Apple'ın iPhone cihazlarında WhatsApp kullananlar yani WhatsApp iOS uygulamasını indirenler, sohbetlerden veya gruplardan yeni mesajlar aldıklarında, bildirim ekranında mesaj gönderen kişinin veya grubun fotoğrafını göremiyorlardı, artık görebiliyorlar. 

WABetaInfo'nun haberine göre, WhatsApp, sohbetlerden ve gruplardan yeni mesajlar alındığında sistem bildirimlerinde profil fotoğraflarının da görüntülenmesini sağlayan yeni bir özelliği iOS için test etmişti. O özellik artık iOS'a da geldi. Android'de ise durum farklı. Çünkü WhatsApp kullanan Android kullanıcıları, WhatsApp'tan bir bildirim geldiğinde bir süredir sistem bildirimlerinde söz konusu bildirime dair profil fotoğraflarını görüntüleyebiliyor. Ancak bu  durumdan kurtulmanın bir yolu var... Detaylar haberimizin devamında...

Bakan Kacır, Bursa’da ilk Türk astronot ile bağlantı kurdu Bakan Kacır, Bursa’da ilk Türk astronot ile bağlantı kurdu

Whatsapp'tan yuva yıkacak yeni özellik: O fotoğrafları görebileceksiniz! - Resim: 2

Gelen mesaj bildirimlerinde profil fotoğrafının da görülmesine izin veren WhatsApp, Android telefonların ardından İOS için de sağladı.

WhatsApp'ın sohbetlerden ve gruplardan yeni mesajlar aldığınızda bildirimlere profil fotoğraflarını da dahil etmesi bazı kullanıcıların hoşuna gitse de, büyük bir kesim tarafından hoş karşılanmadı.

Bu küçük ama etkili özellik sayesinde, bir mesajın kimden veya hangi gruptan geldiği daha kolay bir şekilde anlaşılabiliyor.

WhatsApp bildirimlerden fotoğraf nasıl gizlenir sorusuna yanıt arayan kullanıcılar, profil fotoğraflı mesaj bildirimlerini kapatmak istiyor.

Peki Whatsapp'tan mesaj geldiğinde gönderen kişinin profil fotoğrafını gizleme nasıl yapılır? İşte WhatsApp bildirimi fotoğraf kaldırmanın tek bir yolu var o da haberimizin devamında...

Whatsapp'tan yuva yıkacak yeni özellik: O fotoğrafları görebileceksiniz! - Resim: 3

WhatsApp mesaj bildiriminden fotoğraf kaldırma yöntemi

WhatsApp henüz bildirimlerden profil fotoğrafı kaldırmanın ayrı bir seçeneğini sunmuyor.

WhatsApp uygulamasında mesaj gönderenin profil fotoğrafını gizlemek için aşağıdaki yöntemi adım adım uygulayabilirsiniz:

Whatsapp uygulamasına giriş yapın.
Uygulamaya giriş yaptıktan sonra Ayarlar bölümüne dokunun.
Açılan ekranda Bildirimler seçeneğine giriş yapın.
Giriş yaptıktan sonra bu ekrandan Mesaj Bildirimleri başlığı altında bulunan Uyarıları göster butonunu kapatmanız gerekiyor.
Bu sayede Whatsapp’tan mesaj geldiğinde bildirimler ana ekrana düşmez ve mesaj gönderen kişinin de profil fotoğrafı telefon ekranında görünmez.

Ama bitmedi... WhatsApp'ın yuva yıkabilecek başka özellikleri de var.  Onlar da haberimizin devamında...

Whatsapp'tan yuva yıkacak yeni özellik: O fotoğrafları görebileceksiniz! - Resim: 4

WHATSAPP'TA İSİM GÖRÜNMESİN DERSENİZ...
Whatsapp uygulamasında ismin görülmemesi için kişilerin isimlerini kaldırmaları yeterlidir.
Whatsapp’ta ismi görülmesin isteyen kişiler, isim ve soy isim olarak bırakılmış olan yerlere taleplerine
göre emoji veya noktalama işaretleri koyabilirler. Böylece isimleri, rehberlerinde olan veya olmayan
kişiler tarafından görülmeyecektir.

Whatsapp üzerinden isim kısmı, gizlilik ayarları üzerinden yapılan ayarlar üzerinden kişilerin istedikleri kişiler tarafından görülebilir. Gizlilik ayarları sayesinde Whatsapp kullanıcıları, isimlerini sadece rehberlerinde olan kişiler, belirledikleri kişiler veya herkes ile paylaşabilirler. İsimlerini kimin görüp göremeyeceğini seçebilen kullanıcılar, profil ayarlarından bu güncellemeleri yapabilirler.

NUMARASINI SİLDİĞİNİZİ ANLAYABİLİR
Whatsapp'ta numaranın silindiği, birkaç farklı şekilde kolaylıkla anlaşılabilir:
Numarayı silip silinmediği merak edilen kişinin eğer profil fotoğrafı yoksa, numara
silinmiş olabilir. Bunun yanında kişilerin eğer durumları görünmüyorsa, karşı taraf numaranızı silmiş olabilir