Nilüfer’deki Bursaray Altınşehir İstasyonu çıkışındaki yolda uzun zamandır kadınlara yönelik yaşanan tacizlere dikkat çeken Nilüfer Kent Konseyi, bir insanın daha başına acı bir olay gelmeden ivedilikle bu konuda önlem alınmasını istedi. Bursaray Altınşehir İstasyonu yakınında yapılan açıklamaya, kadın dernekleri, mahalle muhtarları, çevredeki vatandaşlar ve kız yurdu öğrencileri de katıldı. Ellerinde “Tacize, tecavüze itirazımız var”, “Güvenli kentler istiyoruz”, “Erkek adalet değil gerçek istiyoruz” yazılı pankartlar taşıyan katılımcılar, “Kadınlar için güvenli kentler istiyoruz” sloganı atarak yaşanan soruna dikkat çekti. 

2000 LİRAYI VEREN SOKAĞA DÖNÜYOR
Nilüfer Kent Konseyi adına açıklamayı yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Bursaray’ın Altınşehir İstasyonu yakınlarında alenen yapılan tacizlerle ilgili seslerini duyurmak için toplandıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Bu bölgede bulunan Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencilerine yönelik taciz, yurt açıldığı günden bu yana sürüyor. Burada çok kişi tacize uğradı ve ifade verdi. Bölgede yurt açılmadan önce de, 2015 yılı haberlerine göre taciz vakaları yaşanmış. Öğrenciler, Emniyet'e şikayetlerini ilettikleri halde gerekli tedbirler hemen alınmadı maalesef. En son kasım ayında yaşanan tacizin kamera görüntülerinin sosyal medyada yer alması sonrası tacizci gözaltına alınarak tutuklandı. Görülen duruşmada sanık yalnızca 2000 lira para cezası ile salıverildi. Yaptığı yanına kâr kaldı. Bu insanlar sokaklarda, yanımızda dolaşıyorlar. Bugün bize, yarın size kötü bir şey olmayacağı ne malum?”

HER GÜN KARA HABER
Yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığına dikkat çeken Neslihan Binbaş, “Güvensiz bir süreçten geçiyoruz. Her gün haberlerde muhakkak ki kadına yönelik taciz, şiddet, tecavüz ya da ölüm haberleri ile karşılaşıyoruz. Son olarak Ceren Özdemir, en güvenli hissedeceğimiz yerlerden birinde, evinin önünde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Gencecik, hayat dolu bir kadın daha yaşamından koparıldı. Bizler tüm insanlar için, kadınlar için, çocuklar için güvenli kentler istiyoruz. Cezasızlığın, yaptırımların uygulanmamasının bir sonucu olarak her türlü suça ortam bulan insanlar yüzünden her anımızı güvensizlikle geçiriyoruz” dedi. 

MÜCADELE YILMADAN
Binbaş, kent yöneticileri ve Emniyet güçlerinden bu karanlık durumun ortadan kaldırılması, Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencilerinin ve mahalle sakinlerinin yaşadığı bu tacizlerin son bulması için talepleri şöyle sıraladı: “Altınşehir İstasyonu önüne ring araç seferleri düzenlenmesini, istasyonun yanında bulunan boş arsanın ve yaya kaldırımının yeteri kadar aydınlatılmasını, kamera sistemi kurulmasını, gece bekçisi, polis gibi kolluk kuvvetlerinin alanda güvenlik sağlamasını istiyoruz. Tüm bu talepler, bir insanın daha başına acı bir olay gelmeden ivedilikle bir an önce hayata geçmelidir. Bizler, bu alanda güvenlik sağlanana dek takipten vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar için, güvenli kentler istiyoruz ve bunu elde edene kadar yılmadan mücadele edeceğiz. Geceler, sokaklar, meydanlar bizim.”

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül