Başbakan Binali Yıldırım, Valiler toplantısında konuşuyor. Binali Yıldırım konuşmasında ABD ile ilgili vize krizini değerlendirdi.

Vize kriziyle ilgili açıklama geldi

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili, "Temennimiz, iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesi" dedi.

 

 

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara’da düzenlenen Valiler Toplantısında konuşan Yıldırım, “Son günlerde yaşadığımız ABD ile vize krizi gündemin sıcak konularından birini oluşturuyor. ABD diplomatik misyonlarının güvenlik zafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya alındığını duyurdu. Tabii ki biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz, iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Başbakan, Türk askerinin İdlib’e intikal ettiğini hatırlattı, bölgede bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceklerini anlattı. Yıldırım, “Amaç, Suriye’de kalıcı barışın tesis edilmesidir” dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

Son günlerde Amerika ile yaşadığımız vize krizi gündemin sıcak konularından birisini oluşturuyor. Amerika'nın güvenlik zaafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız. 

'Oldu bittiyle oluşturulan referandum bölgesel barışı tehdit etmektedir'

'Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla yok'

'Doğu-Batı Kuzey- Güney ayrımı yapmayalım, kaynaşmasını sağlayalım'