Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz aylarda pek çok eski modeli için desteğini sonlandırmıştı. Meta’ya ait şirketin bu kez de iOS 10 ve iOS 11 için desteği sonlandıracağı ortaya çıktı. WhatsApp ile ilgili sızıntılarıyla tanınan Wabetainfo isimli kaynak, desteğin kesileceğini açıkladı.

Yapay zekaya Event Gates desteği Yapay zekaya Event Gates desteği

Webtekno'da yer alan habere göre; iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemindeki iPhone’lar, 24 Ekim 2022 tarihinden itibaren WhatsApp’ı kullanamayacak. Halihazırda bu işletim sistemini kullanan iPhone 5C ve iPhone 5S, belirtilen tarihte artık popüler mesajlaşma uygulamasını kullanamayacak. Ancak iPhone 5S kullanıcıları iPhone 5C kullanıcılarına göre şanslı. Zira iOS 12 güncellemesi iPhone 5S tarafından desteklendiği için, kullanıcılar bu sürüm sayesinde WhatsApp’ı biraz daha fazladan kullanabilecek.

IOS 12'Yİ ALAMAYANLAR 24 EKİM'DE WHATSAPP'A VEDA EDİYOR

2012 yılında piyasaya sürülen iPhone 5 serisinde, iOS desteği çokta sona erdi. iOS 12 işletim sistemini alamayan modeller, bu durumdan dolayı 24 Ekim’de WhatsApp’a veda edecek. Eğer bu cihazlarda WhatsApp’ı kullanmak isterseniz de, daha yeni bir iPhone’a geçmeniz gerekecek. Tabii bu, iOS 12 yüklü iPhone 5S kullanıcıları için geçerli değil.