Ufuk IRGAŞ

Takım, günümüz futbolunda söz sahibi olabilmek için alt yapının öneminin farkında olup, 9 yaş kategorisinde mücadelesine disiplinle devam etmekte. Bunun yanı sıra kulübün futbol okulu da 12 ay devam etmektedir. Geçen sezon Bursa 1. Amatör Küme’den şampiyon olarak Süper Amatör Ligi'ne çıkması en büyük kanıt. Yavuzselim Spor Kulübü Asbaşkanı Metin Atay, gazetemize kulübüniçinde bulunduğu durum hakkında değerli bilgiler verdi.

SAĞLIKLI BİR NESİL İÇİN
Atay şöyle konuştu: “Kulübümüz aktif bir şekilde Bursa ve Türk futboluna hizmet etmektedir. Yeni bir yönetim olarak Ömer Yıldız başkanlığında geleceğimiz olan gençlere sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyup sporun güzellikleri ile tanıştırıp hayatlarına spor yapmanın bilincini, sosyal kişiliklerini kazandırıp,  çevresine duyarlı birer bireyler olması için belediye, yönetim ve antrenör hocalarımızla el ele vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda açılan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde değerli büyüklerimizin üstlenmiş olduğu destekle 200 tane çocuğu sokaktan, kahvehaneler ve internet kafelerden alarak sporla tanıştırdık. Yüzme, karate, basketbol ve diğer branşlarda, dış etkenlerden koruyarak, onları özgüveni yüksek geleceğimiz olan Gençler yetiştirmek gayreti içerisindeyiz. Kulübümüzden Türk futboluna kazandırmış olduğumuz, şu an Fransa'da futbol hayatını devam ettiren ve AMilli Takımı’mızda kulübümüzün gururu olan Ömer Zeki Çelik'tir. 9 farklı yaş kategorisinde ve A takım düzeyinde kulübümüzün hedefleri doğrultusunda antrenör eşliğinde çalışmaları devam ediyoruz. Yaklaşık 250-300 çocuğa spor bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Antrenmanlarımızıkendi tesislerimizde yapmaktayız. Yavuzselim’de çocukların sosyal olarak tek aktivite bulunmamasından dolayı spora yönlendirilmesine belediyemizle el ele vererek çeşitli projeler yapmaktayız. 2005,2006,2007 ve 2008 doğumlu çocuklarımızı Kuşadası'nda kampa gönderdik güzel neticeler alarak keyifli vakit geçirdiler. Buradan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da çok teşekkür ediyoruz. Kulübümüze vermiş olduğu desteklerden dolayı. Onun haricinde değerli milletvekilleriyle de kulübümüzün ilerleyen süreçte projeler hakkında görüş alışverişlerinde bulunmaktayız. Kulübümüze vermiş oldukları değerlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz.”

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

KENETLENME ZAMANI
A takımı Bölgesel Amatör Lig’e çıkarmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Atay, “Biliyorsunuz ki A takım spor kulüplerinin vitrini olma özelliğini taşıyor. Biz takımımızda potansiyel olduğunu düşünüyoruz. U-19 takımın da biraz sıkıntılar yaşadık hoca değişikliğine gittik. Önümüzdeki sezona bakarak daha iyi olacağına inanıyoruz. Şuana kadar takımımızda 8 tane futbolcu U19 takımında ve A takımımızda futbol hayatına devam etmektedir. Başarı bizim için ikinci planda, önemli olan çocukları birbirine kenetleyebilmek, takım olgusunu kazandırabilmek. Bu şuuru kazandırabilirsek zaten başarı otomatikman gelir. Yavuzselim Spor Kulübü’nün Bursa'daki çoğu kulüpte futbolcusu var. O kulüplerde futbol oynamakta. Yavuzselim mahallesi ismini sportif başarılarla duyurmak için taraftarı, antrenörü ve yöneticisi olarak her türlü fedakarlığı yapıyoruz” dedi. 

ŞAHNAZ TEKSTİL’E TEŞEKKÜRLER
“Kulüpler bildiğiniz üzere maddi anlamda da sorunlar yaşamakta” diyen Atay, açıklamasını şöyle sonlandırdı:“Sağ olsun başkanımız ve yönetici arkadaşlarımız ellerinden geldiği bütün fedakârlığı yapmakta ve manevi olarak da aile ortamı sağlamaktayız. Tabii ki sponsorumuz olan Şahnaz Tekstil, Nazmi Duman ve Şaban Duman'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Son olarak da onursal başkanımız Orhan Sarsıcı’ya emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.”

İŞTE KULÜBÜN DEĞER KADROSU

YÖNETİM
Ömer Yıldız (Başkan)
Naci Özmen (2. Başkan)
Ömer Sezer (As başkan)
Ercan Süslü (As başkan)
Metin Atay (As başkan)

YÜRÜTME KURULU
Bilal Yıldız 
Cahit Özmen 
Fatih Altaş 
Hüseyin Akıllı 
Mahmut Kalkay
Necmettin Çelik
Rahmi Maral 
Şaban Günay 
Serdar Yılmaz 
Özer Kurum 
Buram Oran 

ANTRENÖRLER
Nazım Efendiler (A takım ve genç takım)
Rıdvan Tümenoglu (Alt yaş grubu )
Abdullah Bargin, Arif Fidan (Futbol okulu