Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ: “Yıldırım’ı çocuklarımızın ‘neşeli yıldırım’ı yapmak için, onları ‘neşeli yıldırım’da büyütmek için projeler üretiyoruz.”

Başkan YILMAZ: “Evlatlarımızın eğitimli, tam donanımlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş olarak geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz.” Bursa Yıldırım Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Neşeli Yıldırım’ projesi ile çocukların fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimine katkı sunuyor.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırarak tarih şuurunu arttırmayı hedefleyen proje kapsamında, Yıldırım’da oturan, aralarında daha önce hiç müzeye gitmeyen öğrencilerinde olduğu çocuklar ‘Geziyorum, okuyorum’ adı altında, aralarında ‘Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’, ‘Bursa Arkeoloji Müzesi’, ‘Kent Müzesi’, ‘Hünkar Köşkü Müzesi’ gibi çok değerli müzelerin olduğu 10 farklı müzeyi geziyor. Gezinin sona ermesinin ardından ise müzenin bahçesine oturan çocuklar, ‘Simyacı’, ‘Uçurtma Avcısı’, ‘Küçük Prens’, ‘Şeker Portakalı’ gibi 10 farklı kitap okuyor.

‘KISA ZAMANDA UZUN YOL ALDIK’

Çocukları oturdukları mahallelerden alarak ‘10 Müze 10 Kitap’ adı altında her hafta farklı bir müzeye götürdüklerini dile getiren Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Nazlı Merve Eryılmaz, “Müzeyi gezdikten sonra ise kitaplarımızı okuyoruz. Daha sonra çocukları tekrar mahallelerine bırakıyoruz. Kısa bir süre içerisinde projenin meyvelerini toplamaya başladık. Çok hırçın asla söz dinlemeyen çocuklar şuan da çok uyumlu. Kitap okumayı sevmiyorum diyen çocukların elinden kitaplar düşmüyor. En olumlu tepkiyi ise ailelerden alıyoruz. Biz bu proje sayesinde kısa zamanda uzun bir yol katettik. ‘Neşeli Yıldırım’ projesi ile ailelerde, çocuklarda çok mutlu. Amacımız Yıldırım’daki tüm çocuklarımıza ulaşabilmek” diye konuştu.

KİTAP KURDU OLDU

Kızının okuma sorunu olduğunu, kitap okumayı sevmediğini dile getiren Ayten Güngör ise, “Çocuğumu hastaneye götürdüm ‘Disleksi’ teşhisi koydular. ‘Neşeli Yıldırım’ programı sayesinde disleksi sorununu tamamen atlattık. Önceden kitaba el sürmezdi. Şimdi ise sürekli kitap okumak istiyor, bana hediye kitap alın diyor. Doğum gününde her arkadaşından hediye olarak kitap istedi. Önceden kızıma zorla kitap okuturken şimdi ise uyumadan önce kendi isteği ile kitap okuyor. Benim için mucize bir şey bu” şeklinde konuştu.  

ÇOCUKLAR ‘NEŞELİ YILDIRIM’DA BÜYÜYECEK

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Yıldırım’ı, çocukların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getirmek adına ‘Neşeli Yıldırım’ sloganıyla miniklere yönelik projeler ürettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Evlatlarımız bizim geleceğimiz. Tüm çocuklar mutlu olmayı, doyasıya oyunlar oynamayı ve neşe içerisinde büyümeyi hak ediyor. Bunu sağlamak adına her anne bana evladının mutlu olması için türlü fedakarlık içine giriyor. Yavrularının yüzünde ufacık bir gülümseme oluşturmak için yeri geliyor, kendilerini unutuyorlar. Onların gönül rahatlığı içerisinde çocuklarını parklara götürmesi, çocuklarımızın güven içerisinde olması bizler için çok önemli. Bizler de Yıldırım’da yaşayan tüm hemşehrilerimizi ailemizin bir ferdi olarak görüyor ve yavrularımızı mutlu kılmak için üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. Yıldırım’ı çocuklarımızın ‘Neşeli Yıldırım’ı yapmak için, onları ‘Neşeli Yıldırım’da büyütmek için projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.