Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Gökçe ÇALIŞCİ

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, a Gazete Genel Müdürü Fikret Sönmez, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ekmekçi, Yazı İşleri Müdürü Özlem Ataç, köşe yazarları Erhan Cem Öztürk, Mehmet Yılmaz ve haber merkezinden Gökçe Çalışci’yi makamında ağırladı. Yaptığı çalışmalarla Nilüfer’i daha modern hale getirmeyi amaçladıklarını ve doğru yapılacak çalışmalarla, kenti daha organik bir hale getireceklerini dile getiren Başkan Erdem, kentsel dönüşüm için hedeflerini açıkladı: “Öncelikle kentsel dönüşüm doğru yapılarak güçlenebilir. Boş alanlarda yıkıntı olan kent alanlarında ancak kentsel dönüşüm yapıldığı zaman kent organik bir şekilde gelişip büyüyebilir. Biz onlara kentsel dönüşüm değil yapısal dönüşüm diyoruz. Kentsel dönüşüm yetkisini Büyükşehir Belediyesi’nin almasıyla diğer ilçelerde 5/10 olan kentsel dönüşüm, şu anda Nilüferde 300. Örnek vermek gerekirse Ayvalıdere’nin karşısına yaptığımız dönüşümde, yapılan planlamada spor aletleri yaptık. Yapacağımız yapısal dönüşümlerde stratejik planımızı revize ederek, etaplamalarla dönüşümü tamamlayacağız. Özlüce’ye kadar olan her yeri düzelteceğiz. Ekonomik kriz pandemi işsizlik derken hepsiyle ilgilenmeye çalışıyoruz, bunların etkilerini azaltmaya çalışıyoruz. Öncelikle sosyal projelere ağırlık veriyoruz, vatandaşa yararı dokunacak büyük bir projeye girmek istiyoruz, ufak adımlarla kreş yurt yapmayı planlıyoruz.”

‘BALATI MODERN HALE GETİRECEĞİZ’

Başkan Erdem, çevreci politika izleyerek yapacakları projelerde tek bir ağaca bile zarar vermeyeceklerini açıkladı. Balat’ta yapacakları amfi tiyatrodan bahseden Başkan Erdem, “Balat’ı yeniden düzenlemeyi planlıyoruz, projelerini hazırladık. Daha modern hale getireceğiz, yeni projemizde 2500 kişilik amfi tiyatro yapacağız. Ormanın yanında yapacağımız tiyatro için bir tane bile ağaç kesilmeyecek. Vadi amfi tiyatro için uygun bir alan Balat eskidi artık modern bir hale getireceğiz. Pandemi izin verirse özlenilen eski etkinlikler yeniden yapılacak. Kapalı alanda sadece tiyatro çalışmalarına yer verilecek” dedi.

CAN DOSTLARI ÖNEMSİYORUZ

Bursa’da hayvanseverlik konusunda en hassas belediye olduklarını dile getiren Başkan Erdem,  “Kuruçeşme’de sokak hayvanları için doğal yaşam alanı yapıyoruz. Yaptığımız çalışma Osmangazi ve Yıldırım Belediyesi haricinde başka ilçelerde yok. Biz sokakta yaşayan can dostlarımıza yönelik etkin kısırlaştırma yaparak tedavisini ve bakımını üstleniyoruz. Hayvanlarımıza gayet iyi bakıyoruz. Nilüfer’de her can bizim için değerli, can dostlarımızın daha iyi koşullarda yaşam sürmesi de ortak gayemiz. Hayvanların tasmalarına yerleştirdiğimiz çiplerle, hayvanın aşı bilgileri, nereye kayıtlı olduğu hakkında istenilen bütün bilgilere, çipleri okuttuğu zaman görevlilerin ulaşmasını sağlıyoruz, çünkü dostlarımızı önemsiyoruz” diye konuştu.