Merkezefendi Belediyesi´nin ‘Belediye Hizmet Temsilcileri´ ilçedeki evlere ve işyerlerine giderek vatandaşların istek ve taleplerini dinliyor. Bu proje kapsamında ‘Belediye Hizmet Temsilcileri´ artık, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı´nın sözleşmeli er ve erbaş alımıyla ilgili tanıtımı doğrudan vatandaşa aktaracak.

11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı´ndan Yarbay Ayşe Kılıç, Merkezefendi Belediyesi´nde ‘Belediye Hizmet Temsilcileri´ ile bir araya geldi. Yarbay Kılıç, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı´nın sözleşmeli er ve erbaş alımıyla ilgili sunum yaparak genel başvuru şartları, seçim aşamaları, sözleşme ve hizmet şartlarını anlattı.

Sözleşmeli er ve erbaşların özlük haklarını anlatan Kılıç, ‘´ Ön sözleşme dönemi de dahil olmak üzere sözleşmeli erbaş ve erlerin giyecek, bakım ve barınmaları ile iaşeleri erbaş ve erler gibi devlet tarafından sağlanıyor. Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erler ön sözleşme yapılması ile birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu´na göre sigortalıdır. Sözleşmeli er adaylarına, eğitim birliğinde eğitime başladığı ön sözleşme tarihinden itibaren, aylık ücretin üçte ikisi oranında ücret ödenir. Müteakiben sözleşme tarihinden itibaren aylık İlk yıl için 2 bin 99 ila 3 bin 566 TL arasında değişen müteakip yıllarda artan ücret ödenir. Sözleşmeli erbaş ve erlerin her yıl 30 gün kanuni, 15 mazeret izni olmak üzere toplam 45 gün izin alma hakkı vardır. Görevlerinden dolayı bir saldırıya veya kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına yakalananların, iyileşinceye kadar ilişikleri kesilmez, izinli sayılır. Sözleşmesi sona eren sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme fesih nedenlerine bağlı olarak hizmet ettikleri süre kadar veya hizmet ettikleri sürenin yarısı kadar genel sağlık sigortalı sayılmaya devam eder´´dedi.