Bozkurt açıklamasında şu bilgileri paylaştı; “Ülkemizde yapılan tüm çalışmalara rağmen satılan mısır  tohumlarının büyük bir kısmı yabancı sermayeli özel sektöre aittir. Mısır tohumunun yüzde 95’i ithaldir. Ancak son zamanlarda devletin mısır üretimini teşvik etmesi, üreticilerin modern mısır üretim tekniklerini uygulamaya koyması, Hibrit tohum kullanımının yaygınlaştırılması, mısır üretiminin sulanan alanlara kayması ve bilinçli gübre kullanımının sağlanması ülkemizdeki mısır üretiminin artmasını sağlamıştır. Done mısır ve silajlık mısır üretimi ülkemiz ekonomisine 4,73 milyar TL katkı sağlamıştır. Türkiye’nin sulanabilen her bölgesinde mısır üretimi ve ekimi yapılabilmektedir. Ülkemizde 205 adet mısır tescil edilmiş olup bunların içinden hala üretilmekte olan 27 çeşit kamu araştırma enstitülerine aittir. Yerli mısır çeşitlerinin üretimdeki payını arttırmak için yerli çeşit sayısının artırılması ve bunların çok sayıda yerli özel sektör tohumculuk şirketi tarafından büyük miktarlarda üretilip çiftçinin hizmetine sunulması gerekmektedir. Bu amaçla yerli mısır çeşitlerinin tanıtılması ve üretiminin yaygınlaştırılması maksadıyla bu proje hazırlanmıştır. Proje iki yıl olarak planlanmış olup bu yıl itibariyle sonlanacaktır. Bu projede Sakarya mısır araştırma Enstitüsü ve Nilüfer Ziraat odası işbirliği yapmıştır. Proje kapsamında ilk olarak proje tanıtım toplantıları düzenlenmiş olup sivil toplum kuruluşlarıyla tohum bayileri ve önder çiftçilerle birebir görüşmeler sağlanmıştır.

2018 yılında 2 ayrı lokasyonda demonstrasyon kurularak projeye devam edilmiştir. İlk demonstrasyon üretici bazında 17 Dekarlık alanda kurulmuş olup, ikinci Demonstrasyon 6 hektarlık alanda Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yapılarak fakülte uygulama parsellerinde kurulmuştur.

Silajlık yerli çeşitlerde dekara 8500 kg’a ulaşan verim elde edilmiştir. Kurulan Demonstrasyonlar sonucunda Bursa ili şartlarında Sakarya mısır araştırma enstitüsü tarafından 2015 yılında tescil edilen ‘AGA’  çeşidi en yüksek performansı göstererek çeşitler arasında ilk sırada yer almış olup yabancı sermayeli özel tohumculuk şirketlerinin ünlü çeşitlerinin performansını geçmiştir.”

Nilüfer Tarım ve Orman Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt  bir çağrıda bulunarak, “Ülkemizde yerli çeşitlerin hak ettikleri yeri bulabilmeleri için üreticilerimizin ve bu konuda çalışan meslektaşlarımızın üzerlerine düşen görev ve sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirerek yerli çeşitlerin ekim alanlarının yaygınlaştırılmasını sağlamalıdırlar” demiştir.

Bizler de Bozkurt’a teşekkür ederek şimdiden yerli ve milli süt mısırımız hayırlı olsun diyoruz.