50 binin üzerinde kişinin katıldığı şenliğin kapanışı pazar günü Karagöz Piknik Alanı´nda yapıldı. Şenliklerde Rafet El Roman´ın sahneye çıkması ile coşku zirve yaptı. Şenlik, Yörük düğünü ile başladı. Yalnız bu yılki gelin ve damat diğer düğünlere göre farklıydı. Portekizli damat Frncisko Vasconcls ile Ukraynalı gelin Baria Bersh, milletvekilleri İsmet Su, Erkan Aydın, Kadir Koçdemir, Osmanlı hanedanı üyesi II. Abdülhamid´in torunu Orhan Osmanoğlu´nun huzurunda evlendi. Gençlik kampı için Orhaneli´ne gelen yabancı gençler, temsili olarak dünya evine girdi.
Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Orhaneli bereketli topraklar. Nasıl Osmanlı´nın kuruluşuna şahitlik ettiysek, Türk dünyasının birleşmesine de tanıklık ettik. Dün burada Türkiye Yörük Türkmen Birliği´ni kurduk. Maksadımız Orhaneli´yi Madencilik OSB ve kırsal turizm projeleri ile göç veren değil, göç alan ilçe yapmaktır” dedi.
Kaymakam Abdulhalim Can da yaptığı konuşmada, şenliğin son yıllarda dünyaya açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, “Devlet başsız kalmaz. Halkımızın kararı doğrultusunda Türkiye en doğru hükümeti kuracaktır” dedi.
CHP Milletvekili Erkan Aydın da, eğlencenin zirve yaptığı bir ortamda siyaset konuşmayacağını, ama dağ yöresi ve Bursa´yı mecliste anlatacağını açıkladı.
MHP Milletvekili Kadir Koçdemir, Orhaneli´nin eski ismi olan Beyce´ye atıfta bulunarak dağ “ırgatça, garipçe yaşamaktan kurtulup, Orhanelilerin beyce yaşaması” için çalışacağını” belirtti.
Yapılan çilek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Sahneye ilk mahalli sanatçı Menteşeli Cengiz çıktı.Ardından Orhan Ölmez hareketli parçalarıyla dinleyenleri coşturdu. Daha sonra sahne alan Mine Koşan duygulu parçalarıyla seyircilere nostalji yaşattı.
Sahne sırası Rafet El Roman´a geldiğinde ise konser alanı hınca hınç doldu. Rafet El Roman, şarkılarını izleyicilerle birlikte söyledi. Şölen akşam saat 20:30´a kadar devam etti.