Yangın, Çerkezköy´e bağlı Bağlık Mahallesi Tarla Sokak´ta bulunan bir çiftlikte meydana geldi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında saman balyaları birden alev aldı. Durumu fark eden çiftlik çalışanları, ahırda bulunan hayvanları dışarıya çıkardı. Haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalıştı. Yangın bir türlü söndürülemeyince Çerkezköy Belediyesi´nden kepçe istendi. Olay yerine gelen kepçe ile alevler içindeki saman balyaları yıkıldı. Saman balyalarının yıkılmasının ardından saatler süren çalışmalar sonucu yangın söndürüldü.

“YETER Kİ VATANIMIZA, TOPRAĞIMIZA BİR ŞEY OLMASIN, ASKERİMİZE POLİSİMİZE BİR ŞEY OLMASIN” 

Yangında 4 bin balya saman ve bir miktar yemin kül olduğunu belirten çiftlik sahiplerinden Mustafa Demir, “Yangın nasıl çıktı bilmiyorum. Kimsenin günahını alamam. Yaklaşık 25 bin TL´lik zararım var. Ama olsun önemli olan kimsenin canına bir şey olmamasıdır” dedi.
Daha önce de çiftliğinde yangın çıktığını anlatan Demir, “5 yıl önce de çiftliğimiz yandı. Samanımız yansın, malımız yansın önemli değil. Yeter ki vatanımıza, toprağımıza bir şey olmasın. Askerimize polisimize bir şey olmasın” diye konuştu.