Özkan YILDIRIM

 **** Mustafa Bey öncelikle bizleri, ekibimizi Yenişehir'deki bu güzel iş yerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında çalışmalar yürütmüş olduğumuz iş kolları ile ilgili sorularımız da olacak.

KOORDİNELİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ

----Bizlere, Doğal Isı Mühendisliğe ve MS Yapı’ya böylesine güzel bir fırsat sunmuş olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Ben Mustafa Türkoğlu, 1985 yılında Yenişehir'de doğdum doğma büyüme buralıyım. İlk, orta ve liseyi Yenişehir'de okudum. Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Çorum Mühendislik Fakültesi Makine mühendisliğinden 2008 yılında mezun oldum. Sonrasında askerlik ve birkaç girişimden sonra burada Doğal Isı Mühendislik’te çalışan olarak işe başladım. Daha sonra patronumun bu işi devretmeyi düşünmesi neticesinde bana teklif etti, ben de bu teklifi kabul ettim. O zamandan beri devam ediyoruz. Aslında aklımda çok fazla yoktu ama sonrasında mesleğimle uyumlu olması bölümümle ilgili bir iş olmasından dolayı kabul ettim. Tabii bu Doğal ısı mühendisliğin yanı sıra MS Yapı olarak hemen yan taraftaki işyerimizde çalışmalar yürütmekteyiz. Her iki iş yerimizde de ortaklığım bulunmakta. Evliyim bir kızımız var. Bir de oğlumuz yolda.

**** Doğal Isı Mühendislik olarak şimdiye dek kaç evin, yapının, konutun dönüşümünü sağladınız?

YENİŞEHİR’DE 3-4 BİN CİVARI DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK

----Öncelikle bu konuyla ilgili bir kaç ön bilgi vermek isterim. Biz ilk yeni dükkanı açtığımızda Yenişehir'de doğalgaz vardı ve aşağı yukarı dörtte biri diyebilirim o kısımlar yapılmıştı. Kalan kısımlarda 3/4 lük kısımlarda çalışmalar yürüttük. 3-4 bin civarı bir dairenin yapının dönüşümünü sağladık. Ms Yapı’nın da 4-5 senelik bir macerası var. Tabii MS Yapı’da ağırlık olarak boya, tesisat malzemeleri, Vitrifiye dediğimiz seramik ürünler ve Nalburiye malzemeleri satışı yapılmakta ve bunların hepsinin olması aynı zamanda Doğal Isı’nın da ihtiyaçları olduğundan gereksinimlerimizi karşılamamız anlamında iyi olmuş oluyor, böylelikle güzel bir koordinasyon sağlamış olduk. Zaten işin içindeyiz, müşteri ürünü bizden alsın aynı zamanda geri kalan montaj ve geri kalan hizmetlerini de biz yapalım lavabo aldıysa mesela lavabosunu takalım, çeşme aldıysa mesela çeşmesini takalım, bu tür çalışmalar ortaya koyuyoruz toplamda her iki iş kolumuzda devamlı çalışan arkadaşımız olarak 4 kişi bulunmakta. Yine bunun yanı sıra taşeron olarak bize yardımcı olan personel ile birlikte 10-11 kişiyi bulunmaktayız, bu geçmiş olduğumuz yıllarda 15'in üzerindeydi 20'ye kadar çıkabiliyordu.

Ayrıca müteahhitlere direkt çalışıyoruz, bir inşaatı komple temelden teslimata kadar temiz su, pis su, kalorifer, doğalgaz olarak paket olarak tamamlayıp teslim ediyoruz. Bütün bir binanın yapının sitenin her türlü komple sıfırdan girip teslim edebiliyoruz. Bu anlamda da Yenişehir'de aşağı yukarı 50 projeye imza atmış durumdayız. Toplam rakama baktığımızda bunun 1500-2000 daire civarı olduğunu söyleyebilim. Ufak tefek mekanik tesisat dediğimiz fabrikasyon işlerimizde oluyor.

5-10 sene önceki zamanlarda ilk açıldığımız yıllarda vermiş olduğumuz hizmetlerin dahi arkasındayız. Herhangi bir sıkıntı, arıza yaşandığında vatandaşımız hemen bizi bulabiliyor, yapım tarihinin üzerinden uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen biz yaptığımız için arkasındayız ufak tefek masraflarla elimizden geldiğince halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, ekstra bir çalışma istemiş olsa dahi elimizden geldiğince halkımızı fazla üzmeyecek şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda insanların her zaman yanındayız Yenişehirli kardeşlerimizin dostlarımızın elimizden geldiğince hizmet edebilmek en öncelikli hedefimizdir.

***Peki gelecek anlamında ne gibi hedefleriniz var Mustafa Bey?

MÜTEAHHİTLİK ÇALIŞMALARINA DA BAŞLADIK

 ----  Yenişehir'e ticari bir hizmet yapmanın ötesinde kendi işimle alakalı insanları uyarmak amaçlı veya işte bilgilendirmek amaçlı elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz. Sonuçta burada oturuyoruz burada yaşıyoruz, buraya hizmet anlamında yapabileceğimiz neler varsa onları yapmayı hedeflemekteyiz. Onun dışında elimizdeki sektörler anlamında dediğim gibi burada ve MS Yapı olarak ilerleyen süreçte daha fazla alternatifli seçeneklerimiz olabilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda müteahhitlik çalışmalarına da başladık ilk binamızı bitirdik teslim ettik. İnşallah bu anlamda bu tür projelerimizi de arttırma hedeflerimiz bulunmakta.

 ****Yenişehir’de yaşayan doğalgaz dönüşümü ile ilgili karar aşamasında olanlara ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz Mustafa Bey?

SIKINTI YAŞAMAMAK İÇİN MUTLAKA ÖZEN GÖSTERSİNLER

----Böyle bir işin niyetine girdiklerinde öncelikle iş yapacakları firmanın doğalgaz yetkili bir firma olması gerekmekte, mümkünse bulunduğu bölgelerde bu yetkili firma ile iletişime geçsinler daha sonra ekstra hizmet istediklerinde veya arıza olduğunda muhatap bulmaları açısından bu çok önemli. Bu manada biz halkımıza çok değerli bilgileri vermeye onları yeri geldiğinde yönlendirmeye çalışıyoruz. Onun dışında Doğalgaz Tesisat yaptırmak anlamında gerçekten doğalgaz odun, kömür, elektrik sistemine göre hala daha avantajlı bir ısınma sistemidir. İlk yatırım maliyeti evet yüksektir ama daha sonraki süreçte geri dönüşüm anlamında avantaja geçecekleri muhakkaktır. Bunun çevreye verdiği kirlilik anlamında doğalgaz sıfır gibi bir şey. Doğalgaza gelmiş olan son zamlardan sonra bile hala da ha doğalgaz ısınma anlamında en avantajlı sistem olduğunu söylemek isterim.

****** Mustafa Bey bizim sormak istediğimiz, merak edilenler bu kadar son olarak siz neler eklemek istersiniz vatandaşlarımıza halkımıza Yenişehirlilere neler söylemek istersiniz?

KOMBİLERİNİ EVİN İÇERİSİNE KOYMAKTAN ÇEKİNMESİNLER

 -----  Halkımızda bir tereddüt var bu tereddüte değinmek istiyorum. Kombiler aslında dışarısı için değil, evin içerisine konacak şekilde yapılmakta, tasarlanmakta. Ayrıca dışarıda her zaman tehlikeye maruz kalabilir, tozlanma, donma vesaire kesinlikle işte evlerinin içine koymaktan kombilerini çekinmesinler, korkulacak bir şey yok. Böyle bir şey var halkımız arasında kulaktan dolma ama böyle bir şey yok çünkü dışarıda kaldığında toza, pisliğe maruz kalabiliyor donma durumu olmuş olabiliyor. Böylelikle kombinin ömrü aslında kısalıyor. Ama içeride olması durumunda dış etkenler kalktığında kombinin ömrü uzuyor ve bununla ilgili kesinlikle çekingenlik yaşamasınlar, korkmasınlar. Bunu söylemek isterim insanlarımıza, halkımıza bir önerim daha var bunu buraya gelen herkese söylüyorum sıcak su ihtiyaçları olmadığı sürece evin içinde o anda sıcak su ihtiyacı yoksa çeşmelerini her zaman soğuk tarafta bıraksınlar. Bu da kombinin ömrünü arttıran ikinci etken. İhtiyaçları olmadığı sürece kombilerin evdeki çeşmelerini sıcak suda bırakmasınlar, bunu evde yaşayan bütün bireylere çocuklarına öğretsinler, tembihlesinler. Kombilerinin ömrünü bu şekilde arttırabilirler.

ISLAK MENDİLLERİ KLOZETE V.S ATMASINLAR

Son olarak lütfen insanlarımıza istirham ediyorum aynı zamanda tesisat işleri yaptığımız için kendimiz veya çoluk çocuğumuza klozetlerine veya diğer tuvalet giderlerine ıslak mendil atmasınlar çok uğraşıyoruz çok büyük masraflar ortaya çıkıyor. Tıkanıklığın nerede olduğu bilinmediğinden uzun süreli kazılar neticesinde çok büyük masraflar ortaya çıkıyor. Tuvalet kağıdı demiyorum onlar bir şekilde eriyor gidiyor fakat ıslak mendiller büyük sıkıntı oluyor erimediği için. Bunlar hep milli servet, bu durumla çok sık karşı karşıya kaşıyoruz, Kesinlikle böyle davranmasınlar. Yenişehir'de yaşayan halkımız hemşerilerimiz olmak üzere Bursa'da yaşayan insanlarımıza, 84 milyon Türk milletimize Yenişehir'den sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Her zaman Yenişehirlerin yanındayız. Yenişehir'de doğan, yaşayan biri olarak Yenişehir'e hizmet gerçekten bizim için büyük bir onurdur. Diyerek konuşmasını tamamladı.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Hıdırbali Mahallesi,

Sağırosman Sokak,   No:17-19/B

Tel-Faks: 0 224 773 49 91-0 224 773 14 44

Gsm: 0 536 330 16 26

E-Posta :[email protected]

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

YENİŞEHİR/BURSA