Mudanya ilçemizin doğa harikası görünümü ile bizleri kendine hayran bırakan Yalıçiftlik Mahallemizin iki dönemdir muhtarı olan, çalışmalarıyla şimdiden Bursa’nın en başarılı muhtarları arasında tartışmasız kendine yer edinen Sayın Arif Toktaş ile birçok konuyu ele aldığımız güzel, detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Özkan YILDIRIM

    Öncelikle muhtarım, ekibimizi bu şirin mahallenizde  konuk ettiğiniz için teşekkür etmek isterim. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım. Sonrasında da sorularımıza geçelim.


  SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Buralara kadar gelip bizimle böylesine güzel bir röportaj yaptığınız için bende sizlere  teşekkür etmek istiyorum. 1963 Yalıçiftlik doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Bizler Selanik göçmeniyiz. Askere kadar hayvancılık yaptık sonrasında Bursa'ya gittim, Bursa'da 25 sene çalıştım emekli oldum, siyasetle uğraştım. 2014 seçimlerinde muhtar oldum. Bu benim ikinci dönemim 2014 ve 2019 seçimlerinde 4 aday vardı her ikisini de Yalıçiftlik Mahallesi sakinlerimizin takdiri ile açık ara kazandım. Buradan mahalle sakinlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bana güvendiler oylarını verdiler. Biz de elimizden geldiğince mahallemize hizmet vermeye çalışıyoruz…

  •     Peki Muhtarım, aşağı yukarı 6 yıldır buranın muhtarısınız bu süreçte ne gibi değişim oldu mahallenizde?

İLK DÖNEMİM MÜKEMMEL GEÇTİ

2014-2019 arasındaki ilk dönemim çok iyi geçti, barajımız var birazdan gidip fotoğraflarını da çekeriz. Biz mahalle olarak Atatürk'ü sevdiğimiz için Atatürk ismini biz verdik, köy halkımıza sunduk köy halkımız da kabul etti bizim için orasının adı “Atatürk Barajı”. Sulama hatları yapıldı. Sıkıntılar sulama hatlarında çok büyük, biraz sonra oraya da gidip bakarız. Bizim dediğimiz yerden geçirmediler devlet ihalelerinde köy gezilmeden ihaleye veriliyor maalesef. Gölet dört dörtlük, ama sulama hatları çok kötü çekilmiş gerçekten. Bu konuyla ilgili de birçok kereler dilekçe vermiş olmama rağmen maalesef bu şekilde kaldı. Bu konuyla ilgili gerçekten büyük sıkıntı yaşıyoruz. Altyapımız komple değişti, su hatları yağmur suları yapıldı, cadde Büyükşehir'e ait olduğu için komple kazıldı Büyükşehir ekonomik olarak sıkıntı yaşadığından dolayı buranın 1600 metresini Mudanya Belediyesi yaptı. En büyük sorun kanalizasyon şu anda köyün dört yerinden  pislik akıyor bir türlü bunu bağlayamadık. Zamanında işe başlandı 2 ekip birden geldi. Ama maalesef iş kazası nedeniyle ve bazı nedenlerden dolayı tamamen tamamlanmadı sadece şu an kanalizasyon olarak yüzde kırkı tamamlandı diyebilirim. Aşağıya bir foseptik yaptık şimdi gidip oradan da fotoğraflar çekeriz, bütün köyü oraya bağlayamadım maalesef devlet ihale veriyor ama kontrol sıfır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum aylardır çalışılmış olmasına rağmen hiç kontrol yapılmadı tabii böyle oldun da sıkıntı oluyor sonuç itibarıyla…

FOSEPTİK BÜYÜK SIKINTI

Müteahhit, foseptik  çukurunu  yapacaksın diyor, foseptiğin  ağzını aşağı doğru verip dereden aşağı doğru verip gidecek eyvallah ama bizim yağmur suyu foseptiğin içine doluyor. Taşımıyor köyün yan kısmı komple duruyor foseptik ile ilgili büyük sıkıntımız var. Yüzde kırkı yapıldı yüzde atmışlık kısmının da bir an evvel yapılmasını bekliyoruz.

OKULUMUZ 18 YILDIR KAPALI

Okulumuz 18 senedir kapalı fakat çatılarda büyük sıkıntı var, gerek Mudanya Belediyesi'ne gerek Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca fotoğrafları ile götürmeme rağmen hepsi  Milli Eğitim'den tapu istiyorlar. Okulumuz 1963 yılında yığma tuğla olarak yapıldı. Biz kooperatife devrettik okulu, ama çok kuvvetli bir yapısı var o kadar deprem atlatmasına, yağmur, kar yemesine  rağmen dimdik ayakta. Okulumuzun restore edilmesini istiyoruz, halihazırda kooperatifimiz ilk katta faaliyetlerine devam ediyor ama üst katlar atıl durumda. Mutlaka bu binanın da elden geçirilerek ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz..

MEZARLIĞIMIZIN İSTİNAT DUVARI BEKLEMEDE

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Mezarlığımızın istinat duvarı var,  aşağı yukarı 4 seneden beri devam eden bir çalışma, ihalesi verildi , müteahhiti belli oldu şimdi gider oradan fotoğraf da çekeriz çok sıklıkla o  noktada kaza oluyor. Müteahhit geldi, tam yapıyordu ödenek yatırılmadığı için oda kaldı. Onun da bir an evvel tamamlanmasını beklediğimizi ayrıca belirtmek istiyorum…

     Parke taşı  olarak da mahallemizin Yüzde 90'ı tamamlandı, ama yüzde on kadar bir eksiğimiz kaldı. O da bitirilirse çok iyi olacak. Ayrıca  500 tonluk su depomuzda  yapıldı. Gerçekten ilk dönemimizde çok güzel, verimli çalışmalar  yaptık.

    Peki Muhtarım Mudanya Belediyesi ile olan iletişiminiz nasıl?

SEN ÇOK HİZMET ALDIN MUHTAR, BİRAZ DUR

Mudanya Belediyesi ile ilk dönemimde çok güzel çalıştık aşağı yukarı 6-7 bin metrekare parke taşımı yaptılar köyümüze istendiğinde grayderi gönderiyorlar, ne istersem yapıyorlar, Sağ olsunlar. Bu dönem, Mudanya Fen İşleri müdürüne çıktım, yazdım, çizdim, dilekçelerimi verdim. Müdür ;  “Muhtar sen çok hizmet aldın biraz dur” dedi. Ben de  şu an beklemedeyim ikinci dönemde  sadece  parke taşı yaptık başka da bir şey yapamadık. Tabii belediyede, devlette müdürler çok sık değiştiği için tabii biz de onlara ayak uydurmaya çalışıyoruz…

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA KAYMAKAMIMIZA TEŞEKKÜRLER

Kaymakamımız Sayın  Faik Oktay Sözer dört dörtlük bir insan her zaman bizlere yardımcı oluyor, ayrıca  Hayri Türkyılmaz başkanımız her zaman bizimle, buradan her ikisine de teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş da  her zaman yanımızda. Nüfusumuz burada bine yakın ,Nüfusumuz bine yakın olmasına rağmen burada 6 tane bakkal 4 tane kahve vardı kahvelerden 1 tanesi kapandı. Şu an köyümüzün % 90 geçim kaynağı zeytin, hayvancılık da canlandı gençlerimiz de yavaş yavaş köyümüze dönmeye başladı. Bu manada cıvıl cıvıl hareketli bir köyümüz var, inşallah ufak tefek eksikliklerimizin de giderilmesi ile köyümüz çok daha güzel olacak. Bu manada köyümüzün  Mudanya'nın en canlı en güzel köylerinden,mahallelerinden olduğunu söyleyebilirim.

  •     Peki Muhtarım , son olarak Yalıçiftlik Mahallesi sakinlerine  neler söylemek istersiniz?

Seçimler çok güzel oldu her iki seçimde de halkımız beni  destekledi. Hatta  seçimde bir aday arkadaşlardan biri bana çekilmemi söyledi. Kahvede bu iş olmayacak , sen çekil biz çıkalım dedi.. Ben büyük ihtimalle seçilirim ama  sizi bilemem demiştim o zaman. Seçim sonuçlanınca arkadaş 25 oy aldı. Ben de ona Seçimden sonra merhaba demiştim.. Bükemediğin eli öpeceksin..bu tür yarışlarda. Son olarak her iki seçimde de büyük oranda beni destekleyen oylarıyla beni belediyelere karşı kamu kurum ve kuruluşlarına karşı güçlü olmamı sağlayan Yalıçiftlik Mahallesi sakinlerine selamlarımı iletmek istiyorum teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Mudanya'da ve Bursa'da yaşayan hemşerilerime de yine aynı şekilde esenlikler dilemek istiyorum.