini verebileceği, hayırlarını yapabilecekleri  bir yer olarak düşünüyoruz. Karacabey'in 64 Köyünün içerisinde neredeyse gitmediğim hiçbir köy kalmadı, oralara gittiğimde baktığımda özeniyorum köy konağımız olsun, mevlüt okuttukları yerleri olsun, her yer çok güzel ben burada bir mevlüt yaptığımda kendimden geçiyorum. Hava yağmaz inşallah diyerek dua ediyorum Allah'a yağmur indirmesin diye. Böyle eksiklerimiz var, sonuçta yapılacak binalar hizmetler belediyenin olacak. Buradaki vatandaşlar da bunlardan yararlanmış olacaklar sonuç itibarıyla..

KİLİSENİN RESTORE EDİLMESİ LAZIM..

Recep Altepe Başkanımız  zamanında profesörler gelmişti eski kilisenin onarılması ile ilgili ama maalesef bu da hayata geçmedi, sonra Sayın Başkan görevden gittikten sonra kimse bu projeye önem vermedi köyümüzün daha çok bilinmesi, tanınması, canlanması  adına bu kilisenin  restore edilmesi oldukça önemli olacak diye düşünüyorum…

Nilüfer çayına el atmanın zamanı artık gelmedi mi?

Son olarak hemen köyümüzün yanından geçen Nilüfer Çayı  simsiyah akıyor. Bununla ilgili Karacabey'e gittik bütün köyler olarak dilekçe verdik ama maalesef hayata geçmedi. 1970'li yıllarda,80’li yılların başına kadar biz bu Nilüfer çayının  suyunu içiyorduk annelerimiz orada çamaşırlarını yıkıyordu. 70 kilo, 80 kilo o zamanlar bu dereden yayın balıkları çıkıyordu ama şimdi hiçbir şey yaşamıyor.. Sonuçta İstanbul'da Haliç bile  temizlendi. Bizim de burası temizlenebilir esas bunun pisliği nereden çıkıyorsa Geçit’ten bu tarafa Geçit’ten daha alt taraflarından buraya bir arıtma tesisi olursa bunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili mutlaka önlem alınması lazım bizim de bu konuyla ilgili elimizi taşın altına koymamız lazım. Çamlıca ,Çeşnigir, İnkaya Köyü, Bursa'dan bu tarafa bütün köylerin arıtmaları olsa Bursa'dan bu tarafa bütün fabrikaların arıtmaları  olsa sonuçta bu su böyle olmaz  ,mutlaka köylerinde fabrikalarında arıtmalarının  yapılması denetlenmesi lazım diye düşünüyorum.. Bu suyun ayrıca tarımda da kullanılıyor olması  çok büyük talihsizlik.

    Muhtarım, son olarak başta Çamlıca Mahallesi sakinleri olmak üzere vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?

BAŞKANLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYOR HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM..

Çok uzun yıllar azalık yaptıktan sonra baktım gördüm olmuyor, ben de taşın altına elimi sokayım diyerek  2014 yılında aday oldum... Ben kesinlikle siyasetten hoşlanmam.. Kamu görevi  yapanların  Ahmet, Mehmet hiç bir konuya girmemesi lazım. Dünyada her kez zengin olabilir ama insan olamaz. Bir insanın bana şahsiyeti lazım. Sen bana insan değeri gösterirsen ben de sana insan değeri gösteririm , evvela insan olmak lazım insan olmadıktan sonra dünya senin olsa ne yazar...  Ben de burada vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda kamuda insanlarımızın isteği doğrultusunda çalışmalar yürütüyorum. Sonuçta burada bu görevler geçicidir, gelen hizmetler bakidir, gelen hizmet  insanımız içindir, köyümüz içindir, köylümüz içindir, köylümüzün daha güzel bir yaşam sürebilmesi içindir.  Vatandaşlarımız için insanımız için çalışıyoruz son 2 seçimdir beni seçen başta Çamlıca Mahallesi sakinleri olmak üzere Karacabey'deki Bursa'daki hemşerilerime ,vatandaşlarıma  buradan sevgilerimi, saygılarımı iletmek istiyorum esenlikler diliyorum.