Makyaj çantasında minimal düşünün Makyaj çantasında minimal düşünün

İnternet, fıstık ezmesini tıraş kremi olarak kullanmak gibi tuhaf ve şaşırtıcı güzellik tüyolarıyla dolu, ancak bazıları kesinlikle denemeye değer. Bu pratik tüyolardan biri, yumuşak ve nemli bir cilt için yüzünüze Vazelin sürmektir. Bu yüzden insanlar bunu denerken son derece merak ediyor. Peki vazelin kullanmasının fayda nedir? İşte detaylar.

haberici-002.jpg

NASIL ÇALIŞIR?

Bu teknik, geceleri uyumadan önce tüm yüzlerini vazelin ile ovuşturan insanlara sahiptir. Bu kişiler sabahları mükemmel nemlenmiş ve yumuşak bir ciltle uyandıklarını söylüyorlar. Bunun nedeni, balsamın cildi az ya da çok "kapatmasıdır", bu da nemin dışarı çıkmasını engeller. Doğal olarak kuru bir cildiniz varsa, sahip olduğunuz nemi bir Vazelin tabakasıyla 'kilitlemekten' faydalanabilirsiniz. Birçok kişiye göre bu, her türlü merhem ve losyonu cildinize sürmekten çok daha iyi bir yöntemdir.

TIKANMIŞ GÖZENEKLER

Şimdi, düşünebilirsiniz: Bu yöntem sivilcelerin oluşmasına neden olmuyor mu? Uzmana bir Dermatolog'a göre durum böyle değil. Araştırmalar, Vazelinin cildinizdeki gözenekleri tıkamadığını, çünkü sadece koruyucu bir tabaka sağladığını ve aslında cilt tarafından emilmediğini gösteriyor.

haberici2-002.jpg

KURU CİLTLER İÇİN

Yüzünüzün tamamına Vazelin sürmek kulağa pek hoş gelmediği için bu konuda biraz temkinliyiz. Ancak 'slugging' olarak adlandırılan bu yöntemin çok fazla takipçisi var. Bu yöntemi kullanan çoğu insan kuru cilde sahiptir, bu nedenle daha yağlı bir cildiniz varsa, bunu denemek istemeyebilirsiniz.

Ayrıca, daha önce hiç Vazelin kullanmadıysanız, yüzünüzün her yerine sürmeden önce cildinizde test etmeniz önerilir. Bu şekilde, bileşenlerinden biri olan petrole alerjiniz veya hassasiyetiniz olmadığından emin olursunuz. Siz de bu numarayı denerken en güzel nevresimlerinizi kullanmaktan vazgeçmek isteyebilirsiniz…