Beden pozitifliği hareketi sayesinde bedenlerimizi olduğu gibi sevmeyi öğreniyoruz. Kendini sevmek son derece önemlidir, ancak sağlığımızı gözden kaçırmamalıyız. Genel sağlığınızı iyileştirmek için kilo vermek ister misiniz? Aşağıdaki yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Bu yiyecek ve içecekler kilo kaybını engelleyebilir.

margarin.webp

MARGARİN

Margarin kaçınılması gereken bir şeydir veya en azından çok fazla yemeyin. Çünkü bu tereyağı alternatifi trans yağlarla doludur. Trans yağ asitleri kan damarları için iyi değildir ve kardiyovasküler hastalık riskini artırır. Bununla birlikte, vücudunuzun düzgün çalışması için yağlara ihtiyacı vardır, bu nedenle zeytinyağı gibi sağlıklı yağları seçmek akıllıca olacaktır.

Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı

maden-suyu-nedir-maden-suyu-ile-soda-arasindaki-farklar-nelerdir-1617718687-5463.webp

SODA

Hepimiz sodanın sağlıklı olmadığını biliyoruz, ancak özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız, bu şeylere dokunmayın. Vücudunuz fruktoz gibi belirli şeker türlerini çok fazla alırsa, karaciğer bunu glikoza dönüştürür. Vücudunuz glikoz limitine ulaştığında, şeker alımınızın geri kalanını yağa dönüştürür.

resized-21c77-ba2a7520beyazekmek.jpg

BEYAZ EKMEK

Ekmeğin rengini sadece olduğu gibi, bir renk olarak mı görüyorsunuz? O zaman bunu değiştirmenin zamanı geldi. Beyaz ekmek, sindirim için hayati önem taşıyan nispeten az lif içerir. Buğday ekmeği ise bu liflerin çoğunu içerir. Lifler ayrıca daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

havuc-limon-armut-suyu.jpg

MEYVE SUYU

Bir meyve suyu %100 meyve suyu olsa bile, yine de mutlaka sağlıklı değildir. Meyve suları çok fazla şeker içerir ve sağlıklı yiyeceklerden gelse bile vücudunuz onu sadece şeker olarak görür. Yani bu şekilde kaydedilir. Üstelik meyve suları fabrikalarda daha sağlıklı olmuyor. Meyve suyu genellikle aromayı korumak için oksijen tanklarında saklanır, ancak bu işlem sırasında meyve suyu sağlıklı özelliklerini kaybeder.

kahvaltilik-tahillar-1-032002150-4507.jpg

KAHVALTILIK TAHILLAR

Mısır gevreğini sütlü bir kaba dökmek çok kolay ama sağlıklı değil. Çoğu kahvaltılık tahıl, vücudunuzun kolayca sindiremeyeceği şekerler ve tatlandırıcılarla doludur. Kolay bir kahvaltı ister misiniz? Yulaf ezmesini tercih edin.

rafine-tuz.webp

TUZ

Size bir yemek servis edildi ve tadı çok yavan mı? Sonra hızla tuza ulaşıyoruz. Çok fazla tuz tüketirseniz, tansiyon sorunları yaşayabilirsiniz ve bu da kardiyovasküler hastalığa yol açabilir. Ek olarak, vücudunuz çok daha fazla nem tutar ve bunu tartıya çıktığınızda görebilirsiniz.

basliksiz-8.jpg

YAĞSIZ ÜRÜNLER

Çok fazla yağ tüketmek sorun yaratır ama çok az tüketmek de sorun yaratır. Vücudunuzun çalışması için yağa ihtiyacı vardır. Bu nedenle, sıfır yağlı bir yoğurt, yağlı olandan her zaman daha iyi değildir. Yağlar genellikle iyi olmayan şekerle değiştirilir. Sağlıklı yağları beslenme etiketlerinde “doymamış yağlar” adı altında tanıyacaksınız. Kötü yağlar doymuş ve trans yağlar olarak etiketlenir.

61b9c8af4e3fe00d3cdf1fc9.webp

PEYNİR

Peynir hem sağlıklı hem de sağlıksız olabilir. Peynirinizi dikkatli seçin. Yağlı peynirler çok fazla kalori içerir ve bu hızla birikir. 30'dan fazla peynir gibi çok fazla kalori içermeyen peynirleri markette bulmak kolaydır.

biorezonans-alkol-tedavisi.jpg

ALKOL

Alkol genellikle çok miktarda karbonhidrat ve şeker içerir. Sadece birkaç bardak şarap veya bira, besin değeri olmayan 300 kaloriden fazladır.