Yaşar Kemal’in hayatından kesitlerin ve bilinmeyenlerin anlatıldığı panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türk Edebiyatı`nın kısa bir süre önce hayatını kaybeden usta ismi Yaşar Kemal, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen panelde gazeteci yazar Can Dündar’ın sunumu ve anlatımıyla anıldı. Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı anma paneline CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dündar, Yaşar Kemal’in birçok yönünün ele alındığı panelde, usta yazarın özellikle ağıtlar konusundaki hassasiyetine değindi. Programda Kemal’in son röportajının yer aldığı bir belgesel de izlendi.

"YAŞAR KEMAL HERKESİN SAYGI DUYDUĞU BİRİYDİ"
Programda çok güzel mesajlar verildiğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yaşar Kemal bu kadar güzel anlatılabilirdi. Aslında çok önemli bir şey var, bütün toplumun saygı duyduğu insan sayısı azalıyor dedi Can Bey. Yaşar Kemal böyle birisiydi ve herkesin önünde saygı duyduğu birisiydi. İşte toplumun barış elçisi olabilmek böyle bir şey. Bunlara çok ihtiyaç duyuyoruz. Memleketimi seviyorum diyebilmek, ayrışmamak, bütünleşebilmek, bir tarifi var yine Can Bey’in, sarmaşıkların birbirine sarıldığı gibi sarılabilmek. Yaşar Kemal’in dostlarıyla sarıldığı gibi" şeklinde konuştu.

"YAŞAR KEMAL`İN SEVENLERİ OLARAK ONA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"
Yaşar Kemal’in yakınında bulunmuş biri olarak kendisini en çok etkileyen özelliklerine değinen Can Dündar, “Cesareti, son dönem en çok ona ihtiyacımız vardı galiba. Ama tabi yazar olarak kalemi en zor zamanlarda dik duruşu ve kendi yerel geçmişini evrensele taşıyabilme yeteneği, bütün bunlar güçlü motifler. Onun için bugün burada ondan bahsedebilmek de benim için büyük bir onur. Ayrıca Beylikdüzü Belediyesi’ni de tebrik ederim. Çünkü gerçekten Türkiye’de edebiyata, sanatçıya saygı duymak neredeyse ayrıcalık haline geldi. Bunu yapabildiği için de ben başkana çok teşekkür ediyorum. Hakikaten hem yazarlar olarak hem Yaşar Kemal’in sevenleri olarak ona da şükran borçluyuz" dedi.
Panel sonrası Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Can Dündar`a çiçek ve plaket takdim edildi.