Son olarak Yıldırım’da hizmet veren 176 aile hekimliği birimi ve Yıldırım Sağlıklı Hayat Merkezi belirlenen kriterleri yerine getirerek ‘Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu’ olmaya hak kazandı. Böylece 2008 yılından beri ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanına sahip Bursa’da Osmangazi, İnegöl, Mudanya, Gemlik, Kemalpaşa, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir ve Orhaneli’nden sonra Yıldırım da ‘Bebek Dostu’ oldu. Yıldırım Sağlıklı Hayat Merkezi’nde düzenlenen törenle ‘Bebek Dostu’ sağlık kuruluşlarına unvanları takdim edilirken, törene Bursa İl Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, aile hekimleri ve sağlık personelleri katıldı. 

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

ANNE SÜTÜNDE TAVİZ YOK
Anne sütü konusunda Bursa’da yapılan çalışmalar ile anne sütünün önemi konusunda çeşitli bilgilerin katılımcılara aktarıldığı törende konuşan Dr. Özcan Akan, ‘Bebek Dostu’ sağlık kuruluşlarının gün geçtikçe artıyor olmasının Bursa açısından sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Bebeklerin sağlığı için anne sütünden taviz verilmeyeceğini ifade eden Dr. Akan, “Bebeklerimizi doğal bir besin kaynağından mahrum etmemeliyiz. Çünkü anne sütü ile beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Dolayısıyla sağlık çalışanları olarak anne sütü konusunda bilinçli olmamız ve bu konuya gönülden sarılıyor olmamız oldukça önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

BURSA BAŞARILI
Bursa olarak anne bebek sağlığı açısından başarılı bir il durumunda olduklarına dikkat çeken Dr. Akan, “Bakanlığımızın 1991 yılından bu yana yürüttüğü ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları’ programı kapsamında belirlenen kriterlere uygun sağlık kuruluşlarına ‘Bebek Dostu’ unvanı verilmektedir. Bu kapsamda 2008 yılından beri ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanına sahip ilimizde; 28 hastane, 847 aile hekimliği birimi, 6 yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve 8 sağlıklı hayat merkezimizin ise tamamı ‘Bebek Dostu’ unvanına sahip bulunuyor. Tüm bu gelişmeler, ilimizde yürütülen anne bebek sağlığı çalışmaları açısından gurur vericidir” dedi. (Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Basın Bürosu)