İlk görselde aracın far dizaynı yansıtılırken, ikinci paylaşımda ise ön panel görücüye çıkarıldı. 2017'de yeniden startı verilen yerli otomobil projesi kapsamında ortaya çıkarılan prototip, 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tam manasıyla tanıtılmış olacak. Araca ilişkin tüm merakların giderileceği tanıtımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aracı Osmangazi Köprüsü'nden geçerek test edeceği öne sürüldü. 

DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLER
Ferrari'nin tasarımcısı olarak bilinen İtalyan Pininfarina şirketi tarafından tasarlanan ve yüzde 100 elektrikli olacak aracın, 5 yıldızlı güvenlik yapısına sahip olduğu, 3. seviye otonom ile kurgulandığı, araç içinde navigasyon yerine arttırılmış gerçeklik ile görüntüleme teknolojisinin kullanıldığı, yan aynalar yerine kameralı sistem üzerinden yol takibinin yapıldığı gibi bir takım dikkat çeken özellikler de ortaya çıkmıştı.

ARAÇ GİBİ FABRİKA DA AKILLI OLACAK
15 yıl içinde Gayri Safi Milli Hasılaya 50 milyar avro, cari açığa ise 7 milyar avroluk olumlu katkısının olması beklenen yerli otonun fabrikası da kendisi gibi akıllı olacak. Fabrikada doğrudan 4 bin kişi çalışacakken, yedek parça ve yazılımsal destekler ile dolaylı olarak ise yaklaşık 20 bin kişiye iş kapısının açılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan 500 km'lik bataryaya yönelik ise 300 kişilik Ar-Ge ekibi mesai harcayacak. 2022 yılında seri üretime geçecek olan yerli otodan ilk etapta 7 bin adet üretilecek.

90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu 90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu

BURSA ÖN PLANDA
Tüm bu detayların yanı sıra tasarımı ve teknik özellikleri kadar olmasa bile gündeme geldiği günden beri en çok merak edilen konulardan biri ise yerli otomobilin üretileceği fabrikanın hangi ile kurulacağı. Yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesi için arazi, elektrik, su ve altyapı desteğinin yanı sıra çalıştırılacak personelin eğitimine kadar pek çok ekstra avantajı sunacağını ilan eden 26 il oldu. 2017'de yeniden startının verilmesiyle birlikte o günden bugüne bu talebi dile getiren iller ise şöyle: Bursa, Kocaeli, İzmir, Konya, Eskişehir, Sivas, Elazığ, Erzurum, Denizli, Amasya, Manisa, Niğde, Kars, Kastamonu, Afyonkarahisar, Bilecik, Samsun, Karaman, Kütahya, Ankara, Malatya, Yalova, Balıkesir, Adana, Sakarya ve Diyarbakır. Cuma günü yapılacak ön gösterimde fabrikanın kurulacağı yerin de açıklanması beklenirken, fabrika için talip olan 26 il arasında Marmara Bölgesi öne çıkıyor. Bu bölgedeki 3 il ise Kocaeli, Sakarya ve Bursa olarak ifade ediliyor. Fabrikanın kurulacağı yerle ilgili Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan talebi bulunuyor. TOGG'un istediği bölge Bursa'ya yakın bir nokta olması. Ancak Bakanlıktan yapılan açıklamada Bursa'da yer bulmakta zorluk çekildiğine dikkat çekilmişti. (yenisafak.com)