Özkan YILDIRIM/ÖZEL HABER

Bizleri Vatan Mahallesi'nde bulunan Mahalle Konağı içerisindeki kulübünüzde misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım. Vatan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü'nün kuruluşu ve faaliyet içerisinde bulunmuş olduğu spor branşları ile ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

KULÜBÜMÜZÜ 2008 YILINDA KURDUK

1968 yılında Bursa’da doğdum. Bizler Balkan göçmeniyiz. 1956 yılında dedem, ağabey ve kardeşleriyle Vatan Mahallesi’ne yerleşiyor. Uzun yıllar kara tezgahlarda dokumacı olarak çalıştım. Dönem dönem kendi iş yerimizi açtık. Esnaflıklar da yaptık. Kulüp kurulmadan önce gayri federe olduğundan Uludağ ve Fetih turnuvaları gibi birçok organizasyona katıldıktan sonra 2008 yılında Vatan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübümüz kuruldu. Halk oyunları ile başlamıştık. Halk oyunlarında çocuk sayısı belli… Mahallemizdeki çocukları ‘kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutarız’ diye düşündükten sonra en rağbet gören branş olan futbola başladık. Peşine karate ve basketbolu da ekledik. 

EMEĞİ GEÇENLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Uzun yıllardır A takımında basketbolda mücadele ediyoruz. 13 yıl geride kaldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tesisimizi ve sahamızı yaptı. 2010/2011 sezonunda Özgen Keskin’in Yıldırım Belediye başkanlığı döneminde temel atıldı. O zaman mahalle konağı olarak yapılmıştı muhtarlığımız buraya geldi. Üste karate salonumuz, altta lokalimiz derken mahalle konağını ortaklaşa kullanıyoruz. En büyük avantajımız Vatan Mahallesi olarak Faruk Çelik ve Niyazi Pakyürek’in bizim mahallemizin çocukları olmasıdır. Bu tesislerin zamanında burada yapılmasında gerçekten büyük faktörleri oldu. Tabii zamanında Recep Altepe ve Özgen Keskin başkanlarımız da duyarsız kalmamıştı. Böylelikle güzel bir tesis yapılmıştı. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.

-Başkanım isterseniz futbola geçelim, futbolda hangi gruplarda mücadele ediyorsunuz?

U-11'DEN A TAKIMI’NA KADAR VARIZ

-Futbolda biz U-11 den A Takım’a kadar bütün yaş gruplarında mücadele ediyoruz. Mevcut A Takımımız Bursa 1’nci Amatör Küme’de mücadele ediyor. En önemlisi de bizim altyapımızın yüzde 70-80’ini kendi yetiştirdiğimiz futbolculardan kurulu olmasıdır. Ağabey olarak aldığımız kişiler bizim daha burada Vatanspor yokken başka yerlerde oynamış ve şimdi çağırdığımızda gelerek arkadaşlarına yardımcı olan kardeşlerimiz. Hepsi mahallemizin çocuğudur.

-Hedefleriniz neler Vatanspor olarak futbolda?

-Şu anda Bursa 1.Amatör Küme’de mücadele ediyoruz. Daha yukarıları elbette isteriz ama biz gideceksek hedefimiz bizim çocuklarla olmasıdır. Biz kesinlikle bazı takımlar gibi para harcayarak değil  bizim yetiştirdiğimiz çocuklarla güzel bir jenerasyon yakalayarak Süper Amatör Küme ve hatta Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkmak isteriz. Zaten bu zamanda böyle olursa değerli olur bu başarılar. Sonuçta yukarılara para gücüyle çıktığınızda, orada kalabilmek için daha fazla para yatırmamız gerekecek. O kadar para yatırmış olmanıza rağmen ve çıkamama durumu da var. Bunu da göz ardı etmeyelim. Biz gençlerimiz yani kendi öz kaynaklarımızla üst gruplara çıkma hedefini taşıyoruz. İnşallah bu hedefimize ulaşır ve istikrarlı bir şekilde alt yapımızla birlikte çıkarız.

-Peki kulüp bünyesinde kaç sporcumuz var toplamda başkanım?

220 KİŞİLİK SPORCU ORDUMUZ VAR

- Futbolda 150-160, karatede ise 35-40 çocuğumuz var. Halk oyunları grubumuzda yeni bir oluşum yapıyoruz. Alt jenerasyondan  15 çocukla başlayacağız. Toplamda 210-220 gibi bir çocuğumuz var. Tabi bu ilerleyen süreçte daha da artacak. Bu manada çocuklarımızın giyinme vs gibi ihtiyaçları  bitmiyor. Futbol dipsiz bir kuyu gibi. Halk oyunlarında bir kostüm yaptırıyorsun 10-15 yıl güzel bakarsan dayanır. Ancak futbolda uzun soluklu böyle hiçbir şey yok. Toplar bile 6-7 ayda eskiyor, formalar desen her hafta yıkandığı için çabuk yıpranıyor. Belediye başkanlarımız destek sağlıyor ama pandemi döneminde biraz azalttılar. Çocuklarımızın buradan profesyonel liglere geçmesini arzu ediyoruz. Karakterli ve doğru düzgün çocukların yetişmesi için destek sağlıyoruz. Buradan çıkan uzman çavuş, polis ve hatta subaylığı kazananlar var. Yine üst liglere giden çocuklarımız mevcut. Evvelki sene oğlum Konya’ya gitti, bir çocuğumuz Kültürspor’da oynuyor şu an yine bir çocuğumuz Kırşehir'de BAL’da forma giyiyor, bir diğeri Bilecik’te üniversite okuyor. Orada Süper Amatör’de oynuyor. Biz onların iyi yerlere gelmesini istiyoruz, bizim hedefimiz öncelikle zaten bu.

Peki başkanım sizlere yardımcı olan, maddi veya manevi her an destek sağlayan işletmeler  ve kurumlar var mı? Onların da buraya kadar gelmişken adlarının röportajımız da geçmesini  isterim.

YEŞİLYURT KAPLAMA-BYF KADİFE VE GÜVEN ET’E SONSUZ TEŞEKKÜRLER

- Belediyelerimiz sağ olsunlar birçok destek verdi. Tabii az önce de söylemiş olduğum gibi pandemi sürecinde onlarda sıkıntı yaşadılar, ama Allah var daha öncesinde gerçekten güzel yardımları destekleri oldu. Sonrasında yine bizim mahallemizin çocuğu bu sene Yeşilyurt Kaplama- Cemal Yeşilyurt’tan destek aldık. A takımımıza forma reklamı verdi, destek sağladı hatta daha başka destekleri de oldu. Cemal Bey’e teşekkür etmek istiyorum. BYF Kadife-Fikret Vardar da yine yardımlarda bulundu yine Güven Et Köfteci Mustafa’nın da güzel desteklerini gördük. Onlara buradan teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten hepsinin güzel katkılarını, desteklerini gördük. Halk oyunlarında da geçmiş zamanlarda Makedonya’ya, Kosova’ya, Romanya’ya gitti. Balkanlarda hemen hemen gitmediğimiz ülke kalmadı.7 Balkan ülkesine gittik. Bundan sonra eskiden olduğu gibi halk oyunları anlamında da bu türlü türlü gezi ve festivallere gideceğiz.    

-Son olarak buradan hem sporcularımıza hem Türk halkına ne gibi mesajlar vermek istersiniz?
TÜMSPOR ADAMLARI DERNEĞİ BURSA İL TEMSİLCİSİ OLARAKTA BURSA’MIZA GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ

-Son söyleyeceklerime geçmeden önce bir konuda buradan değerli Bursalılara bilgi vermek istiyorum. Ülkemizde kurularak 60 ilde faaliyetlerine başlamış olan Tüm Spor Adamları Derneği’nin Bursa temsilcisi ve il başkanı oldum. Bütün spor dallarında emek sarf etmiş kişilerin bir araya gelerek onların ilminden, bilgisinden faydalanarak spor alanlarında daha fazla çocuğumuzun gencimizin önüne açmak olarak çalışmalarımız devam edecek. Pandemi sürecinde biraz sessizdik,  ama inşallah bundan  sonra Tüm Spor Adamları Derneği'ni tüm ülkemizde olduğu gibi Bursa'da da adını sıklıkla duyacaksınız. 

Son birkaç senedir pandemi süreci de yaşanıyor. Benim en büyük dileğim 2022’debu pandemi sürecinden tamamen kurtulmak olacaktır. Çünkü gerçekten bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de çok etkiledi.

Bursaspor Kulübü, Mustafa Bozbey için tebrik mesajı yayımladı Bursaspor Kulübü, Mustafa Bozbey için tebrik mesajı yayımladı

Spor camiasına şampiyonlukların geçici olduğunu ve unutulduğunu, yetiştireceğimiz veya kurtaracağımız bir çocuğun geleceğinin çok değerli olduğunu ve o çocuk yaşadıkça bunun unutulmayacağını söylemek istiyorum. Gençlerin önünü açmak için amatörce bir mücadeleye devam etmeliyiz.