Edinilen bilgiye göre, olay merkez Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir restoranda meydana geldi. 41 yaşındaki M.A. kardeşi E.A. (34) ile birlikte gezmek için daha önce hiç görmedikleri Bursa´ya geldi. Söz konusu yerdeki restorana oturup meşhur Bursa kebabı sipariş eden iki kardeş, kebapların geç kalması üzerine sinirlendi. Söylenmeye başlayan iki kardeşten özür dileyen işletmeci, gecikmeden dolayı ayranların müesseselerinin bir ikramı olarak kabul etmelerini rica etti. Tartışmanın büyümesi üzerine araya giren garson L.K., diğer müşterilerin de rahatsız olduğunu kaydederek iki müşteriyi dışarı çakardı.

Dışarıda devam eden tartışmada öfkesine hakim olamayan garson L.K., müşterilerden E.A.´ya yumruk attığı iddia edildi. Karşılıklı olarak kavgaya tutuşan tarafları araya giren diğer vatandaşlar ayırdı. Doğu şivesi ile konuşan ve darp edilen turistin ise yabancı değil, Vanlı oldukları ortaya çıktı.
Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan E.A.´nın gözüne aldığı darbeden dolayı rapor aldı. Van´da esnaflık yapan İki kardeş ile garson karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olurken Çarşı Karakolu ekipleri olayla alakalı soruşturma başlattı.